Profile cover photo
Profile photo
Hadee Roslan
231 followers -
Online Marketing Professional who is totally into Selangor FC, Tottenham Hotspur and Miami Hurricanes
Online Marketing Professional who is totally into Selangor FC, Tottenham Hotspur and Miami Hurricanes

231 followers
About
Posts

Post has attachment
Promosi 7 Hari!
Enterprise Plan Shared Hosting.
* RM19.90 Setahun!

Unlimited SSD
Unlimited Bandwidth
Unlimited Email
Unlimited Domains
Unlimited MySQL
8 CPU Cores
32GB RAM
10Gbps Network
Backups every 6 hours

Harga Asal USD19.99 sebulan!

https://hadeeroslan.my/estore/servis/shared-hosting-google-cloud-platform/

Post has attachment
Pelbagai Video Tutorial dan Resell Rights PERCUMA!
1. Hosting Panel Secrets
2. Surefire WP Boost
3. Viral Infographic Traffic
4. Surefire Market Research
5. Koleksi Resell Rights

Post has attachment
Setiap image yang anda upload ke WordPress akan, secara asasnya, menghasilkan 3 thumbnails.

Ada theme WP yang menambah jumlah thumbnails sehingga 10 lagi.
Plugins WP juga ada yang menambah lagi beberapa thumbnails.

WooCommerce tentunya ada sejumlah thumbnails tambahan yang ia perlukan.

Hujung hujung, 1 image yang anda upload itu akan beranak jadi dekat 20 thumbnails. Ini ternyata tidak mustahil. Secara tak sedar, ruangan disk storage web hosting anda telah habis dipenuhi thumbnails.

Hari ini, den tunjukkan beberapa plugins yang anda boleh guna untuk uruskan masalah thumbnails ini.

Bacalah

InsyaAllah :D :D :D

Post has attachment
1 image upload ke WordPress boleh beranak sekurang kurangnya 3 thumbnails.

Ada theme tambah 10 thumbnails.
WooCommerce tambah lagi beberapa thumbnails.
Plugin lain pun ada yang tambah thumbnails lain.

Tak hairan jika hujung hujung ada dekat 20 thumbnails dari 1 image.

Kalau tak diurus dengan betul, memang sekejap jer dah habis storage space hosting anda.

:D :D :D
Add a comment...

Post has attachment
Keywords Everywhere merupakan satu Browser Add On percuma yang boleh anda gunakan untuk membuat basic keyword research dengan pantas.
Add a comment...

Post has attachment
Hootsuite adalah satu tool yang membolehkan anda buat posting di pelbagai platform media sosial dalam satu masa. Tak perlu nak login ke setiap satu platform secara berasingan.

Den gunakan Hootsuite untuk posting ke semua platform media sosial yang den gunakan.

Dengan Hootsuite Free, anda boleh post ke 3 platform.

Hootsuite juga bantu dalam mengenalpasti had had yang ditetapkan oleh setiap platform.

Contohnya di sini, den cuba nak post video ke tiga platform. Hootsuite memberitahu had untuk video yang boleh dipost ke tiga tiga platform yang den pilih tersebut.

Cubalah di https://hootsuite.com :D
Photo
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Antara soalan yang kerap den terima dari pemilik Website WordPress..

"Saya tak dapat nak contact developer website saya. Macam mana nak masuk dan edit website WordPress saya? Admin password dan email ada pada developer."

No worries, as long as anda ada akses ke akaun webhosting anda, tidak ada masalah. Boleh dapatkan akses wp-admin dengan mudah..

InsyaAllah.. :D :D :D
Add a comment...

Post has attachment
Are your websites on HTTPS yet?
A secure web is here to stay
A secure web is here to stay
security.googleblog.com
Add a comment...

Post has attachment
Bina Sendiri Website Kedai Online Anda Dalam Masa 4 Hari!
:D :D :D
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded