Profile cover photo
Profile photo
gmi * designschool
3 followers -
meer over gmi *designschool amsterdam
meer over gmi *designschool amsterdam

3 followers
About
Posts

Post has attachment
Webdesigner

Voor bedrijven is een website een van de belangrijkste tools om met hun klanten te communiceren. Een webdesigner weet met een goede combinatie van inhoud, vormgeving en techniek een internetsite te bouwen die voor een bedrijf de gewenste look & feel heeft en de gebruiker de juiste ervaring geeft. Onze webdesigner opleiding is een zeer professionele en beroepsgerichte opleiding van 24 weken, opgebouwd uit 2 certificeringen. Het eerste certificaat: Web Foundations is gericht op algemene kennis van de belangrijkste webtechnieken HTML en CSS. Het tweede deel: Site Design is gericht op de ontwikkeling van een goed webontwerp, het gebruik van het CMS systeem Wordpress en web-banners maken met Adobe Edge Animate.

In het eerste deel leer je met Dreamweaver, de belangrijkste authoring tool in webdesign en met HTML en CSS hoe je de webpagina’s opbouwt. Vervolgens leer je hoe je met Photoshop je webpagina’s aantrekkelijker maakt door het toevoegen van zelf vervaardigd beeld- en fotomateriaal. Aan het eind van de eerste module ben je in staat een volledig functionele website te bouwen compleet met tekst en graphics, volgens de laatste webstandaard normen (W3C). Ook leer je hoe je de website geschikt maakt voor een mobile version of voor het weergeven op een iPad. je bent dan helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het maken van websites voor iPhone, iPad en andere populaire mobile devices.

Tijdens het tweede certificaat, Site Design, breidt je de vaardigheden verder uit. Je leert hoe een project van begin tot eind wordt aangepakt. Dit begint met het vormgeven van de site. Je leert hoe je bij het bouwen van een website rekening houdt met creatieve aspecten in combinatie met toegankelijkheid en gebruikersvriendelijkheid (usability en accessibility). Behalve het wireframe komt het in de voorbereidingsfase zo belangrijke flow- en navigatieschema uitgebreid aan bod. Zodat je weet hoe de inhoud en functionaliteit van de website er uit gaat zien, voordat je met de ontwikkeling begint. De technische uitwerking van de website realiseer je met de technieken die je in de eerste module hebt geleerd. Alleen ga je nu de website bouwen in een CMS systeem (Content Management System), bijvoorbeeld met Wordpress of met CMSMS. Hiermee bouw je je volledige website compleet met hoofd- en submenu's, en voeg je dynamische onderdelen toe zoals image galleries of formulieren. Met deze CMS website is het ook mogelijk de klant of opdrachtgever een eigen inlog te geven op de website, zodat deze zelf eenvoudige aanpassingen in de content kan maken.

Afsluitend komt in deze module uitgebreid aan bod hoe je de content van je website kunt verrijken met interessante multimedia-objecten. Je leert animaties en interactiviteit en hoe je deze integreert in de website. Aan het einde van de opleiding ben je in staat een klantvriendelijke website af te leveren die eenvoudig is in onderhoud, gevuld met tekst, afbeeldingen, video en interactiviteit en die er goed uitziet op zowel desktop, tablet als mobile.

Om de professionele Webdesigner in spe een goede werkomgeving voor deze opleiding te bieden, krijg je gedurende de opleiding de beschikking over een leencomputer (Mac of PC). Je krijgt daarmee meteen toegang tot onze elektronische leeromgeving. Hier houd je, buiten de wekelijkse lesdagen contact met de docent en medestudenten. Via de leeromgeving worden ook opdrachten en materialen gedownload, en kan je eigen werk uploaden.

Voor wie?

De opleiding staat op een MBO/HBO werk- en denkniveau. Wij vragen:

-Minimaal afgeronde vooropleiding op MAVO/HAVO of MBO-niveau (of vast te stellen niveau op basis van een niveautest)
-Leeftijd vanaf 18 jaar
-Vaardigheden met de Apple of Windows op gebruikerssniveau
-Beheersen van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Toelating tot de opleiding

Vooraf wordt er een intake gehouden. Deze bestaat uit gesprekken en indien dit van toepassing blijkt ook een niveautest. Je wordt in principe toegelaten totde opleiding als de intake positief is beoordeeld. Je ontvangt daarover binnen 5 (vijf) werkdagen na de intakedatum bericht.
De intake is vrijblijvend en verplicht je niet tot inschrijven. Voor een afspraak bel je met het cursusbureau.


Diploma's en Certificaten

Toetsing vindt plaats met een examen aan het einde van beide modules, en met het inleveren van praktische caseopdrachten die je gedurende de opleiding maakt. Als je de examens en caseopdrachten succesvol hebt afgerond, én 80% van de lessen aanwezig bent geweest, ontvangt je het GMI diploma van de opleiding.

Instromen

Voor degene die al ruime ervaring heeft in de onderdelen van het certificaat Web Foundations is het mogelijk in te stromen in het tweede certificaat Site Design. Wel moet dan een caseopdracht en examen met goed gevolg worden afgelegd. De caseopdracht maak je thuis via onze online leeromgeving. je oefent hiermee de vaardigheden die nodig zijn voor het examen. Je resultaten worden door de docent bekeken en beoordeeld. Bij goed resultaat wordt in overleg een examendatum vastgesteld.

Inschrijven instroomprocedure

De kosten voor dit examen (inclusief voorbereidende caseopdracht met online feedback van een docent) zijn € 275. De kosten voor het certificaat Site Design zijn €1900.
Photo
Add a comment...

Grafische Vormgeving

In 2 jaar naar een professioneel niveau in grafische vormgeving
De opleiding Grafische Vormgeving leidt je op tot een professioneel vormgever van gedrukte en digitale media. Van logo, huisstijl tot website.

De grafisch vormgever of visual designer ontwerpt nieuwe huisstijlen, brochures, advertenties, websites, apps, posters of verpakkingen. Wat de grafisch vormgever ontwerpt moet opvallen tussen alle andere mediauitingen, en dus een sterke visuele uitstraling hebben. Ook moet het de juiste boodschap overbrengen. De vormgever vertaalt deze boodschap naar ontwerpen voor alle populaire media, zowel gedrukt als digitaal. Hiervoor maakt de vormgever gebruik van typografie, kleur en beeldmateriaal, maar natuurlijk ook van een flinke dosis creativiteit. Voor de beginnende grafische vormgever is het ontwikkelen van die creativiteit een spannende uitdaging, en dat is precies waar de opleiding Grafische Vormgeving zich op richt.

Dat creatieve proces begint in de eerste module Mediavormgeving Basis met het ontwikkelen van je basisvaardigheden in grafische vormgeving. Je ontdekt je eigen creativiteit, maakt ontwerpen voor typografische logo's en sprankelende layouts voor advertenties, banners en een digitale krant. De docenten leren je daarbij alle achtergronden en gangbare principes van o.a. typografie, kleurcontrasten, vormcontrasten en vlakverdeling. Het credo bij het kennismaken met deze basisregels in vormgeving is: "Ken de regels en normen, zodat je ze bewust kan overtreden".

Na de basisopleiding Mediavormgeving Basis vervolg je de opleiding Grafische Vormgeving met het leerjaar Grafisch Ontwerpen 1. In deze én het navolgende leerjaar 2 bouw je verder aan je creativiteit en originaliteit. Je werkt aan de creatie van huisstijlen, websites, verpakkingen en bijvoorbeeld een (digitale) boekenserie. De uitdaging is om bij elke opdracht tot een creatief en origineel eindresultaat te komen, dat tegelijkertijd een heldere layout heeft, een begrijpelijke boodschap overbrengt en praktisch uitvoerbaar is. Want we hechten in de opleiding veel waarde aan het voorbereiden van de deelnemers op de echte praktijk. De opdrachten en briefings die je in de leerjaren uitwerkt zijn dan ook altijd op de markt gericht, het zijn cases die je zo in de praktijk zou tegenkomen. Daar hoort ook bij dat je leert werken met concepten. Conceptmatig denken krijgt in het verloop van de opleiding dan ook een steeds belangrijkere plaats. Je leert concepten te ontwikkelen en uit te werken in moodboards, en je ideeën uit te leggen en te verantwoorden, zoals ook de klant straks van je verwacht. Na afronding van deze beroepsgerichte opleiding ben je in staat creatieve opdrachten aan te pakken, je ideeën professioneel uit te werken, en deze te presenteren aan de klant.
Voor wie?

De opleiding staat op een MBO/HBO werk- en denkniveau. Speciale voorkennis is voor deze opleiding niet nodig. Wél beschik je vóór aanvang over basisvaardigheden in Illustrator of Indesign. Voor aanvang van het Grafisch Ontwerpen, leerjaar 1 beschik je bovendien over vaardigheden in Photoshop. Zodat je je creatieve ideeën in de computer weet vorm te geven. In onze opleiding DTP-professional komen deze vaardigheden aan bod als totaal pakket.
Diploma's en Certificaten

Toetsing vindt plaats met een beoordeling van het creatieve werk aan het einde van elke module. Bij voldoende resultaat ontvang je hiervoor een certificaat. Na het succesvol afronden van alle modules ontvang je het GMI diploma van de opleiding.
Add a comment...

