Profile

Cover photo
Hanim Hashim
Attended CPR JLN PEEL
Lives in KL Lumpo
4,078 followers|12,287,226 views
AboutPostsPhotosYouTube+1's

Stream

Hanim Hashim

Shared publicly  - 
 
Memang ikutkan perancangan, aku nak sangat tukar template blog ni dari tahun lepas lagi. Maklumla, berblog dah masuk 6 tahun so kena tukar 'angin' untuk nampak lebih kedewasaan gituuu hehe
1
Add a comment...

Hanim Hashim

Shared publicly  - 
 
Akisahnya, minggu lepas kakak terlibat dengan perarakan sempena sambutan Maulidur Rasul di sekolah dan masjid di sekitarnya. Bukan main eksaited dia dapat masuk perarakan tu, tapi rupanya dia terlebih eksaited lagi sebab dapat sepasang baju baru dari cikgu 😂
1
Add a comment...

Hanim Hashim

Shared publicly  - 
 
Sesiapa juga pasti mengimpikan kulit yang halus, cerah dan licin tanpa ada kesan liang pori yang jelas kelihatan seperti kulit limau. Namun, masalah liang pori pada kulit wajah boleh menimbulkan stres selain akan membawa masalah lain seperti pembentukan bintik hitam, jerawat dan jeragat.
1
Add a comment...

Hanim Hashim

Shared publicly  - 
 
Pergi mana-mana, tak sah kalau tak masuk kedai bundle. Balik Melaka pun sama, kedai bundle kat Duyong tepi jalan tu memang dah jadi port wajib dia 'cuci' mata. Hari tu dia 'menyelam' dalam almari dan terjumpalah tali pinggang idaman hati! hehe. Macam-macam jenis tali pinggang kulit dok ada ...
1
Add a comment...

Hanim Hashim

Shared publicly  - 
 
Selera terhadap seafood memang tak pernah 'padam'. So, kurniaan nikmat dariNya jangan dipersiakan hehehe. Satu malam, aku cakap ngan abah jom kita gi makan kat luar. "Makan ape?" dia tanya, "ade laaa ...", aku jawab hehe. Mujur diusia 'emas' abah boleh dibawa bergurau, kalau tak mau kena ...
1
Add a comment...

Hanim Hashim

Shared publicly  - 
 
Pemandangan dari Jambatan Pulau Pinang ke-2
Assalamualaikum! Cuti sekolah yang lalu kami berkesempatan balik ke kampung di Perak. Tapi rupanya kaki kami melangkah jauh sikit dari tu bila kebetulan nak pergi melawat pak menakan di Penang. Umur 34 tahun ni la baru dapat jejakkan kaki di bumi Pulau Pina...
 ·  Translate
Umur 34 tahun ni la baru dapat jejakkan kaki di bumi Pulau Pinang huhu. Sedih tak? dah jejak tak berapa nak sedih la kan hahaha. Kang kalau aku cerita lebih-lebih kang, orang cakap aku masuk Penang macam dapat masuk Disneyland USA atau Disneyland Hong Kong hahaha! So, biarlah aku ...
2
Add a comment...

Hanim Hashim

Shared publicly  - 
 
2017 | Blog berwajah baru!
Assalamualaikum! Bagi yang sudi dan rajin menyinggah baca blog aku yang serba sederhana ni, mesti korang perasan perubahan template dulu dan sekarang. Memang ikutkan perancangan, aku nak sangat tukar template blog ni dari tahun lepas lagi. Maklumla, berblog...
 ·  Translate
Memang ikutkan perancangan, aku nak sangat tukar template blog ni dari tahun lepas lagi. Maklumla, berblog dah masuk 6 tahun so kena tukar 'angin' untuk nampak lebih kedewasaan gituuu hehe
1
Add a comment...

Hanim Hashim

Shared publicly  - 
 
Maulidurrasul dan shawl ala Elfira Loy!
Assalamualaikum! Ada masa kalau ilham tu datang tak kena masa dan tempat! Time kita menyapu, mengelap tingkap , mop lantai time tu la keywords 'terbang' keluar masuk dari kepala otak ni. Time berehat lunjur kaki duduk depan tv sambil nguyah maruku tak ingin...
 ·  Translate
Akisahnya, minggu lepas kakak terlibat dengan perarakan sempena sambutan Maulidur Rasul di sekolah dan masjid di sekitarnya. Bukan main eksaited dia dapat masuk perarakan tu, tapi rupanya dia terlebih eksaited lagi sebab dapat sepasang baju baru dari cikgu 😂
1
Add a comment...

Hanim Hashim

Shared publicly  - 
 
Rangkaian Pore Perfection dari PINK By Pure Beauty Kini Di Watsons!
Assalamualaikum! Sesiapa juga pasti mengimpikan kulit yang halus, cerah dan licin tanpa ada kesan liang pori yang jelas kelihatan seperti kulit limau. Namun, masalah liang pori pada kulit wajah boleh menimbulkan stres selain akan membawa masalah lain sepert...
 ·  Translate
Sesiapa juga pasti mengimpikan kulit yang halus, cerah dan licin tanpa ada kesan liang pori yang jelas kelihatan seperti kulit limau. Namun, masalah liang pori pada kulit wajah boleh menimbulkan stres selain akan membawa masalah lain seperti pembentukan bintik hitam, jerawat dan jeragat.
1
Add a comment...

Hanim Hashim

Shared publicly  - 
 
Bundle | Tali Pinggang Kulit Levis
Assalamualaikum! Pergi mana-mana, tak sah kalau tak masuk kedai bundle . Balik Melaka pun sama, kedai bundle kat Duyong tepi jalan tu memang dah jadi port wajib dia 'cuci' mata. Hari tu dia 'menyelam' dalam almari dan terjumpalah tali pinggang idaman hati! ...
 ·  Translate
Pergi mana-mana, tak sah kalau tak masuk kedai bundle. Balik Melaka pun sama, kedai bundle kat Duyong tepi jalan tu memang dah jadi port wajib dia 'cuci' mata. Hari tu dia 'menyelam' dalam almari dan terjumpalah tali pinggang idaman hati! hehe. Macam-macam jenis tali pinggang kulit dok ada ...
1
Add a comment...

Hanim Hashim

Shared publicly  - 
 
Shell Out Melaka | Selera Warisan D'Maria MITC, Ayer Keroh Melaka
Assalamualaikum! Selera terhadap seafood memang tak pernah 'padam'. So, kurniaan nikmat dariNya jangan dipersiakan hehehe. Satu malam, aku cakap ngan abah jom kita gi makan kat luar. "Makan ape?" dia tanya, "ade laaa ..." , aku jawab hehe. Mujur diusia 'ema...
 ·  Translate
Selera terhadap seafood memang tak pernah 'padam'. So, kurniaan nikmat dariNya jangan dipersiakan hehehe. Satu malam, aku cakap ngan abah jom kita gi makan kat luar. "Makan ape?" dia tanya, "ade laaa ...", aku jawab hehe. Mujur diusia 'emas' abah boleh dibawa bergurau, kalau tak mau kena ...
1
Add a comment...

Hanim Hashim

Shared publicly  - 
 
Duit Belanja Sekolah | Berkongsi pendapat dalam Sinar Harian
Assalamualaikum! Alhamdulillah, satu permulaan yang baik untuk tahun 2017 bila diberi kesempatan untuk berkongsi pengalaman peribadi dalam akhbar Sinar Harian baru-baru ini. Siapa sangka perkongsian santai tentang pengalaman menguruskan duit belanja sekolah...
 ·  Translate
Alhamdulillah, satu permulaan yang baik untuk tahun 2017 bila diberi kesempatan untuk berkongsi pengalaman peribadi dalam akhbar Sinar Harian baru-baru ini. Siapa sangka perkongsian santai tentang pengalaman menguruskan duit belanja sekolah anak dalam satu entri mendapat perhatian ...
1
Add a comment...
Story
Introduction
Hanim l Mommy of two beautiful girls.  My personal blog about parenthood, motherhood, health, food, beauty, entertainment and everything i can think of! For any inquiries, contact me: wanimira737@gmail.com
Bragging rights
Indah bunga kerna warnanya. Bila dipetik layulah ia. Indah wanita kerna agamanya.Benteng diri penahan neraka. Jauhi dadah jauhi syiah!
Education
  • CPR JLN PEEL
    sains, 1996 - 2000
  • SABKL
    sains bio, 2001 - 2002
Basic Information
Gender
Female
Relationship
Married
Work
Occupation
Blogger
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
KL Lumpo
Links
Other profiles
Contributor to
Hanim Hashim's +1's are the things they like, agree with, or want to recommend.
Contest Duit Raya Casa Ombak
www.akmaomar.com

Bismillahirrahmanirrahim...Sebelum itu, kita panjatkan doa semoga apa yang akan saya hebahkan disini berjalan dengan lancar dan teratur. Seb

Ammar
www.blogammar.com

Panduan Beri Nama Anak Baru Lahir

Ammar
www.blogammar.com

Tempat pelancongan menarik di Terengganu

Muslim Niaga : "Platform Dropship Produk Islamik" | It's a Review
akuvsdiashadhira.blogspot.com

Muslim Niaga : "Platform Dropship Produk Islamik" No.1 di Malaysia Bismillah, hari ni Shad nak berkongsi sedikit maklumat dengan anda semua

Yeo's Pilihan Semulajadiku
www.yanasakura.my

Yeo's Pilihan Semulajadiku | Assalamualaikum , Salam Sejahtera, Salam 1 Blogger dan Salam Seantero Dunia. Sempena majlis Sepetang Bersama Bl

Yeo’s Pilihan Saya Di Mana Saja
www.namiacinta.com

Sabtu lepas hari tu saya main “baling selipar” okey serius lama tak main “baling selipar” last main masa kanak-kanak ribena beberapa belas t

Yeo's pilihan dan melengkapi kehidupanku
profhariz.com

Kisah Yeo's pilihanku dan melengkapi kehidupanku bermula dengan yogurt nan sekotak lalu cinta berputik.

Yeo's Pilihan Semulajadiku
www.mialiana.com

Mia ada kongsikan satu tips di blog ini pada tahun 2012 tentang penjagaan tuala mandi baru. Tuala mandi baru haruslah direndam dan cuci terl

SOP NAMA SAYA | : Yeo’s Pilihanku dan pilihan keluarga kami
www.sop.name.my

Anda peminat Yeo's? Jenama Yeo's tidak asing lagi di Malaysia dan Yeo's sentiasa menjadi pilihan kami. Yeo's telah bermula dalam industri ma

Yeo’s pilihanku | Sumijelly Weblog
sumijelly.com

Sempena sepetang bersama blogger, pihak Denaihati telah menganjurkan peraduan terbuka mengenai YEO's….. jadi saya dengan berbesar hati intin

Air Kotak Yeo’s Pilihan Semulajadiku
www.nuristimewa.com

Anda pernah menikmati air kotak pilihan semulajadi dari Yeo's ? Saya percaya majoriti rakyat Malaysia tidak kira Melayu, Cina atau India sud

Gaya Hidup Sihat Bersama Yeo’s
www.azhafizah.com

Gaya Hidup Sihat Bersama Yeo’s adalah sangat sinonim dengan slogan yang diketengahkan oleh Yeo's, iaitu "The Natural Choice". Produk Yeo's i

Gaya Hidup Sihat Bersama Yeo’s - SUKASEDAP.com
www.sukasedap.com

Hari-hari mengahadap laptop – penat mata usah cakap – tekak kering dah tentu. Siapa yang berkerja melibatkan menghadap komputer dalam jangka

Air Tin Yeo’s Sesuai Bila-bila Masa Sahaja.
ejamothman.com

Petang tadi beli barang keperluan anak-anak sedikit sebab ada yang sudah habis. Sesampai sahaja di barisan rak produk Yeo's tertawan dengan

Yeos ku Pilih Untuk Keluarga
www.mrsfiza.com

Selain makanan dalam tin, Yeo's juga mengeluarkan produk mi segera yang diberi nama mee cintan. Mi segera cintan adalah mee segera yang pert

Yeo's Pilihan Semulajadi - Hafiz Rahim
hafizrahim.com

Yeos, antara produk minuman kegemaran aku. Yang paling kerap dibeli adalah Yeo's minuman laici. Aku pun tak tahu kenapa aku suka sangat deng

YEO'S PILIHAN SEMULAJADIKU | KongsiBersamaNora | Kongsi Lebih Sihat
kongsibersamanora.blogspot.com

A blog sharing about real life, Africa, Travel, Cure Cancer, healthy food, healthy fruits, tips, daun belalai gajah, gadget,

Yeo's Soya Pilihan Semulajadiku | Melastik Bintang
www.melastikbintang.com

Tahun ini kemungkinan perhimpunan yang paling meriah dan terhebat kerana penuh dengan cerita cerita menarik dari rakan rakan blogger yang me

Yeo’s Pilihan Semulajadi Kami | Eyriqazz.com
www.eyriqazz.com

Papa, Alisya nak air. Dahaga. Jom la Papa singgah stesen minyak. Alisya nak air. Azim pun nak, kan Azim kan? . Urmm, tak mahu menghampakan h