Profile cover photo
Profile photo
Groene Hart Ziekenhuis Gouda
89 followers -
Groene Hart Ziekenhuis. Open voor iedereen.
Groene Hart Ziekenhuis. Open voor iedereen.

89 followers
About
Posts

Post has attachment
Dankzij MI Consultancy kunnen we zorgen voor een glimlach bij onze patiëntjes. Gisteren kregen we maar liefst drie dozen vol knuffels van hun mascotte. Lily, die gek is op alles wat met vleermuizen en tovenarij te maken heeft, kreeg de eerste. Ook namens Lily dank jullie wel MI Consultancy!
Photo

Post has attachment
5e plaats AD top 100!

Bestuursvoorzitter van het Groene Hart Ziekenhuis, Godfried Barnasconi: “Wij zijn trots dat we wederom een mooie positie in de AD Ziekenhuis top 100 hebben behaald. De uitslag is een groot compliment aan onze professionals die zich elke dag inzetten om onze patiënten de beste zorg te bieden. We kijken continu samen met onze patiënten hoe onze zorg beter kan. In het GHZ noemen we dit patiënt als partner. Het is mooi om te zien dat onze inspanningen worden onderstreept door een 5e plek in de AD Ziekenhuis top 100.”
Photo

Post has attachment
Wist u dat het GHZ ook zorg dicht bij huis biedt op de regiolocaties Schoonhoven en Zuidplas (in Nieuwerkerk ad IJssel)? Momenteel zijn de voorbereidingen voor de campagne van de twee regiolocaties in volle gang en gaan verschillende specialisten als volleerd model op de foto. Binnenkort is het resultaat van de fotoshoot volop te zien in (de omgeving van) Schoonhoven en Nieuwerkerk!
Photo

Post has attachment
Wat is hemodialyse?

Bekijk de informatiefilm van het Dialysecentrum van het Groene Hart Ziekenhuis en leer over hemodialyse.

Post has attachment
1000e baby van 2015: Welkom Esra Brahoum!

Gisteren werd om 20.20 uur de duizendste baby van het jaar 2015 geboren. Het is een meisje en ze heet Esra Brahoum. Het was de 1000e zogenoemde klinische bevalling, onder leiding van een gynaecoloog. Daarnaast zijn dit jaar ook al 250 vrouwen met de eigen verloskundige poliklinisch bevallen. Het gezin Brahoum is erg blij en gelukkig met de komst van hun eerste dochtertje. We feliciteerden de trotse ouders met een mooi boeket en knuffel Freek de Giraffe uit de GHZoo.

In het GHZ bevallen alle vrouwen in een ruime GezinSuite, voorzien van eigen sanitair. In deze Suites wordt gezinsgerichte zorg gegeven, waarbij de zorg zoveel mogelijk op de wensen van de (aanstaande) moeder aangepast wordt, zie ook www.ghz.nl/gezinsuite
Photo

Post has attachment
Patiënt als Partner genomineerd voor ‘de Duim’ van Zorgbelang!

De Goudse manier van continue kwaliteitsverbetering op de werkvloer samen met de patiënt, dat is Patiënt als Partner! Kwaliteit van zorg krijgt inhoud op de werkvloer, in het contact tussen zorgvrager en zorgverlener. We zijn trots dat we genomineerd zijn als één van de kanshebbers voor het beste zorginitiatief van Zuid-Holland 2015!

Stem voor 19 november op ons initiatief via de website van Zorgbelang: http://bit.ly/1MYXK1h
Photo

Post has attachment
Borstkankermaand

Willeke van Ekeren, is radiodiagnostisch laborant met speciale aandacht voor mammografie (röntgenfoto van de borst): “Ik hoor vaak van patiënten dat zij het prettig vinden dat zij één dag na het krijgen van de uitslag van het bevolkingsonderzoek al bij ons terecht kunnen en dezelfde ochtend van het onderzoek al de voorlopige uitslag krijgen. Gelukkig kunnen veel patiënten snel worden gerustgesteld, ruim 70% van de vervolgonderzoeken toont aan dat er geen sprake is van een vorm van borstkanker.”

De maand oktober staat wereldwijd in het teken van borstkanker, wij informeren u graag hoe onze borstkankerzorg eruit ziet. http://bit.ly/1P9jsnL
Photo

Post has attachment
Première Trauma Centrum voor personeel GHZ

Afgelopen maanden werd er door I Care Productions gefilmd in het GHZ voor de realityserie Trauma Centrum. De serie wordt waarschijnlijk begin 2016 uitgezonden op SBS6. De medewerkers van het GHZ konden van de week alvast een aflevering zien tijdens de première in het personeelsrestaurant.

De patiënten die hebben meegewerkt, worden door de productiemaatschappij geïnformeerd over de uitzenddatum zodra deze bekend is. Informatie over de uitzendingen kunt u vinden op http://icp.nl/traumacentrum.
Photo

Post has attachment
Coby van Wageningen (61) kreeg de diagnose borstkanker.
 
“Je komt in een achtbaan terecht. Na een operatie kreeg ik bestralingen en chemokuren. De aftakeling van mijn lichaam vond ik eigenlijk nog het meest ingrijpend. Gelukkig kon ik daar goed over praten met mijn casemanager, mijn vaste aanspreekpunt in het GHZ. Ik voelde me altijd serieus genomen. En ze nam altijd heel erg de tijd voor me. Voor mij was zij de schakel tussen mij en de arts. Dat heeft me erg gesteund en gaf vertrouwen.”

De maand oktober staat wereldwijd in het teken van borstkanker. Mevrouw Van Wageningen vertelt over haar ervaringen met borstkankerzorg in het GHZ, zie http://bit.ly/1VU5Kpe .
Photo

Dank aan alle vrijwilligers van de Immanuëlkerk uit Waddinxveen!

Vrijdagavond reikte de gemeenschap van de Immanuëlkerk in Waddinxveen een cheque uit ter waarde van €1900 uit aan de Vrienden van het GHZ. Dit bedrag is opgehaald met de rommelmarkt van zaterdag 3 oktober. Het bedrag wordt uitgegeven aan een verwenmoment voor oncologische patiënten van het ziekenhuis begin 2016. Het is deze vrijdagavond al gezegd, maar nogmaals dank aan alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt!
Wait while more posts are being loaded