Profile cover photo
Profile photo
Hart & Ziel Coaching
2 followers
2 followers
About
Posts

Post has attachment
Aan het eind van de zomervakantie kan je zomaar last krijgen van een after-vakantiedip. Je hebt deze zomer misschien wel verre uithoeken van de wereld verkend en je ondergedompeld in vreemde culturen, of wellicht heb je genoten van de camping. Of misschien ben je gewoon thuis gebleven en heb je leuke dingen gedaan in eigen stad en land. En nu dient het ‘normale’ leven zich weer aan: wekkers, verplichtingen, deadlines en to-do lijstjes. Dat is even slikken..

Gelukkig is die after-vakantiedip goed te overleven. Sterker nog; met wat zelfonderzoek kan je ervoor zorgen dat je voortaan meer plezier haalt uit je dagelijkse leven.

Post has attachment
Hoe zorg ik dat ik niet over mijn grenzen ga? Hoe blijf ik in balans en voorkom ik uitputting? Iedereen die zich weleens uitgeput voelt of heeft gevoeld zal deze vragen herkennen. Recent ging ik over mijn eigen grenzen heen, waardoor ik me afvroeg hoe uitputting te voorkomen is. Ik kwam tot de ontdekking dat er gelukkig veel dingen zijn die je kunt doen om te zorgen dat je in balans blijft. Je leest erover in dit artikel.

Post has attachment
Als life coach weet ik natuurlijk op tijd gas terug te nemen. Mij overkomt het uiteraard niet dat ik over mijn grenzen ga en uitgeput raak. En toch gebeurde het. Dat zette me aan het denken. Hoe komt het toch dat we het massaal zo lastig vinden een balans te vinden tussen inspanning en ontspanning en uitgeput raken? In dit artikel beschrijf ik de (vele!) oorzaken. Herken jij ze?

Post has attachment
Van jezelf houden, kan je dat leren? Jazeker ❤️ In deze workshop (exclusief voor vrouwen) neem ik je mee op reis, van zelfafwijzing naar zelfliefde. Je doet inzichten op en gaat met concrete voornemens en handvatten naar huis. Dit alles in een fijne, geborgen sfeer. Er zijn nog 2 plekken vrij en je kunt je uiterlijk volgende week woensdag aanmelden. http://hartenzielcoaching.nl/workshop-zelfliefde/

Post has attachment
Ik kan me het gevoel nog goed herinneren. Die subtiele kriebel van binnen, die fluisterde dat ik meer uit mezelf kon halen. Ik verlangde ernaar me met hart en ziel ergens aan te wijden. Maar wat? Ik stond aan het begin van een zoektocht. Een zoektocht die jij misschien herkent. In dit blog deel ik wat mij onderweg hielp en wat juist niet. Ik hoop dat de tips je helpen om, net als ik, uiteindelijk te ervaren dat je je missie leeft.

Vroeger dacht ik er weleens aan. Ik dacht aan de last die van me af zou vallen en ik dacht aan de rust. Desondanks was ik niet suïcidaal. In coachgesprekken kom ik het ook weleens tegen: mensen die suïcidale gedachten hebben en toch niet suïcidaal zijn. Vaak schrikken ze zelf flink van de gedachten. Gaat het zo slecht met me? Die schrik is begrijpelijk. Het taboe op het onderwerp maakt dat gedachten over zelfdoding per definitie zeer ernstig kunnen lijken. Toch zijn er situaties waarin enige relativering mogelijk en helpend is.

http://hartenzielcoaching.nl/gaat-heel-slecht-als-soms-suicidale-gedachten-hebt/

Post has attachment
Zes fijne deelnemers wandelden afgelopen weekend met ons mee tijdens Coaching aan zee: een nieuw concept waarbij deelnemers gedurende anderhalf uur zowel gecoacht worden als ervaren hoe het is om anderen ruimte te geven voor hun verhaal. Het weer was heerlijk en de sfeer positief. De duidelijk aanwezige intentie bij ieder om een goede luisteraar te zijn was hartverwarmend. En luisteren is leerzaam, was de conclusie van een van de deelnemers, want je leert van het perspectief van de ander. Daar sluiten wij ons helemaal bij aan! Ook een keer mee? De volgende wandelingen staan gepland op 10 juni, 1 juli en 15 juli. Coaching aan zee vindt plaats op het Zuiderstrand in Den Haag.

Post has attachment
“Ik weet niet of ik dit wel kan. Dit gaat vast vreselijk mis. Straks val ik door de mand..” Zomaar wat dingen die mijn innerlijke perfectionist in mijn hoofd zegt op het moment dat ik nieuwe, spannende dingen onderneem. Als je dit herkent, herken je vast ook het belemmerende effect van de perfectionistische gedachten. Soms lijkt de enige uitweg uitstel of afstel, want dan kan er tenminste niet gefaald worden. Gelukkig is het mogelijk op een andere manier om te gaan met de innerlijke perfectionist, zodat je met vertrouwen verder kunt.

Post has attachment
De eerste 'Van zelfafwijzing naar zelfliefde' workshop is een feit! Wat een mooie dag; vol (h)erkenning, openheid en met een ontspannen, fijne energie. Ik wens de deelneemsters toe dat ze na vandaag elke dag weer stappen zetten naar zelfliefde en zelfwaardering. En dat mag in kleine stapjes en met vallen en opstaan. Want daar gaat houden van jezelf ook over: jezelf ruimte geven te groeien, te oefenen en te leren. De volgende workshop staat gepland op 27 mei. Voel jij een 'ja' bij dit thema? Dan hoop ik je in mei te zien.

Post has attachment
Afgelopen zaterdag vond de eerste editie van Coaching aan zee plaats. Coaching aan zee (een gezamenlijk initiatief met Sanne Wurzer) maakt het mogelijk laagdrempelig kennis te maken met coaching. In wisselende tweetallen wandelen we anderhalf uur lang over het mooie Zuiderstrand. De deelnemers worden een keer door mij of Sanne gecoacht en gaan daarnaast in gesprek met de andere deelnemers, in de rol van luisteraar of verteller. Van te voren had iedereen een handig overzicht gekregen met do's en don'ts voor het zijn van een goede luisteraar. Het raakte me te zien hoe serieus iedereen de luisterrol nam. Men kwam zeker niet alleen om zelf een verhaal kwijt te kunnen; ook het bieden van een luisterend oor aan een ander werd als waardevol ervaren. Aan het eind van de wandeling zag ik een hechte groep 'vreemden', werden er groepsfoto's gemaakt en knuffels gegeven. De deelnemers gingen naar huis met inzichten, een uitgewaaid hoofd, het gevoel gehoord te zijn én het gevoel iets betekend te hebben voor een ander. Wauw! De volgende wandelingen staan gepland op 21 mei, 10 juni, 1 juli en 15 juli. Wandel je een keer mee? Je bent van harte welkom.

http://www.hartenzielcoaching.nl/coaching-aan-zee.html
Photo
Wait while more posts are being loaded