Profile

Cover photo
Hanafi Abdullah
Works at Portal Ilmu
Attended University Of Life
Lives in Island Borneo
260 followers|1,219,231 views
AboutPostsPhotosVideos+1's

Stream

Hanafi Abdullah

Shared publicly  - 
 
satu kisah untuk renungan pagi jumaat..
 ·  Translate
Alkisah Ulat Sebelum Menjadi Kupu-kupu…Ini kisah separa benar.Bukan sekadar rekaan semata-mata.Ia adalah satu kisah yang boleh kita fikirkan bersama bagaimana proses kejayaan berlaku.Semua nak berjaya kan.Jika nak jom kita ha...
1
Add a comment...

Hanafi Abdullah

Shared publicly  - 
 
dah siap.Blog dikemaskini..
 ·  Translate
Alkisah Ulat Sebelum Menjadi Kupu-kupu…Ini kisah separa benar.Bukan sekadar rekaan semata-mata.Ia adalah satu kisah yang boleh kita fikirkan bersama bagaimana proses kejayaan berlaku.Semua nak berjaya kan.Jika nak jom kita ha...
1
Add a comment...

Hanafi Abdullah

commented on a post on Blogger.
Shared publicly  - 
 
mimpi mainan tidur..just for fun
 ·  Translate
1
Udin Balap's profile photo
 
ngoroklebih nikmat om
 ·  Translate
Add a comment...

Hanafi Abdullah

Shared publicly  - 
 
Khas untuk mereka yang baru lepas SPM
 ·  Translate
Keputusan SPM baru sahaja diumumkan.Kalian akan hadapi dilema habis SPM nak buat apa?Ada yang berjaya cemerlang dan ada juga yang kurang menyerlah keputusan akademik mereka.Kepada mereka yang tiada hati lagi nak sambung belaj...
1
Add a comment...

Hanafi Abdullah

Shared publicly  - 
 
cerita yang sangat menarik..
 ·  Translate
Seperti yang dijanjikan, HB ingin melanjutkan semula kisah hebat kejayaan pengasas Hyundai iaitu Chung Ju-hyung.Beliau bukan setakat kaya raya tetapi cerita kejayaannya itu amat bermakna buat kita semua.HB pasti semua nak ber...
1
Add a comment...

Hanafi Abdullah

Shared publicly  - 
 
jom baca untuk sumber inspirasi..
 ·  Translate
Mari HB kongsikan satu kisah orang terkaya di Korea Selatan.Mana kita tahu kisah ini bakal menjadi inspirasi kepada kita semua untuk berjaya sebagaimana kejayaan beliau.Sebab kalau nak berjaya mesti ikut cara orang kaya dan b...
1
Add a comment...
Have him in circles
260 people
Motivator motivation's profile photo
AZENI AHMAD's profile photo
Zainal Abidin's profile photo
Cik Matahariku's profile photo
Syuhada Salleh's profile photo
Atikah Sismoon's profile photo
azzahairi sulaiman's profile photo
Hafiszan Kamarudin's profile photo
Ishak Ismail's profile photo

Hanafi Abdullah

commented on a post on Blogger.
Shared publicly  - 
 
lagu best...video klip sahaja yang kurang best
 ·  Translate
2
Nurul Hidayah's profile photo
 
Teguran diterima +Hanafi Abdullah..  Dah tuka vid.. hehee.. ce tengok :))
 ·  Translate
Add a comment...

Hanafi Abdullah

Shared publicly  - 
 
mungkin bermanfaat untuk anda..
 ·  Translate
Siapa yang mahu tahu blog terbaik wanita wordpress 2015.Jika jawapannya mahu jom bersama HB menyelusuri blog-blog ini.Kalian boleh menerjah blog ini bila-bila masa kerana pintu blog mereka sentiasa terbuka.Tidak satu pun meng...
1
Add a comment...

Hanafi Abdullah

Shared publicly  - 
 
mungkin ini terbaik buat anda
 ·  Translate
Siapa yang mahu tahu blog terbaik wanita wordpress 2015.Jika jawapannya mahu jom bersama HB menyelusuri blog-blog ini.Kalian boleh menerjah blog ini bila-bila masa kerana pintu blog mereka sentiasa terbuka.Tidak satu pun meng...
1
Add a comment...

Hanafi Abdullah

Shared publicly  - 
 
satu kisah yang amat menarik buat saya..
 ·  Translate
Seperti yang dijanjikan, HB ingin melanjutkan semula kisah hebat kejayaan pengasas Hyundai iaitu Chung Ju-hyu</u>ng.Beliau bukan setakat kaya raya tetapi cerita kejayaannya itu amat bermakna buat kita semua.HB pasti semua nak...
1
Add a comment...

Hanafi Abdullah

commented on a post on Blogger.
Shared publicly  - 
 
buah ini memang masam..
 ·  Translate
1
Udin Balap's profile photo
 
kecut kan maksude'?
 ·  Translate
Add a comment...

Hanafi Abdullah

commented on a post on Blogger.
Shared publicly  - 
 
harap kita jangan..terkena gallstones..
 ·  Translate
Hati menghasilkan air hempedu iaitu sejenis cecair berwarna coklat kehijauan yang mengandungi garam hempedu, cecair lemak, kolesterol dan bahan kimia lain. Cecair pekat ini disimpan dalam pundi hempedu hingga ia diperlukan un...
1
Danini Soffi's profile photo
 
Betul tu bro +Hanafi Abdullah . Makasih sharing.
Add a comment...
People
Have him in circles
260 people
Motivator motivation's profile photo
AZENI AHMAD's profile photo
Zainal Abidin's profile photo
Cik Matahariku's profile photo
Syuhada Salleh's profile photo
Atikah Sismoon's profile photo
azzahairi sulaiman's profile photo
Hafiszan Kamarudin's profile photo
Ishak Ismail's profile photo
Work
Occupation
Penulis Blog Profesional
Skills
Internet marketing,writing blog entry and public speaking presentation.
Employment
  • Portal Ilmu
    Previous IM now Blogger PT, 2009 - present
    Generated money until become milionnaire with writting skills and SEO specialist
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Island Borneo
Story
Tagline
Kita Kongsi Kebaikan Dan Kita Sebar Pengetahuan
Introduction
Blogger yang suka blogging dan blogwalking.Minat menulis dan berkongsikan maklumat demi manfaat manusia sejagat..


p/s : Jom baca  Portal Ilmu 
Bragging rights
High Potential To Be Millionaire Man
Education
  • University Of Life
    Science Social, 1988 - 1996
Basic Information
Gender
Male
Looking for
Friends, Networking
Relationship
Married
Other names
mrhanafi
Hanafi Abdullah's +1's are the things they like, agree with, or want to recommend.
Pou
market.android.com

¿Tienes lo que se necesita para cuidar de tu mascota alienigena?! Alimentalo, limpialo, juega con él y observalo crecer mientras sube de niv

My Boo - Your Virtual Pet Game
market.android.com

Meet Boo, your new virtual pet! Boo is waiting for you to pet, dress, feed, teach, clean and take care of him! Look after your adorable litt

DIY : Pemanggang BBQ Mudah
cetusanmind.blogspot.com

Assalamualaikum ... Dengan lafaz Bismillah . Ada masanya kita rasa nak memanggang tapi tak ada peralatannya bukan . Sebenarnya kita boleh bu

7 Panduan Selesaikan Pertengkaran Suami Isteri
www.heroborneo.com

Panduan Selesaikan Pertengkaran Suami Isteri…Hidup sebagai suami dan isteri umpama bahtera belayar dilautan.Ada ketika tenang tanpa gelora.S

Contest SEO Bonus Akhir Tahun Terbaik
www.heroborneo.com

Contest SEO Bonus Akhir Tahun Terbaik…Sekarang blogger kembali sibuk.Mereka sibuk untuk menulis artikel tentang Vitamin Shaklee Bagus Untuk

Suasana Jamarat pada Haji Akbar 2014
denaihati.com

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, kemuncak haji adalah Wukuf di Padang Arafah pada 9 Zulhijjah. Dengan izin ALLAH Hari Wukuf musim haji 2014

Panduan Gerenti Dapat Kerja Kerajaan
www.e-buku.info

On: 9/02/2014 By: Hanafi Abdullah 0 ulasan Panduan Gerenti Dapat Kerja Kerajaan.Pada hari ini amat mencabar untuk dapat kerja kerajaan.Persa

Jom Membongkar Rahsia Hukum Tarikan
www.e-buku.info

On: 8/22/2014 By: Hanafi Abdullah 0 ulasan Jom Membongkar Rahsia Hukum Tarikan..Tak ramai sedar kita memiliki potensi luarbiasa.Potensi ini

Info Terbaik Untuk Pemilik Kereta
www.e-buku.info

By: Hanafi Abdullah on 3/16/2014 Print It Kereta merupakan alat pengangkutan yang menjadi keperluan utama sekarang ini terutamanya kepada me

MH17: Komando Kongsi Kesedihan dan Pengalaman Melihat Cebisan Pesawat | ...
ooomedianetwork.blogspot.com

“Selalu kita tengok lambang Malaysia Airlines (MAS) tu megah, tapi bila tengok dia bertaburan, berkecai, memang menyedihkan,” kata Koperal S

Ebook Jom Belajar Memandu Terbaik
www.e-buku.info

By: Hanafi Abdullah on 8/12/2014 Print It Ebook Jom Belajar Memandu Terbaik..Satu lagi peluang terbaik untuk mereka yang belum ada lesen mem

5 Senjata Sulit Kuasa Hipnosis
panduanhipnosis.blogspot.com

5 Senjata Sulit Kuasa Hipnosis …Dalam diri setiap manusia ada potensi yang hebat.Ia berbeza-beza mengikut kehendak dan kemahuan masing-masin

Ada Apa Dengan Ilmu Hipnosis
panduanhipnosis.blogspot.com

Ada Apa Dengan Ilmu Hipnosis.Mungkin ada kalian yang belum kenal.Baru nak tahu ataupun masih keliru dengan ilmu hipnosis.Kalian amat bertuah

Blog Panduan Hipnosis Kini Dilancarkan
panduanhipnosis.blogspot.com

Blog Panduan Hipnosis Kini Dilancarkan.Saya bersyukur kepada Illahi kerana dipermudahkan urusan untuk membina blog ini.Ini bermakna ada pelu

Nicol David pertahankan emas skuash | Kata Kunci Panas
katakuncipanas.blogspot.com

Nicol Ann David menepati ramalan apabila tidak berdepan masalah untuk memenangi pingat emas acara perseorangan wanita pada Sukan Komanwel 20

Malaysiakini Jadi Portal Terlajak Cari
www.heroborneo.com

Malaysiakini Jadi Portal Terajak Cari.Jika dilihat trending carian Google didapati portal ini menerima 50,000.Memang luar biasa penangan SEO

Giveaway Tunai RM500 by SyuhadaBaharudin.com | Carian Utama
mesraseo.blogspot.com

Giveaway Tunai RM500 by SyuhadaBaharudin.com - Carian Utama

Hero Borneo VS Mesra SEO
mesraseo.blogspot.com

Ikutkan hati dah tak nak tulis dalam blog ini.Biasalah kalau rasa macam tak cukup masa.Tapi bila terkenang kepada ramai blogger yang memang

Cara Atasi Rasa Sedih
www.heroborneo.com

Ada banyak cara atasi rasa sedih.Saya faham.Saya juga tahu bahawa sedih itu adalah mainan perasaan.Rasa sedih boleh menimpa sesiapa sahaja t

Pakar SEO Malaysia Terbaik 2014
www.heroborneo.com

Pakar SEO Malaysia Terbaik 2014. Oh.Ya. Mereka ini siapa? Adakah anda yang telah menjadi blogger selepas 3 tahun? Sebab menurut kajian ilmu