Profile cover photo
Profile photo
Google Malaysia
391,246 followers -
Official Page for Google Malaysia | Laman Rasmi Google Malaysia
Official Page for Google Malaysia | Laman Rasmi Google Malaysia

391,246 followers
About
Posts

Post has attachment
Pakai sut angkasawan anda dan terokai dunia-dunia baru yang bersembunyi di kawasan kejiranan planet kediaman kita dari kediaman anda dengan Google Maps. Lawati 12 planet dan bulan yang telah dicipta semula dengan penuh terperinci - dari Enceladus berais ke Titan yang dilindungi awan metana, ke planet kerdil Pluto - dan bongkar rahsia dunia-dunia tersebut. https://goo.gl/9EVRXu
Add a comment...

Post has attachment
Put on your spacesuits and boldly explore exciting new worlds lurking in our planetary backyard right from the comfort of yours with Google Maps. Visit 12 planets and moons that have been reconstructed in unprecedented detail - from icy Enceladus to methane-covered Titan, to honorary planet Pluto - and uncover the secrets these worlds may harbor. https://goo.gl/9EVRXu
Add a comment...

Post has attachment
Selamat Hari Malaysia! Doodle hari ini karya adik Ch’ng Kai Wei, pemenang pertandingan Doodle 4 Google 2017 yang bertemakan kepelbagaian negara kita.

Kai Wei merupakan salah satu dari empat finalis kategori umur yang telah menang dengan penyertaannya "United, We Shine." Beliau menulis:

“Dalam Doodle saya, saya menunjukkan pemahaman saya tentang kepelbagaian Malaysia dengan menyertakan rakyat berbilang etnik yang unik kepada Malaysia. Namun begitu, saya percaya bahawa Malaysia telah menjadi sebuah negara yang indah kerana kita semua bersatu tidak kira bangsa, warna kulit dan etnik.

Untuk mengetengahkan idea saya, saya telah melukiskan enam individu yang mewakili setiap etnik utama, bersertakan sebuah sepanduk yang terdiri daripada warna-warna bendera Malaysia untuk menunjukkan bahawa kita semua bersatu sambil tersusun rapi untuk melambangkan setiap huruf di dalam logo Google.”

google.com.my #D4GMY #GoogleDoodle
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Kami berasa gembira untuk mengumumkan Ch’ng Kai Wei dari Nexus International School, Putrajaya, pemenang pertandingan Doodle 4 Google Malaysia! Pelajar berumur 15 tahun ini telah berjaya menghidupkan tema “Meraikan Kepelbagaian Malaysia” menerusi Doodlenya yang bertajuk “United, We Shine.” Nantikan kemunculan Doodlenya di laman utama Google Malaysia pada Hari Malaysia, 16 September, 2017!

Tahniah juga diucapkan kepada pemenang-pemenang kategori umur - Wan Muhammad Fahyim Bin Wan Mohd Nazdi dari Sekolah Kebangsaan Kerteh, Cheng Jun Kai dari SJK(C) Kong Min, dan Muhammad Khairul Aiman Bin Mohamad Zaidi dari SMK Bandar Baru Sentul - kerana sudi berkongsi kreativiti dan imaginasi anda bersama kami.

Tahniah sekali lagi diucapkan kepada semua pemenang! #D4GMY
Photo
Add a comment...

Post has attachment
We are happy to announce Ch’ng Kai Wei of Nexus International School, Putrajaya, as the winner of this year’s Doodle 4 Google Malaysia competition! The 15-year-old has best expressed this year’s theme of “Celebrating Malaysia’s Diversity” with her Doodle “United, We Shine.” Look forward to seeing her Doodle on the Google Malaysia homepage on Malaysia Day, September 16, 2017!

Congratulations also to the age group category winners - Wan Muhammad Fahyim Bin Wan Mohd Nazdi from Sekolah Kebangsaan Kerteh, Cheng Jun Kai from SJK(C) Kong Min, and Muhammad Khairul Aiman Bin Mohamad Zaidi from SMK Bandar Baru Sentul - for sharing with us their creativity and imagination.

Congratulations once again to all of the winners! #D4GMY
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Urus perniagaan, kongsi kandungan dan hubung bersama para pelanggan anda secara terus dari Google Search. https://goo.gl/3ahs3u
Animated Photo
Add a comment...

Post has attachment
Manage your businesses, upload content and engage customers directly from Google Search. https://goo.gl/3ahs3u
Animated Photo
Add a comment...

Post has attachment
Terokai Malaysia dengan lebih meluas bersama koleksi istimewa Street View Merdeka. Kembara merentasi Taman Tun Mustapha, taman marin terlindung terbesar di Malaysia yang merangkumi keluasan hampir 1 juta hektar, dan lawati Pulau Tiga, Pulau Maliangin Kecil, dan 50 buah pulau-pulau lain yang terdapat di sana. #StreetView
Animated Photo
Add a comment...

Post has attachment
Explore more of Malaysia with the special Merdeka Street View special collect. Roam across the Tun Mustapha Park, the largest marine protected area in Malaysia measuring almost 1 million hectare, and hop between Tiga Island, Maliangin Kecil Island, and 50 other amazing islands and islets. #StreetView
Animated Photo
Add a comment...

Post has attachment
Terokai Malaysia dengan lebih meluas bersama koleksi istimewa Street View Merdeka. Lawati lapan rumah tradisional Malaysia dan lihat dengan lebih dekat seni bina, budaya dan gaya hidup mereka yang unik:

- Rumah tradisional Orang Semai di Kampung Sagong - https://goo.gl/kLQFre
- Rumah tradisional Orang Semai di Kampung Ulu Semul - https://goo.gl/mRxULj
- Rumah warisan Melayu Perak - https://goo.gl/bTSnhc
- Dua rumah tradisional Banjar Perak - https://goo.gl/Kg3N9u
- Rumah tradisional Negeri Sembilan - https://goo.gl/bB9Pz3

#StreetView
Animated Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded