Profile cover photo
Profile photo
Hafiz Rahim
1,119 followers -
Lifestyle Travel Blogger
Lifestyle Travel Blogger

1,119 followers
About
Posts

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Tak lama lagi Jepun akan menjadi tuan rumah bagi Sukan Olimpik 2020. Sukan yang mengumpulkan lebih 200 buah negara bagi merentap kedudukan terbaik dalam pelbagai acara sukan. Sejajar dengan acara yang gilang-gemilang ini, aku pernah berkongsi pendapat…
Add a comment...

Post has attachment
Sejak dari taska lagi Khair dah masuk kelas taekwondo. Basic step dia dah belajar, first grading untuk naik ke yellow belt pun dah ambik tahun lepas. Maka disebabkan dua faktor ni, tahun ni aku decide untuk suruh dia sambung belajar lagi taekwondo tapi…
Add a comment...

Post has attachment
Kudos buat warga kerja MPKj yang terlibat dalam aduan aku semalam. Pagi buat aduan, pagi tu jugak selesai. Aku balik kerja.. terkejut. Gila punya effisyen. Dalam rekod online katanya masih dalam siasatan, tapi realitinya dah selesai tugas. Hahaha. Terima…
Add a comment...

Post has attachment
Aku pernah bertugas di Abu Dhabi, Emiriah Arab Bersatu (UAE) selama 6 bulan. Ditempatkan di Sheikh Khalifa Medical City selama setengah tahun, merupakan satu tempoh yang cukup lama buat aku. Bukan saja kerana aku terpaksa berjauhan dengan keluarga, tapi…
Add a comment...

Post has attachment
Tipu la kalau ada orang kata mereka tak ingin sama sekali nak jejakkan kaki ke luar negara. Macam aku sendiri pun, dalam kepala dah ada beberapa negara yang menjadi pilihan dan salah satu daripadanya ialah Jepun. Jepun kalau diikutkan, memang dah termasuk…
Add a comment...

Post has attachment
Selesai hari pertama. Tepat jam 10.00 malam akhirnya aku boleh rehat. Tersandar beb.. tersandar terus. Laki bini tersandar. Macam baru lepas balik jogging 10km non-stop. Well.. Ini baru penangan hari pertama sekolah. Esok-esok tak tahu lah macam mana.…
Add a comment...

Post has attachment
Dah berumur 6 tahun lebih, tahun depan darjah 1. Throwback 2 minggu lepas merupakan kali pertama Khair kena pergi klinik gigi. Sebabnya dia bagitahu aku, gigi geraham dia rasa sakit bila nak makan. Aku.. sebagai daddy penyayang. Terus suruh dia nganga.…
Add a comment...

Post has attachment
Penghujung tahun 2018, selesai servis vios aku untuk mileage ke 210,000km. So far so good. Ada jugak orang tanya, dah guna Vios untuk satu tempoh masa yang lama macam ni ada apa-apa masalah tak? Jujur aku jawab, masalah kecik tu ada. Tapi masalah besar?…
Add a comment...

Post has attachment
Tak sampai seminggu lagi untuk Khair enjoy cuti sekolah. Lepas ni akan masuk zaman sekolah rendah pulak. Jujurnya bagi aku yang kali pertama anak masuk sekolah rendah, terasa macam terlebih excited pun ye jugak bila hari-hari fikirkan persediaan dia nak…
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded