Profile cover photo
Profile photo
Glas Groenvoorzieningen B.V.
2 followers -
GlasGroen. Waterbouwers van nature. Voor beschoeiingen, damwanden, vlonders, steigers, houten hekwerken, bruggen en tuinarchitectuur
GlasGroen. Waterbouwers van nature. Voor beschoeiingen, damwanden, vlonders, steigers, houten hekwerken, bruggen en tuinarchitectuur

2 followers
About
Posts

Post has attachment
Upgrading van woonschepen...

Een woonboot upgraden, kan natuurlijk niet zonder de spaarzame buitenruimte duurzaam in het ontwerp mee te nemen. GlasGroen speelt hierin graag een rol.

Het bijzonder mooie ontwerp van de upgrade is gedaan door VAN SCHIE architecten. Zowel binnen als buiten is opnieuw vormgegeven met oog voor detail.

In opdracht van Nieuwendijk Kwaliteitsbouw die de grote verbouwing heeft uitgevoerd, heeft GlasGroen onlangs een hardhouten steiger gerealiseerd voor een woonboot in de Leidsevaart in Noordwijkerhout. De buitenruimte is hierdoor weer jaren goed betreedbaar.

Een bijzonder project waarbij onze medewerkers in de realisatie rekening hebben moeten houden met de beweging van de woonboot bij wind en fluctuatie van het waterpeil.
Photo

Post has attachment
Ecologische oevers realiseren, een specialisme!

GlasGroen helpt u bij de keuze van locatie, soort pioniersbeplanting, gewenst eindbeeld en civieltechnische aanpak. Wij geven gericht advies zodat tegen minimale kosten groene parels in stedelijk gebied worden ontwikkeld.

Wij nemen als specialist graag de uitdaging aan om de totale realisatie van uw ecologische oevers uit handen te nemen.

Vorig jaar heeft GlasGroen voor de gemeente Teylingen op diverse locaties ecologische oevers gerealiseerd. De standaard harde oever werd in korte tijd getransformeerd naar een groene oever die niet alleen prikkelend werkt voor onze zintuigen, maar ook goed is voor de flora en fauna!
Photo

Post has attachment
De voorlopers van GlasGroen?

Vorig jaar werd in het centrum van Leidschendam een zeer bijzondere archeologische vondst gedaan. Hier werd namelijk tijdens een proefsleuvenonderzoek een deel van het Kanaal van Corbulo blootgelegd.

Het kanaal van Corbulo (qua grootte ruim voldoende voor de Romeinse rivierschepen) en bestaand uit oude grijze klei, bleek uitzonderlijk goed bewaard. Aan beide zijden waren de beschoeiingspalen nog aanwezig. Zelfs het vlechtwerk tussen de palen was nog in tact. De oever achter de palen was met plaggen versterkt, vermoedelijk om uitschuring van de zandige bodem te beperken.

Een mooi stukje Romeinse beschaving; net als GlasGroen echte Waterbouwers van Nature!

Post has attachment
GlasGroen en de Duurzame Leverancier.

Vandaag was de Circulaire Markt van het platform de Duurzame Leverancier bij Movares in Utrecht. Op deze markt hebben wij ons als GlasGroen weer op de hoogte laten brengen van de mogelijkheden en trends van duurzame bedrijfsvoering door milieuverantwoord te handelen.

Door mee te gaan in de nieuwe technieken wil GlasGroen haar duurzaamheid verder vergroten en streven we naar een zo groen mogelijke bedrijfsvoering!
Photo

Post has attachment
Nieuwe inrit Nobels machinefabriek Noordwijkerhout.

Jano holding, bestaande uit de bedrijven Javo, Agro Techniek Holland, Javo International en Nobels machinefabriek, laat aan de Herenweg in Noordwijkerhout een nieuwe bedrijfshuisvesting ontwikkelen. Het bedrijf is compleet omsloten met water en voor de toegang is gekozen om gronddam met duiker toe te passen om de afvoer van het watersysteem te kunnen waarborgen.

De toegepaste gronddam is 10 m breed en wordt aan weerszijden voorzien van een hardhouten damwand om de totale breedte te kunnen benutten. In de dam komt een duiker diameter 600 mm te liggen die wordt aangevuld met zand en hier bovenop puinkorrel.

JdB groep coördineert als hoofdaannemer alle werkzaamheden met betrekking tot de buitenruimte. GlasGroen heeft voor hen de hardhouten damwand gerealiseerd en de gaten ingezaagd waar de stalen duiker (rond 600 mm) doorheen wordt gestoken. Onderling zijn de damwandschermen met draadeinden gekoppeld, zodat een uitermate sterke constructie ontstaat.
Photo

Post has attachment
Groen middenin de parkeergarage van Schiphol? GlasGroen regelt het!

Onlangs werd GlasGroen benaderd door Ballast Nedam met de vraag of we een boom middenin een parkeergarage (P1 extensie Schiphol Centrum) kunnen planten.

Ondanks wij ons vooral richten op de houten buitenruimte, waterbouw en landschapsarchitectuur is dit weer zo’n project waar we geen nee tegen konden zeggen…

Post has attachment
Goede voorbereiding is het halve werk.

Morgen start GlasGroen voor haar opdrachtgever Van Wijk Nieuwegein op het project bouwrijpmaken Broekgraaf in Leerdam. De voorbereiding is ook bij onze projecten het allerbelangrijkst.

Er wordt weleens vergeten hoeveel er moet gebeuren voor GlasGroen met haar oeverwerkzaamheden kan starten. De opdrachtgever heeft de afgelopen weken de volgende voorbereidingen gedaan:
• tekeningen zijn gemaakt
• vergunningen zijn aangevraagd
• het water is verlaagd
• het slootprofiel is gegraven
• de plasberm is geprofileerd
• de kielsteek is aangebracht
• de hoogte en richting is uitgezet
• het hout is over het project verdeeld

Op de foto kunt u vele van de bovenstaande werkzaamheden herkennen, ziet u ze?

GlasGroen. Waterbouwers van nature.
Photo

Post has attachment
Keukenhof 2018 volop in ontwikkeling.

GlasGroen renoveert ook dit jaar weer een deel van de hardhouten vlechtmatten beschoeiing op Visit Keukenhof.

In opdracht van HH van Egmond die de grondwerkzaamheden uitvoert, dragen we als aannemers alvast ons steentje bij aan Keukenhof editie 2018. Een editie die heel speciaal belooft te worden met tal van verbeteringen en veranderingen op het park.

Naast onze werkzaamheden is het alweer een flinke drukte op het park. Zo zijn de medewerkers van Keukenhof zelf druk bezig met het bepalen van de bedachte patronen en het planten van de diverse soorten bollen.
Photo

Post has attachment
Lucasz is ready for take-off!

Vandaag start GlasGroen met het plaatsen van oeverbescherming langs het nieuwe parkeerterrein P NW op Amsterdam Airport Schiphol.

In opdracht van Heijmans wordt een beschoeiing geplaatst van vurenhout omdat het parkeerterrein gaat fungeren als tijdelijke buffer wegens de bouw van nieuwe parkeervoorzieningen op Schiphol-centrum.
Photo

Post has attachment
In het eigen durp.

Hoewel het Noordwijkerhoutse GlasGroen landelijk opereert, zijn de projecten in het eigen dorp altijd extra bijzonder. De medewerkers worden door de dorpsgenoten herkend en benaderd. En zo zijn onze werkzaamheden lokaal weer extra onder de aandacht.

GlasGroen plaatst op dit moment in opdracht van AW Groep de oeverbescherming voor de laatste fase van Mossenest 2. Deze fase omvat de beschoeiing en de damwand ten behoeve van de twee te realiseren visplekken.

Voor meer info: www.mossenest2.nl

GlasGroen. Waterbouwers van nature.
Photo
Wait while more posts are being loaded