DTP Professional

De DTP-er maakt digitaal producten op als brochures, advertenties, boeken en noem maar op. Ook het digitaal bewerken van foto's en andere illustraties behoort tot het werkterrein van de dtp-er. Met de populariteit van de tablets zijn daar ook de digitale publicaties bijgekomen voor op e-readers, iPad en iPhone. De DTP-er moet dus veel kunnen, en na deze opleiding kan je dat ook.

In de opleiding DTP Professional leer je hoe je een creatief ontwerp van de grafisch vormgever in de computer opmaakt, zodat de drukker het ontwerp foutloos kan drukken. Dit belangrijke traject, ook wel prepress genoemd, speelt zich af op het raakvlak van creativiteit en techniek. De opleiding behandelt alle aspecten van deze digitale opmaak, specifiek gericht op het digitaal voorbereiden van drukwerk (printmedia). De Adobe software, PDF productie, typografie; alle aspecten van het grafische productieproces zijn uitgebreid in het lesprogramma aanwezig. Je leert drukwerk digitaal op te maken, met de realisatie van professioneel drukwerk als einddoel. Maar ook de laatste ontwikkelingen in het digitaal publiceren van e-books en interactieve digitale magazines behoren tot het lesprogramma.
De opleiding DTP Professional is de beste start voor een carrière in de creatieve media. Velen beginnen hier hun carrière en groeien daarna verder naar het beroep van een grafisch vormgever. Optioneel kun je daarom ook de eerste module van de opleiding Grafische Vormgeving toevoegen: Media Vormgeving Basis. Hoe pas je typografie technisch en creatief toe in een advertentie, een logo of website. En hoe combineer je tekst, beeld en kleur tot een aantrekkelijke lay-out. Belangrijke onderdelen en ook de eerste stappen op het gebied van ontwerpen. Weer anderen verbreden hun vaardigheden richting webdesign. De opleiding geeft je niet alleen de beste kans op een goede baan, het is ook heel goed mogelijk om als DTP-er een eigen onderneming te starten, of om als freelancer aan de slag te gaan.

Om je als beginnende DTP'er een goede werkomgeving voor deze opleiding te bieden, krijg je gedurende de opleiding de beschikking over een leencomputer (Mac). Ook krijg je toegang tot onze elektronische leeromgeving. Hier houd je, buiten de wekelijkse lesdagen, contact met de docent en medestudenten. Ook worden via de leeromgeving opdrachten en materialen gedownload, en kan je eigen werk uploaden.

Voor wie?

De opleiding staat op een MBO/HBO werk- en denkniveau. Wij vragen

    Minimaal afgeronde vooropleiding op MAVO/HAVO of MBO-niveau (of vast te stellen vooropleiding in voorgesprekken)
    Leeftijd vanaf 20 jaar
    Goede algemene computervaardigheden op gebruikersniveau.
    Beheersen van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Toelating tot de opleiding
Vooraf wordt er een intake gehouden. Deze bestaat uit gesprekken en mogelijk een niveautest. Je wordt in principe toegelaten totde opleiding als de intake positief is beoordeeld. De intake is vrijblijvend en verplicht je niet tot inschrijven. Voor een afspraak bel je met het cursusbureau.

Diploma

Toetsing vindt plaats met examens aan het einde van de modules, en met het inleveren van praktische caseopdrachten die je gedurende de opleiding maakt. Als je de examens en caseopdrachten succesvol hebt afgerond, én 80% van de lessen aanwezig bent geweest, ontvang je het GMI diploma van de opleiding.

De opleiding is opgebouwd uit een basismodule en een vervolgmodule.
Optioneel is de opleiding uit te breiden met een derde module: Media Vormgeving basis. (Dit is tevens de eerste module uit de opleiding Grafische Vormgeving)
Add a comment...

Post has attachment

Diploma Uitreiking 2015 overzicht
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2015-06-22
15 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Photo
Add a comment...

Post has attachment
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
Grafische Vormgeving
9 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
De cursus Illustrator technisch modetekenen behandelt de werkwijze om met behulp van het programma Illustrator een modetechnische tekening te maken. Deze cursus is heel praktijkgericht. Uitgaande van een koopmonster, catwalkinspiratie, collectiemodel of ontwerpschets, leert U de uitgangspunten om te zetten naar een digitale tekening. U maakt gebruik van lagen om de tekening optimaal te kunnen beheren, zodat de tekening voor meerdere doeleinden of gebruiksmomenten afgedrukt kan worden. Zo kunnen onderdelen of sierstiksels die op een aparte laag staan eenvoudig van kleur veranderd worden. En kan de tekening met of zonder tekst afgedrukt worden.

In de loop van de cursus komt ook het tekenen van opengelegde delen aan bod. Als u het principe onder de knie heeft, kunt u eigen ontwerpen inbrengen om een digitale technische tekening van te maken en zo de voor u belangrijke elementen van de tekening binnen de cursus aan bod te laten komen.
Add a comment...

Post has attachment
Contacten vinden, maken en onderhouden; het kan allemaal via internet. Voor het vinden en doorgeven van informatie is het internet momenteel zelfs het meest gebruikte medium. Tegenwoordig loopt bijna iedereen met het internet op zak en via sociale media houden we elkaar constant op de hoogte van alle nieuwtjes. Deze korte snelle contactlijnen met hun grote bereik zijn niet alleen handig voor persoonlijke doeleinden. Ook zakelijk gezien is snel informatie rondsturen in een goed uit te breiden netwerk zeer interessant. In het onderwijs vraagt de grote aanwezigheid van mobile apparaten bij leerlingen, cursisten en studenten er om om te worden ingezet. Om te leren hoe je sociale media kunt gebruiken voor jezelf, voor je bedrijf of in het onderwijs is het handig om de achtergrond te begrijpen, vaardigheid te krijgen en trucjes te kennen.

Het doel van deze cursus is om kennis op te doen over wat sociale media zijn, hoe de verschillende sociale media werken en hoe u ze succesvol kunt toepassen in uw bedrijf, uw onderwijs of als persoon. U leert structuur aanbrengen in de verschillende onderdelen en u gaat aan de slag met het ontwikkelen van uw eigen sociale media strategie. Deze leert u direct in de praktijk inzetten. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen persoonlijk, educatief en zakelijk gebruik.

De cursus neemt je mee vanuit de basis en laat iedere deelnemer individueel keuzes maken om tot een maximaal leer rendement te komen.

Programma’s die behandeld worden zijn o.a. Facebook, Twitter, LinkedIn, Youtube, Instagram en Google Apps. Ook komen tools aan bod die in het onderwijs zeer succesvol blijken te zijn en dit ook kunnen zijn in een ander werkveld.

Meer weten? bel 020 - 346 3090 of mail advies@gmi-designschool.nl
Add a comment...

Post has attachment
Contacten vinden, maken en onderhouden; het kan allemaal via internet. Voor het vinden en doorgeven van informatie is het internet momenteel zelfs het meest gebruikte medium. Tegenwoordig loopt bijna iedereen met het internet op zak en via sociale media houden we elkaar constant op de hoogte van alle nieuwtjes. Deze korte snelle contactlijnen met hun grote bereik zijn niet alleen handig voor persoonlijke doeleinden. Ook zakelijk gezien is snel informatie rondsturen in een goed uit te breiden netwerk zeer interessant. In het onderwijs vraagt de grote aanwezigheid van mobile apparaten bij leerlingen, cursisten en studenten er om om te worden ingezet. Om te leren hoe je sociale media kunt gebruiken voor jezelf, voor je bedrijf of in het onderwijs is het handig om de achtergrond te begrijpen, vaardigheid te krijgen en trucjes te kennen.

Het doel van deze cursus is om kennis op te doen over wat sociale media zijn, hoe de verschillende sociale media werken en hoe u ze succesvol kunt toepassen in uw bedrijf, uw onderwijs of als persoon. U leert structuur aanbrengen in de verschillende onderdelen en u gaat aan de slag met het ontwikkelen van uw eigen sociale media strategie. Deze leert u direct in de praktijk inzetten. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen persoonlijk, educatief en zakelijk gebruik.

De cursus neemt je mee vanuit de basis en laat iedere deelnemer individueel keuzes maken om tot een maximaal leer rendement te komen.

Programma’s die behandeld worden zijn o.a. Facebook, Twitter, LinkedIn, Youtube, Instagram en Google Apps. Ook komen tools aan bod die in het onderwijs zeer succesvol blijken te zijn en dit ook kunnen zijn in een ander werkveld.

Meer weten? bel 020 - 346 3090 of mail advies@gmi-designschool.nl
Add a comment...

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded