Profile cover photo
Profile photo
Gplussa
7,124 followers -
Matkailua, somea ja muuta mielenkiintoista!
Matkailua, somea ja muuta mielenkiintoista!

7,124 followers
About
Posts

Post has attachment
Public
Sovelluksia loma- & kaukomatkailuuun

Mikä sopii sinulle? http://bit.ly/2HQTB44

#Matkailu #Loma #Kaukomatkailu #Sovellus
Add a comment...

Post has attachment
Hyviä uutisia ilmastolle: Muovin kierrätyksellä voidaan pudottaa yllättävän paljon päästöjä, kertoo raportti

Tänään tiistaina julkaistavasta raportista (siirryt toiseen palveluun)selviää, että EU:n raskaan teollisuuden vuotuiset päästöt voitaisiin jopa puolittaa vuoteen 2050 mennessä kiertotalouden keinoin.

Kiertotaloustoimet tarkoittavat muun muassa materiaalien kierrätyksen tehostamista, hävikin vähentämistä, tuotteiden käyttöiän pidentämistä ja jakamistalouden palveluiden hyödyntämistä.

Lue lisää: http://bit.ly/2kNEoYt

#Muovi #Kierrätys #Ilmastonmuutos
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Slovenian parhaat matkakohteet

"Slovenia kuuluu Euroopan parhaiden matkakohteiden joukkoon. Pieneen ja viehättävään maahan on pakattu kaikki, mitä toivoa saattaa: on lumihuippuisia vuoria ja patikointipolkuja, keskiaikaisia kaupunkeja ja linnoja, viiniviljelmiä ja hyvää ruokaa. Slovenialaiset sanovatkin maansa olevan kuin Eurooppa pienoiskoossa..."

– Kerran elämässä http://bit.ly/2Kjm1VM

#Slovenia #Eurooppa #Matkailu #Matkaopas
Photo
Add a comment...

Post has shared content
Mielenkiintoista!
Laurin päivän (10. elokuuta) jälkeen kesä alkaa perinteisesti olla lopuillaan. Laurin perästä puut eivät enää kasva. »Lauri kusee lehteen» eli lehdet alkavat kellastua, eikä vihtoja voi enää tehdä. Tähän vuodenaikaan nähdään usein aamuöisin tähdenlentoja, joita on sanottu »Laurin kyyneliksi».

Muuttolinnut kokoontuvat Laurin aikoihin laumoihin. Metsämiehet valmistivat Laurina lintukeiton, jonka lihoja ei saanut veitsellä leikata eikä luita rikkoa. Luut piti haudata maahan lahjana maanhaltijalle, jotta lintuja riittäisi metsästäjille jatkossakin. Pohjanmaalla eränkävijät virittivät Laurina ensimmäiset paulansa.     
Laurina piti viimeistään tehdä elonleikkuu, mutta syysrukiin kylvö peltoihin vasta aloitettiin. Päästiin jo maistelemaan uutisviljasta tehtyä puuroa eli »laurinhuttua» sekä uuden sadon papuja, herneitä ja perunoita. Lauri oli myös lampaiden kesävillan keritsemispäivä sekä otollinen päivä parantavien lääkekasvien keräämiseen.

Laurin aikoihin ilmat viilenivät ja »Lauri hallahousun» tuomaa hallaa pelättiin. Erityisellä jännityksellä odotettiin kolmea kylmää Laurin jälkeistä »rautayötä».  Jos niistä selvittiin, uskottiin pellon säästyvän. Laurin sanottiin myös heittävän toisen kylmän kiven veteen. Jos Laurina oli kaunis ilma, sitä piisasi Perttuliin asti ja tuli hyvä syksy. Sade taas ennusti märkää syksyä.

Historiallisesti Janakkalan Laurinmäellä on järjestetty suuret Laurin päivän juhlat ja markkinat. Pidoissa uhrattiin pyhään lähteeseen, josta on myöhemmin löydetty muun muassa vanhoja rahoja ja neuloja. Vasta kirkon kielto 1700-luvulla lopetti tavan, mutta se on viime vuosina elvytetty Taivaannaulan toimesta.

#taivaannaula #suomi #kansanusko #lauri #syyskesä #elokuu #lehdet #kellastuvat #uutisvilja #laurinpäivä #laurinlähde #kansanperinne #perinnekulttuuri #janakkala
Photo
Photo
8/8/18
2 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Nämä vihannekset ovat terveellisempiä kypsennettyinä

Kaikkia vihanneksia ei tarvitse nauttia raakaruokana saadakseen niiden parhaat terveyshyödyt...

Katso lisää: http://bit.ly/2y4clO7

#Ruoka #Vihannes #Terveys #Kokkaus
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Digiturvaa! 👍🏻
Google-tilin kaksivaiheinen varmistus kannattaa myös ottaa käyttöön: http://bit.ly/2HiPQ7j

Turvaa digitaalinen minuutesi kaksivaiheisella tunnistautumisella | LinkedIn http://bit.ly/2kKdy3x

#Yksityisyys #Digitalist #SomeFI #Digiturva #Hakkerointi
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Älä hölmöile vaan matkusta turvallisesti!

Puhutaan tärkeästä asiasta, nimittäin matkustamisen turvallisuudesta ja sen tärkeydestä. Jos lähtee soitellen sotaan, pahimmassa tapauksessa uutta matkaa ei tule. Ota tästä talteen siis vinkkejä turvalliseen matkailuun!

- AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA http://bit.ly/2Kns6S9

#Matkailu #Turvallisuus
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Lofootit-matkaopas

Lofootit on yksi koko Skandinavian upeimmista paikoista: alppimaisen terävät vuoret kohoavat suoraan merestä, kapeissa vuonoissa ui hylkeitä ja miekkavalaita, ja jääkylmä vuorovesi huuhtoo pitkiä hiekkarantoja..."

- Kerran elämässä http://bit.ly/2va3K8F

#Matkailu #Lofootit
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Asiantuntijoiden lista: 5 pahinta merien muovisaasteen tyyppiä

Tuulet ja sateet kuljettavat muovijätettä maalta meriin. Siitä aiheutuu yleensäkin ongelmia merieläimille, mutta jotkin muovituotteet ovat vielä toisia pahempia.

Lue lisää: http://bit.ly/2In4xYf

#Muovi #Meri
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Valmismatkalaki muuttuu nimeä myöten – Matkailijalle mahdollisuus hakea korvausta mielipahasta

"Uudessa laissa on määritelty kuluttajalle korvaus niin sanotusta lomanautinnon menetyksestä. Matkailualan yrityksissä aiheesta puhutaan mielipahakorvauksena. Matkustajan on uuden lain mukaan mahdollista saada korvausta lomanautinnon menetyksestä, jos matkanjärjestäjä on tehnyt merkittävän virheen.

Oikeusministeriön mukaan käsite on hankala siksi, että Suomen lainsäädännössä ei tällaista korvausta tunneta..."

Lue lisää: http://bit.ly/2yKYrPI

#Matkailu #Laki #Korvaus
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded