Profile cover photo
Profile photo
Google Norway AS
12,841 followers
12,841 followers
About
Google Norway AS's posts

Post has attachment
Google introduserer Duo

Duo er en app for video-anrop til Android og iOS som gir deg muligheten til å få kontakt med menneskene du kontakter med et enkelt tastetrykk.

Duo har også en helt ny funksjon kalt «Knock Knock» som gjør det mulig å se video av innringeren før du velger å svare.


https://googleblog.blogspot.no/2016/08/meet-google-duo-simple-1-to-1-video.html

Post has attachment
Nye verktøy for å måle butikkbesøk

Konstant tilkobling har dramatisk endret hvordan vi shopper. For et par år siden introduserte vi All Conversions for å gi markedsførere mer innsikt i hvordan AdWords skaper resultater for bedrifter. Siden majoriteten av norsk detaljhandel fremdeles skjer ansikt til ansikt, har vi nå lansert vårt verktøy for å måle butikkbesøk slik at annonsører kan måle påvirkningen nettreklame har på kjøp i butikk. Du kan lære mer om dette her; https://adwords.googleblog.com/2015/04/store-visits-insights-gain-momentum8.html

Post has attachment
Viser støtte til verdens flyktningdag

Da Walaa la ut et bilde på sosiale medier som talte mot vold i hans hjem Jairoud, Syria, førte det til at han fikk tre måneder i voldelig forvaring. Han rømte fra landet med sin familie gjennom Tyrkia og Hellas, hvor de nå bor i en flyktningeleir i nærheten av grensen til Makedonia.

Selv om internett har spilt en rolle i hans flykt fra Syria, så har tilkobling spilt en avgjørende rolle i å gjenoppbygge hans liv i Hellas. Da han bodde i greske flyktningleirer, brukte Walaa YouTube til å lære seg engelsk. Hans språkkunnskaper er nå så gode at han fungerer som en talsmann og oversetter for lokalsamfunnet. Han er langt fra ferdig, og nå håper han å lære seg gresk.

Etter hvert som flyktninger i Europa tilpasser seg nye omgivelser, er tilgang på informasjon og utdannelse avgjørende for å utvikle ferdighetene de trenger. I fjor høst oppfordret vi deg til å donere til offentlig matching-kampanjer for å hjelpe flykninger til å få tilgang på ikke bare grunnleggende menneskelig behov, men også ressurser til å skape en bro til deres nye lokalsamfunn.

Siden den gang har vi hjulpet International Rescue Committee med å bygge en online informasjonsportal for flyktninger, Mercy Corps har utviklet Translation Cards som hjelper feltarbeidere med å samarbeide lettere på tvers av ulike språk, inngått partnerskap med NetHope for å installere rimelig WiFi i flyktningleirer og støttet utdannelse for flyktninger gjennom Kiron, en non profit som skreddersyr kurs for flyktninger både online og offline.

I tillegg til Walaa har vi hørt fra andre flyktninger som finner måter å tilpasse seg takket være tilgang til internett og utdannelse. For eksempel Ahmed som er en tidligere irakisk informatikkstudent som nå bor i Berlin. Mens han ventet på arbeidstillatelsen, begynte han å undervise i koding ved velkomstsenteret for flyktninger som en del av Project Reconnect, et initiativ vi lanserte med Nethope for å utstyre NGOs med Chromebooks. Kashif, som har reist gjennom flere land fra en liten by i Pakistan til Berlin, studerer på nett med Kiron og drømmer om å jobbe som en ingeniør for NASA.

På verdens flyktningdag håper vi at du tar deg tid til å høre historier om flere flyktninger som har jobbet så hardt med å gjenoppbygge livene sine.

https://www.youtube.com/watch?v=CRdsOS7FJg8&feature=youtu.be

Vi vil også takke alle sammen over hele verdens som donerte i fjor, og oppfordrer deg til å fortsatt støtte våre partnere og deres viktige arbeid. Selv om virkningene av flyktningkrisen vil merkes i mange år fremover, skal vi fortsette å finne nye måter å bidra på.

https://googleblog.blogspot.no/2016/06/showing-support-on-world-refugee-day.html

Posted av Jacquelline Fuller, Direktør for Google.org

Post has attachment
Klart for andre runde av Digital News Initiative

I dag går startskuddet for andre runde av Googles Digital News Initative (DNI).

http://googlepolicyeurope.blogspot.no/2016/06/dni-innovation-fund-calling-all-news.html

Søknadsfristen går ut 11.juli.


