Profile cover photo
Profile photo
Gusmanson
2 followers
2 followers
About
Posts

Sommige apps zijn onderdeel van je dagelijkse routine. Wanneer is een app zó goed dat jij 'm op je homescreen zet? Drie design-tips die we gebruikten bij ons ontwerp voor Koos, een nieuwe app van de VPRO.

1. Tips in twee taps

Koos is dagelijks vijf tips om te lezen, kijken of luisteren - van documentaire tot gifje. Om te zorgen dat Koos checken simpel en leuk blijft is het app-ontwerp zo dat je binnen twee taps bij een tip bent. Iedereen is binnen no-time een Koos-expert en vindt dat de app "lekker" aanvoelt.

2. Sorry, 2%

Ontwerp altijd voor 98% van de gebruikers. In het geval van Koos: tips lezen! Een pakkende kop, een toffe afbeelding en verder... niks. Niet zoeken, geen categorieën, niet terugbladeren, geen paginanummers, geen magazine-layout. Dat vindt 2% van de gebruikers jammer, maar hun wensen zouden het ontwerp minder effectief maken.

3. Content is king

De redactie van Koos verzamelt fantastische tips. In ons ontwerp laten we alles weg wat daarvan afleidt. Daardoor kunnen we de tips mooier en unieker maken. Met een eigen kleur, groot beeld, een inleiding. Zodat tips voor de gebruiker nog waardevoller aanvoelen.

Het resultaat

Koos brengt je dagelijks verse tips over allerlei onderwerpen, door een scherpe redactie en in een ijzersterke vormgeving. Daarover lees je hier meer. Koos wordt dagelijks gebruikt door duizenden mensen die zich thuis voelen in de app. Zo brengt goed ontwerp tipverslinders en de VPRO verder.

Gusmanson is een ontwerpbureau voor identiteiten, websites en apps.

Post has attachment
Ontwerp van een innovatieve dating-app: lees meer op www.gusmanson.nl
Photo

Post has attachment
Deze maand gelanceerd: Een gloednieuwe dating-app, bedacht om singles die serieus op zoek zijn met elkaar in contact te brengen. En ze meteen een leuk gespreks-onderwerp te bieden: hun favoriete plek! Vanaf nu loop je in je lievelingspark, stamkroeg of op een hip festival de kans om de ideale match tegen het lijf te lopen.

Gusmanson tekende voor de merk-identiteit, het interactie-ontwerp en het grafisch ontwerp van de app. We dachten mee over een campagne om de boodschap van Plekk (de leukste mensen kom je tegen op je favoriete plekken) goed aan de doelgroep te communiceren.

De bedenkers van Plekk wilden een innovatieve, Nederlandse dating-app maken. Een mooie uitdaging, maar ook een lastige: hoe ziet zo'n innovatieve app er uit, en hoe onderscheid die zich van alle bestaande dating-apps? In zo'n drukke markt moet je het anders en beter doen dan de concurrentie.

De klachten die we het meest hoorden over de bestaande apps: foto's swipen is een vleeskeuring, er komt maar zelden een leuk gesprek uit een match want je hebt eigenlijk niet écht iets gemeen. Samen met de initiatiefnemers van Plekk bedachten we een oplossing voor die problemen: een innovatieve, unieke kijk op "goede matches". Niet je foto of je locatie bepalen je matches, maar welke plekken jij zelf als favoriet bestempelt.

Het resultaat mag er zijn: een toffe app die op veel positieve reacties mag rekenen. Ook bezig met een nieuwe app, of de communicatie van je bedrijf? Lees hier alles over de voordelen van een samenwerking met Gusmanson.
Wait while more posts are being loaded