Profile cover photo
Profile photo
HDASIG
4 followers -
Asigurare de sanatate, asigurari de anatate internationale si asigurari de viata. Consultanta financiara si solutii in domeniul asigurarilor adaptate fiecarui client din 2010.
Asigurare de sanatate, asigurari de anatate internationale si asigurari de viata. Consultanta financiara si solutii in domeniul asigurarilor adaptate fiecarui client din 2010.

4 followers
About
Posts

RCA - Schimbari in piata de asigurari auto dupa falimentul ASTRA Asigurari

Falimentul Astra a generat un adevarat curemur pe piata asigurarilor din Romania. Efectele acestei situatii se resimt astazi, inclusiv in preturile politelor RCA practicate de celelalte companii de asigurari. Insa, in ciuda evidentelor, nu a fost declansata nicio ancheta penala care sa vizeze aceasta situatie.
Add a comment...

Post has attachment
Planuri pentru RCA. Nu vrei asigurare, depui placuta de inmatriculare!

Dupa ce in urma cu cateva saptamani autoritatea tutelara in domeniul asigurarilor a recomandat stabilirea unor limite pentru majorarea primelor RCA, alte modificari importante pot aparea. Acestea ar putea fi introduse prin modificarea legii 136/1995 privind asigurarile si reasigurarile, potrivit unor surse din piata consultate de EVZ. Schimbarile pot surveni printr-o noua lege, deci trebuie sa treaca, mai intai, prin comisii parlamentare si apoi prin Parlament. Iata ce modificari sunt in lucru. Romanii sa se declare de acord sa fie folosite datele de la Politie - astfel, arbitrul asigurarilor vizeaza realizarea unei baze comune cu Ministerul de Interne. Asiguratorul ar putea verifica baza de date a Politiei, pentru ca la calcularea politei RCA sa se tina cont de istoricul in trafic al soferului, asa incat un sofer prudent sa beneficieze de un cost mai mic, iar pentru unul imprundent costul sa fie prohibitiv. Se pare insa ca exista o opozitie din partea Ministerului de Interne, dat fiind dreptul la confidentialitatea datelor al soferilor implicati in accidente. O solutie ar fi ca, la incheierea politei de asigurare sa existe si o rubrica in care soferul sa isi dea acordul ca aceste informatii sa fie folosite de asiguratori. Aceste prevederi sunt inca in studiu.

Fara asigurare daca nu folosesti masina
De asemenea, soferii au cerut sa incheie asigurari pentru perioadele in care masinile nu sunt folosite. Ei bine, transportatorii ar putea fi pasuiti de plata RCA, atunci cand masinile nu sunt folosite. Acestia ar putea depune placutele de inmatriculare, la asigurator, pentru perioada in care nu circula cu masina. Intreruperea s-ar putea face, insa, pentru nu mai putin de o luna.

Dauna, platita de propriul asigurator
O alta prevedere la care se lucreaza vizeaza decontarea directa sau actiunile in regres, care prespune ca masina lovita de o alta masina in trafic sa realizeze reparatiile pe baza propriei asigurari, nu a aceluia care a provocat accidentul. In opinia specialistilor, prevederea ar putea conduce insa la scumpirea usoara a politelor. Motivul este ca asiguratorii care despagubesc in prima instanta si-ar putea crea, astfel, un buffer, pentru situatia in care celalalt asigurator, al masinii care a produs accidentul, nu accepta sa acorde despagubirile. Initial, firmele s-au opus unei astfel de masuri. Dar, pe masura ce companiile rau platnice au intrat in administrare speciala sau chiar li s-a cerut falimentul, masura incepe sa fie acceptata de asiguratori.

Majorari de cel mult 50%
Desi tarifele RCA sunt inca mici si nu acopera pagubele, aceasta situatie fiind generata de ani de zile in care s-au practicat preturi de dumping, pentru a castiga cota de piata, ASF nu agreeaza o crestere brusca a preturilor pentru RCA. Transportatorii au organizat de altfel manifestari ample anul trecut, amenintand ca isi vor muta afacerile din Romania, dupa ce fusesera anuntati de asiguratori ca costul unui RCA creste de cateva ori. Tocmai de aceea, ASF a decis moficarea normei 23/2014, referitoare la asigurarea obligatorie de raspundere civila. Autoritatea a cerut asiguratorilor sa nu creasca nivelul politelor RCA cu mai mult de 50% fata de nivelul din iunie 2015, asta in conditiile in care in octombrie - noiembrie notificasera Autoritatea cu privire la triplarea sau chiar cresterea de patru ori a tarifelor. Prin schimbarea normei 23 s-a cerut ca majorarea de tarife sa se realizeze in limita cresterii frecventei daunei. O atentie speciala a fost acordata asupra aplicarii indicilor de multiplicare practicati de asiguratori. In noiembrie a existat si primul control al Autoritatii la companiile de asigurari, pentru a se verifica politica de venituri si cheltuieli.

Situatia Carpatica, departe de rezolvare
Un alt punct pe agenda ASF il reprezinta companiile cu probleme, in speta Carpatica Asig. In prezent, ASF deruleaza un control la firma de asigurari. Nu s-a ajuns inca la o concluzie in privinta viitorului societatii. Compania sustine ca exista un investitor strategic dispus sa plaseze capital. Cel mai probabil nu va exista o solutie similara aceleia din cazul Astra, respectiv cererea de declansare a falimentului.

Afla cat te costa asigurarea RCA online aici:
http://bit.ly/asigurare-rca-online
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Pentru unii parinti cheltuielile generate de studiile copilului pot fi o povara. Afla cum poti sa planifici aceste cheltuieli din timp pentru a-i putea oferi copilului tau sansa de a-si urma studiile in cadrul facultatii pe care si-o doreste http://ow.ly/LdJO3 #asigurari #majorat #studii #hdasig
Add a comment...

Post has attachment
Bupa International este poate cea mai importanta companie de asigurari de sanatate la nivel international, oferind protectie si acoperire pentru persoane fizice si companii in peste 190 de tari. http://ow.ly/Lg1Ao
#bupa #asigurari #hdasig #sanatate #bupa-international
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Asigurarea Sana Pro este o optiune potivita pentru angajatii care au avut incheiata o asigurare Sana Plan de la Allianz Tiriac din partea companiei in cadrul careia erau angajati si doresc in continuare sa fie acoperiri de o asigurare privata de sanatate.

http://ow.ly/LeZZR #allianz #asigurare #sanatate #sanapro #hdasig #broker
Add a comment...

Post has attachment
Va recomandam sa urmariti acest film: "Povestea lui Paul Maloney" si modul in care a fost tratat de compania de asigurari de viata cand a fost nevoie sa fie despagubit. http://ow.ly/LdLRv #asigurari #despagubiri #hdasig
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
7 Alimente sanatoase pentru Sanatatea ta: Cartofii
#sanatate #alimente #hdasig
Photo
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
11 lucruri aparent inofensive care te pot ucide. Unele dintre ele sunt cu adevarat ciudate
Piscinele, lacurile sau oricare alte locuri cu apă. Înecul este a treia cea mai mare cauza a morții, fără intenție. Dintre decesele prin înec, 9,7% au avut loc în cadă, 16,3% în piscină, 47,2% în ape naturale și 26,8% în locuri nespecificate. Pentru siguranță: Întotdeauna supraveghează-ți cu atenție copiii, atunci când sunt în preajma apei. http://ow.ly/L6ZIt
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded