Profile cover photo
Profile photo
Hafiz Rahim
1,103 followers -
Lifestyle Travel Blogger
Lifestyle Travel Blogger

1,103 followers
About
Hafiz's posts

Post has attachment
46 Teknik Hindar Gangguan Jin Dan Syaitan Laknatullah

Pagi ini terima satu perkongsian di WhatsApp mengenai teknik-teknik yang boleh menghindarkan diri kita daripada gangguan jin dan syaitan. Untuk rujukan bersama dimasa-masa yang akan datang, berikut adalah apa yang telah dikongsikan: Jangan sidai baju…

Post has attachment
Cara Aktifkan SSL Percuma

Salah satu faktor penyumbang kekuatan SEO sesebuah blog adalah dengan penggunaan SSL. Sedia maklum bahawa untuk memiliki sijil SSL memerlukan pemilik laman web atau blog untuk membayar sejumlah bayaran bagi membeli sijil SSL tersebut. Namun disebalik…

Post has attachment
Cara Mudah Untuk Terus WhatsApp Dari Laman Web Atau Blog

Berniaga? Ada blog? Ada laman web? GunaWhatsApp? Kat bawah ini ada cara istimewa untuk korang menjenamakan web atau blog korang, sekali gus memudahkan pelanggan untuk menghantar mesej terus daripada laman web atau blog korang kepada applikasi WhatsApp.…

Post has attachment
Renew Lesen Perniagaan SSM Secara Online

Common problem bagi mereka yang pernah mendaftarkan perniagaan di SSM adalah ketika nak renew lesen yang dah tamat tempoh. Actually, nak renew lesen SSM sebenarnya bukan susah. Cuma kebanyakan orang yang lesennya dah tamat tempoh malas nak renew…

Post has attachment
Kalau dah tekak made in Malaysia, apa-apa juadah pun wajib nak kena mix and match dengan selera tempatan juga kan. Tak kira makanan dari ceruk mana sekalipun, Jepun ke, Cina ke, India ke, Kutub Utara ke.. bila dah masuk negara kita, mesti kena modify…

Post has attachment
Petua Banyakkan Susu Badan Yang Betul-Betul Menjadi

Berjaya juga yakinkan puan isteri untuk tak gunakan mana-mana produk milk booster. Just gunakan petua tradisional untuk banyakkan susu badan. Petua yang dimaksudkan adalah dengan mengamalkan meminum air rebusan kurma merah dan juga longan kering.…

Post has attachment
Kelmarin officially jumped ship daripada Android kepada iOS. Sebelum kena kecam, biar aku mengaku dulu bahawa aku memang tengah jilat balik ludah yang dah aku ludahkan. Hahaha No offense guys. Aku pakai iPhone bukan bermaksud aku nak curang kepada…

Post has attachment
Orang datang tanya dia, nak ambil adik bawa balik boleh? Spontan dia jawab.. “Tak boleh!” Marah. Sayang sangat adik dia. Bila daddy tanya sayang baby ke sayang daddy? Dia sanggup lagi jawab, sayang baby. Di rumah, nampak dia boleh diharapkan dah. Walaupun…

Post has attachment
Seriously aku memang kagum dengan mereka yang ada bakat melukis. Masa aku sekolah dulu, kalau ada student yang hasil lukisannya cantik dan mengagumkan, mesti aku akan tabik gila-gila. Bagi aku, untuk hasilkan seni lukisan yang menarik bukan senang nak…

Who knows how to bypass FortiGuard web filtering?
Wait while more posts are being loaded