Profile

Cover photo
Hanafi Abdullah
Works at Portal Ilmu
Attended University Of Life
Lives in Island Borneo
317 followers|1,367,106 views
AboutPostsPhotosVideos+1's

Stream

Hanafi Abdullah

Shared publicly  - 
 
Salam 1malaysia..
 ·  Translate
7 Sebab Bestmobile Pilihan Ramai…Sejak pra pelancaran lagi saya sudah nampak aura Bestmobile.Heboh satu Malaysia memperkatakan Bestmobile sekarang ini.Ketika entri ini ditulis jumlah keahlian menjadi keluarga besar Bestmobile hampir mencecah 80 ribu orang.Ini bermakna fenomena sudah melanda  dunia telekomunikasi negara. Saya duduk terfikir buat seketika.Apa sebab talian Bestmobile menjadi pilihan ramai sehingga boleh menarik pelanggan ... Read mo...
1
Add a comment...

Hanafi Abdullah

Shared publicly  - 
 
ho..ho..berita baik untuk anda
 ·  Translate
Top Up Guna Friendi Mobile…Memang senang.Cari sahaja kat mana-mana kedai jual top up.Ada yang jual dan ada yang tidak.Jika tak jumpa boleh pergi Seven Eleven.Tanya dengan juruwang tentang top up Friendi Mobile.Pengalaman saya sendiri yang nak top up dan saya puas hati kerana tidak mengalami kesukaran untuk top up talian telco terbaharu yang saya gunakan sekarang ini.
1
Add a comment...

Hanafi Abdullah

Shared publicly  - 
 
oh..oh..my daughter
 ·  Translate
Jom Sediakan Payung Sebelum Hujan …Sekarang belum musim hujan.Ada tempat yang kemarau.Panas terik berpanjangan.Ini tidak bermakna payung hanya digunakan ketika hujan.Payung juga boleh digunakan ketika cuaca panas untuk melindungi kita dari pancaran UV .Lihat betapa pentingnya payung kepada kehidupan. Mari kita lihat manfaat perumpamaan sediakan payung sebelum hujan.Saya dan juga anda bukan ahli nujum pak ... Read more
1
Add a comment...

Hanafi Abdullah

Shared publicly  - 
 
benda baik wajar dikongsikan.
 ·  Translate
Cara Unlocked Modem Broadband Internet ..HB percaya ada dikalangan kita yang nak menukar penyedia perkhidmatan broadband internet.Namun terpaksa berfikir banyak kali kerana masih sayang dengan modem yang digunakan.HB kali ini...
1
Add a comment...

Hanafi Abdullah

Shared publicly  - 
 
terbaru di pasaran..
 ·  Translate
5 Tanda Seorang Suami Yang Bijak…Keluarga bahagia adalah idaman semua orang.Sudah semestinya kebahagiaan rumahtangga tidak datang begitu sahaja melainkan diusahakan oleh kedua pihak baik pihak suami maupun isteri.Namun orang ...
1
Add a comment...

Hanafi Abdullah

Shared publicly  - 
 
ho..ho..jom baca
 ·  Translate
Petua Last Kopek Untuk Berjaya…Sila abaikan istilah merapu tetapi selami mesej yang ingin HB sampaikan.Last kopek bermaksud baki terakhir atau bahasa yang mudahnya itu sahaja yang ada.Selepas itu habis dah.Jangan cari lagi.Me...
2
Add a comment...
In his circles
721 people
Have him in circles
317 people
SITI NURANIS OMAR's profile photo
Deanna Morni's profile photo
Nurzakiah Hanum's profile photo
ainun m's profile photo
Denisa Cinca's profile photo
aisyah ambris's profile photo
Jie Susanos's profile photo
Khir Khalid's profile photo
Nik Azimah Awg Hamat's profile photo

Hanafi Abdullah

Shared publicly  - 
 
Khas buat para usahawan..
 ·  Translate
1
Add a comment...

Hanafi Abdullah

Shared publicly  - 
 
Perlu baca untuk tahu..
 ·  Translate
1
Add a comment...

Hanafi Abdullah

Shared publicly  - 
 
ho..ho...seronoknya
 ·  Translate
Rezeki Melalui Blog Amat Disyukuri…Hati siapa yang tak rasa girang setelah mendapati ada email yang memaklumkan ada komisyen masuk.Jadi sebagai memperingati kegembiraan ini,saya abadikan dalam penulisan entri kali ini.Paling ...
1
Add a comment...

Hanafi Abdullah

Shared publicly  - 
 
Percaya atau tidak..terpulang..yang penting baca dulu la ye..
 ·  Translate
Pelaburan Minima Tapi Impak Maksima…Carilah mana-mana unit amanah yang membenarkan kita membuat pelaburan yang minima namun boleh memberi keuntungan yang maksima.Maaf ini bukan provokasi atas angin,Ia kenyataan yang ada logik dan boleh akal kita menerima dengan waras.Nak tahu lanjut jom baca penerangan yang selanjutnya. Jumlah pelaburan minima yang diperlukan ialah RM49.Dengan jumlah ini anda sudah ... Read more
1
Add a comment...

Hanafi Abdullah

Shared publicly  - 
 
Santapan petang ini..
 ·  Translate
5 Tanda Seorang Suami Yang Bijak…Keluarga bahagia adalah idaman semua orang.Sudah semestinya kebahagiaan rumahtangga tidak datang begitu sahaja melainkan diusahakan oleh kedua pihak baik pihak suami maupun isteri.Namun orang ...
1
Add a comment...

Hanafi Abdullah

Shared publicly  - 
 
pengalaman begini sukar nak dapat..
 ·  Translate
1
Add a comment...
People
In his circles
721 people
Have him in circles
317 people
SITI NURANIS OMAR's profile photo
Deanna Morni's profile photo
Nurzakiah Hanum's profile photo
ainun m's profile photo
Denisa Cinca's profile photo
aisyah ambris's profile photo
Jie Susanos's profile photo
Khir Khalid's profile photo
Nik Azimah Awg Hamat's profile photo
Work
Occupation
Penulis Blog Profesional
Skills
Internet marketing,writing blog entry and public speaking presentation.
Employment
  • Portal Ilmu
    Previous IM now Blogger PT, 2009 - present
    Generated money until become milionnaire with writting skills and SEO specialist
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Island Borneo
Story
Tagline
Kita Kongsi Kebaikan Dan Kita Sebar Pengetahuan
Introduction
Blogger yang suka blogging dan blogwalking.Minat menulis dan berkongsikan maklumat demi manfaat manusia sejagat..


p/s : Jom baca  Portal Ilmu 
Bragging rights
High Potential To Be Millionaire Man
Education
  • University Of Life
    Science Social, 1988 - 1996
Basic Information
Gender
Male
Looking for
Friends, Networking
Relationship
Married
Other names
mrhanafi
Hanafi Abdullah's +1's are the things they like, agree with, or want to recommend.
Rahsia Dapat RM1700 Dalam 30 Hari
www.heroborneo.com

Rahsia Dapat RM1700 Dalam 30 Hari…Sebenarnya bukan rahsia dah.Ramai yang tahu dan menunggu masa untuk menjadi realiti ketika HB menulis entr

Pou
market.android.com

¿Tienes lo que se necesita para cuidar de tu mascota alienigena?! Alimentalo, limpialo, juega con él y observalo crecer mientras sube de niv

My Boo - Your Virtual Pet Game
market.android.com

Meet Boo, your new virtual pet! Boo is waiting for you to pet, dress, feed, teach, clean and take care of him! Look after your adorable litt

DIY : Pemanggang BBQ Mudah
cetusanmind.blogspot.com

Assalamualaikum ... Dengan lafaz Bismillah . Ada masanya kita rasa nak memanggang tapi tak ada peralatannya bukan . Sebenarnya kita boleh bu

7 Panduan Selesaikan Pertengkaran Suami Isteri
www.heroborneo.com

Panduan Selesaikan Pertengkaran Suami Isteri…Hidup sebagai suami dan isteri umpama bahtera belayar dilautan.Ada ketika tenang tanpa gelora.S

Contest SEO Bonus Akhir Tahun Terbaik
www.heroborneo.com

Contest SEO Bonus Akhir Tahun Terbaik…Sekarang blogger kembali sibuk.Mereka sibuk untuk menulis artikel tentang Vitamin Shaklee Bagus Untuk

Suasana Jamarat pada Haji Akbar 2014
denaihati.com

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, kemuncak haji adalah Wukuf di Padang Arafah pada 9 Zulhijjah. Dengan izin ALLAH Hari Wukuf musim haji 2014

Panduan Gerenti Dapat Kerja Kerajaan
www.e-buku.info

On: 9/02/2014 By: Hanafi Abdullah 0 ulasan Panduan Gerenti Dapat Kerja Kerajaan.Pada hari ini amat mencabar untuk dapat kerja kerajaan.Persa

Jom Membongkar Rahsia Hukum Tarikan
www.e-buku.info

On: 8/22/2014 By: Hanafi Abdullah 0 ulasan Jom Membongkar Rahsia Hukum Tarikan..Tak ramai sedar kita memiliki potensi luarbiasa.Potensi ini

Info Terbaik Untuk Pemilik Kereta
www.e-buku.info

By: Hanafi Abdullah on 3/16/2014 Print It Kereta merupakan alat pengangkutan yang menjadi keperluan utama sekarang ini terutamanya kepada me

MH17: Komando Kongsi Kesedihan dan Pengalaman Melihat Cebisan Pesawat | ...
ooomedianetwork.blogspot.com

“Selalu kita tengok lambang Malaysia Airlines (MAS) tu megah, tapi bila tengok dia bertaburan, berkecai, memang menyedihkan,” kata Koperal S

Ebook Jom Belajar Memandu Terbaik
www.e-buku.info

By: Hanafi Abdullah on 8/12/2014 Print It Ebook Jom Belajar Memandu Terbaik..Satu lagi peluang terbaik untuk mereka yang belum ada lesen mem

5 Senjata Sulit Kuasa Hipnosis
panduanhipnosis.blogspot.com

5 Senjata Sulit Kuasa Hipnosis …Dalam diri setiap manusia ada potensi yang hebat.Ia berbeza-beza mengikut kehendak dan kemahuan masing-masin

Ada Apa Dengan Ilmu Hipnosis
panduanhipnosis.blogspot.com

Ada Apa Dengan Ilmu Hipnosis.Mungkin ada kalian yang belum kenal.Baru nak tahu ataupun masih keliru dengan ilmu hipnosis.Kalian amat bertuah

Blog Panduan Hipnosis Kini Dilancarkan
panduanhipnosis.blogspot.com

Blog Panduan Hipnosis Kini Dilancarkan.Saya bersyukur kepada Illahi kerana dipermudahkan urusan untuk membina blog ini.Ini bermakna ada pelu

Nicol David pertahankan emas skuash | Kata Kunci Panas
katakuncipanas.blogspot.com

Nicol Ann David menepati ramalan apabila tidak berdepan masalah untuk memenangi pingat emas acara perseorangan wanita pada Sukan Komanwel 20

Malaysiakini Jadi Portal Terlajak Cari
www.heroborneo.com

Malaysiakini Jadi Portal Terajak Cari.Jika dilihat trending carian Google didapati portal ini menerima 50,000.Memang luar biasa penangan SEO

Giveaway Tunai RM500 by SyuhadaBaharudin.com | Carian Utama
mesraseo.blogspot.com

Giveaway Tunai RM500 by SyuhadaBaharudin.com - Carian Utama

Hero Borneo VS Mesra SEO
mesraseo.blogspot.com

Ikutkan hati dah tak nak tulis dalam blog ini.Biasalah kalau rasa macam tak cukup masa.Tapi bila terkenang kepada ramai blogger yang memang

Cara Atasi Rasa Sedih
www.heroborneo.com

Ada banyak cara atasi rasa sedih.Saya faham.Saya juga tahu bahawa sedih itu adalah mainan perasaan.Rasa sedih boleh menimpa sesiapa sahaja t