DNI-teamet arrangerer også en hangout-videokonferanse fredag 10.juni for interesserte søkere.

Påmelding skjer her: https://plus.google.com/u/0/events/c50s1755dmsn94o5i6q162v2g0c

Post has attachment
Min konto feirer 1 år

Min konto ble lansert for et år siden og den har blitt brukt av en milliard mennesker. Blant de nye funksjonene er Find your phone som hjelper deg hvis du har mistet eller blitt frastjålet mobilen. Med et par enkle steg kan du ikke bare finne telefonen din, men du kan også låse og ringe den, sikre kontoen din, legg igjen et callback-nummer på skjermen og mer. Snart vil du få tilgang til denne funksjonen ved å søke på «jeg har mistet min telefon».

https://googleblog.blogspot.no/2016/06/celebrating-my-accounts-first-birthday.html

Post has attachment

Post has attachment
Google lanserer Google Belønning i Norge

Få Google Play-apper, musikk og annet ved å svare på spørreundersøkelser.

Ønsker du å si din mening i bytte mot en Kygo-låt? Kanskje du trenger hjelp til å fullføre et nivå i Candy Crush, men vil heller betale for boostere med tiden din i stedet for penger? Svar på korte spørreundersøkelser fra analytikere, og tjen opp Google Play-kreditt med Google Belønning for meninger.

Google Belønning for meninger er nå tilgjengelig på Google Play (goo.gl/BW2p4j).

For å komme i gang, last ned appen fra Google Play (goo.gl/BW2p4j). Ca. en gang i uken mottar du et varsel på telefonen om at en kort spørreundersøkelse er klar for deg. Spørsmålene strekker seg fra «Hvilken logo er best?» og «Hvilken reklame er mest attraktiv?» til «Når planlegger du å reise neste gang?».

Den nye mobilløsningen blir tilgjengelig for analytikere i løpet av de neste månedene, og prisen er basert på en glidende skala der hver enkelt respondent svarer på opptil ti spørsmål om gangen. Du mottar resultatene få dager senere, med lettleste, samlede og analyserte data via Google Forbrukerundersøkelser-grensesnittet. Hvis du er interessert i å gjennomføre mobil- eller nettstudier, kan du gå til Google Forbrukerundersøkelser (goo.gl/grjLWB) og finne ut mer.
Photo

Post has attachment
YouTube Gaming kommer til Norge

YouTube Gaming er satt sammen for å utelukkende handle om dine favorittspill og gamere, med flere videoer enn noe annet sted. Vi samler sammen alle spill-relaterte videoer og alt av livestreams fra YouTube til YouTube Gaming. Fra «Asteroids» til «Zelda», har mer enn 25.000 spill fått sin egne side, et dedikert sted for alle de beste videoene og live streamene fra akkurat det spillet. Du vil også finne kanaler fra et vidt spekter av spillutgivere og YouTube-skapere.

Det vil også bli superenkelt å følge disse spillene og kanalene. Ved å legge til et spill i din samling får du rask tilgang og kan når som helst sjekke ut de siste videoene, eller abonnere på en kanal for å bli varsel hver gang en live stream er i ferd med å starte. Du kan også oppdage nye favoritter med forslag basert på dine favorittspill- og kanaler. Hvis du er ute etter noe bestemt  kan du søke og vite at å skrive «call» vil vise deg «Call of Duty» og ikke «Call Me Maybe».


Vi vet at live streaming knytter gaming-samfunnet tettere sammen, så vi har laget en dedikert destinasjon for dem på YouTube Gaming. På Android har vi også gjort det enklere å sende din egen spilling til YouTube. Du kan nå ta opp og live streame mobilspilling direkte på farten fra Android-enheter ved å bruke Mobil Capture funksjonen i appen. Det er ikke behov for noe ekstra utstyr eller software – bare trykk på «Go Live» i YouTube Gaming-appen, skru på selfie-kameraet og ta opp din egen kommentering med telefonens mikrofon.

Vi er utrolig spente på å lansere YouTube Gaming i Norge og ser frem til å se mer sammen.  
Photo

Post has attachment
 
Vi er spente på å introdusere vår selvkjørende sykkel. #selfdrivingbike

Sjekk ut video her - https://goo.gl/hZo4I0

Post has attachment
Nå har du muligheten til å oppdage Sør-Afrika på Google Maps. Dra på elefantsafari i Kruger Nasjonalpark eller ta en tur på de fantastiske strendene landet byr på. 
Wait while more posts are being loaded