Profile cover photo
Profile photo
Halvor William Sanden
22 followers -
Trommeslager. Webutvikling, grafisk design, tekst, illustrasjon.
Trommeslager. Webutvikling, grafisk design, tekst, illustrasjon.

22 followers
About
Halvor William Sanden's interests
View all
Halvor William Sanden's posts

Post has attachment

Post has attachment
Jeg har aldri vært helt enig i at brukerbehov skal gå foran alt annet. Det er en for enkel modell som utelater store deler av markedsføringstenkningen. Ida Aalen bruker konkrete eksempler i denne artikkelen om designprosessen hvor kombinasjonen av brukerbehov og bedriftens strategi får spille på lag. Resultatet er enda bedre websider og tjenester som tjener både bruker og organisasjon.

Post has shared content
Nettavisene er ekstremt skyldige i Black Hat Viral Content. De har tatt knepene som de bruker på papirforsidene og bruker det på hver eneste sak de får det til på. De har opprettet egne TV-kanaler som består av amatørmessig egenproduksjon på verste student-TV-nivå og viral-videoer de ikke har produsert selv eller betalt for. #klikkhoreri   #stopppressen  
Black Hat Viral Content:
The next time you have an editorial meeting where you are going to discuss your future content strategy, bring a white board with you and write 'black hat' on one side, and 'white hat' on the other side. And then for each content idea people propose, place it in either one.

If you end the meeting with your content ideas leaning to the black hat side, ask yourself if that is really what you want to bet your future on.

http://www.baekdal.com/opinion/black-hat-viral-content/

Post has attachment
Halvor William Sanden commented on a post on Blogger.
Jeg mener at nøkkelen til Del Reys suksess ligger i film-assosiasjonene som mange anmeldere har omtalt. Ultraviolent tar enda et steg i den retningen, ref. det du sier om kommersielle låter. I første rekke er gode tekster, med sterke slektskap på tvers av låtene, uten at det er de samme frasene som går igjen og igjen. Deretter har vi produksjonen som, gjennom blant annet utstrakt bruk av strykere, er et steinkast unna å være ledemotivbasert filmmusikk. At instrumentene stort sett høres ut som de er spilt av mennesker er også et pluss. Tar vi musikkvideoene og kortfilmen hennes med i betraktningen så sitter man igjen med noe som kunne vært hentet ut fra en og samme film.
Det virker som om Del Rey har et eget univers hvor låtene/handlingen utspiller seg. Det er ganske mye der man ikke kan relatere seg til direkte, men der ligger også genialiteten til film-følelsen; jeg tror vi har lettere for å akseptere en fremmed fortellerbasert filmsetting enn en fremmed og tilfeldig følelsesbasert sangtekstsetting. Forrige album var muligens mer selvbiografisk med tanke på Del Reys oppvekst og alkoholavhengighet i tidlig tenårene (uten at jeg er noe ekspert på hennes livshistorie). Det overrasker meg ikke om hun skulle ta dette universet over i andre formater. 

Post has attachment

Post has shared content
Jeg tror alle utviklere har fått det med seg. Men kanskje ikke alle nettstedseiere og designere har fått det med seg http://www.tu.no/it/2014/01/23/na-ma-webutviklere-forholde-seg-til-helt-nye-regler

Valget av et godt CMS er også viktig. Man må f.eks. kunne legge til ALT-tekst på bilder etc.

Post has attachment
Seth Godin om hva "nei" (ikke) betyr.
What "no" doesn't mean: I see the world the way you do, I've carefully considered every element of this proposal and understand it as well as you do and I hate it and I hate you.

Post has attachment

Post has shared content
Spent på hva dette innebærer, om Google kommer til, lang der framme, å gå Adobe i næringa på denne type ting – eller om det er ment å være mer lavterskeltilbud. Skal i hvert fall testes.
Now available: Google Web Designer! Build beautiful HTML5 content with ease.
Google Web Designer is a new professional-quality design tool that makes HTML5 creative accessible to everyone from the professional designer to the Photoshop dabbler. Download the beta for free. #GWD

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded