Profile cover photo
Profile photo
Geza Dirks
146 followers -
Illustraties, strips en animatie
Illustraties, strips en animatie

146 followers
About
Posts

Post has attachment
Zomer in je bol

De zomervakantie komt er weer aan en wat is een zomervakantie zonder zomervakantieboek ? Puzzels, raadsels, moppen en strips. Spelletjes en rebussen, doolhoven en kleurplaten. Perfect voor een druilerige dag in de tent of onder de parasol op het strand.

Elk jaar lever ik voor de supermarktformule van Lekker Makkelijk een grote stapel materiaal aan voor een vrolijk, fris en fruitig vakantieboek. Leuk om te bedenken en leuk om te maken. En leuk om te hebben, de boeken worden weggegeven bij buurtsupers en campingwinkels en elk jaar zijn ze weer op voordat de zomer voorbij is.

http://www.geza.nu/blog
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Van Boek naar Bord

Strips en animatie liggen in elkaars verlengde en soms kun je dat erg leuk zien. In opdracht van Malmberg heb ik vier karakters ontworpen, een reeks strips gemaakt voor een leerboek en die strips geanimeerd voor het digibord. Het storyboard voor de strips werd geleverd door de redactie van Malmberg, de voice-overs door een stemmenbureau.

http://www.geza.nu/blog
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Globetrotters

Stepping Stones is een methode engels voor het voortgezet onderwijs, uitgegeven door Noordhoff. Noordhoff is bezig met een herziene editie van de boeken en ik maak de illustraties, dit keer voor Havo, klas 3.

Mooie kleurrijke boeken, met mooie kleurrijke illustraties. Illustraties met een mondiaal tintje dit keer: Spanje, Engeland en de noordpool, de Verenigde Staten, Australië en Nepal. Moet ik allemaal nog een keer heen. Ooit.

http://www.geza.nu/blog
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Lokaal Verhaal

Willibrord is een heilige uit de achtste eeuw en een belangrijk figuur in het dorp waar ik woon. Volgens de overlevering kwam hij met elf metgezellen naar nederland om hier het christendom te verbreiden. En passant deed hij ook nog een wondertje hier en daar. In Heiloo sloeg hij met zijn staf op de grond en hupsakee er was een waterput. Naast de put stichtte hij het eerste kerkje in deze streken. De lokale friezen waren uiteraard zeer onder de indruk en bekeerden zich prompt.

Deze heuglijke gebeurtenis wordt dit jaar gevierd, 2015 is uitgeroepen tot Willibrordusjaar. Voor een lokale krant, Heiloo-plus, heb ik het daarom het Willibrord Ganzenbord gemaakt. Het ganzenbord kun je spelen met de gewone regels van het spel maar is in lokale stijl gegoten. Het is de bedoeling dat je Willibrord naar zijn eigen witte kerkje leidt, in het centrum van Heiloo. Willibrord kan in de Willibrordusput terecht komen, verdwalen in het Heilooër bos, feesten op de kermis en zo nog wat meer.

http://www.geza.nu/blog
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Kopieerbladen voor Maatwerk

Maatwerk is een methode rekenen voor de basisschool, uitgegeven door Malmberg. Bij deze methode wordt een set kopieerbladen met illustraties geleverd waarmee de kinderen aan de slag kunnen. Voor elke groep is een andere illustrator ingezet, ik kreeg de opdracht voor groep vijf.

Zes scharen, zeven potten lijm, 2 puntenslijpers, 15 appels, een tros druiven en een peer. Dat werk. Een enorme hoeveelheid eenvoudige illustraties in zwart-wit. Om in te kleuren, door te strepen, aan te kruisen en in te vullen.

http://www.geza.nu/blog/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Schetsen voor een Schoolboek

59 illustraties voor een werkboek engels, zwart-wit en grijstinten. Illustraties om opdrachten mee te kunnen maken. Eerst maak ik 59 schetsen, wanneer die zijn goedgekeurd werk ik de illustraties verder uit. Wel mooi schoon maken die schetsen, geen krabbels, vlekken of vegen, anders kan de redacteur er geen chocola van maken.

Dan het uitwerken van de illustraties, het leukste onderdeel van mijn werk. Een fijne Podcast op de koptelefoon, een grote pot groene thee en doorgaan tot de deadline. Soms de hele nacht door, wanneer ik weer eens te krap heb gepland.

http://www.geza.nu/blog/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Screen Capture Software kun je gebruiken om een filmpje maken van wat er op je scherm gebeurt. Het maken van een tekening bijvoorbeeld. Dit keer heb ik een opname gemaakt van het tekenen van een karaktertje, een knorrig meisje genaamd Izzy. Het filmpje heb bij wijze van experiment gecombineerd met animatie.

Dit filmpje kon ik niet met één progamma maken, ik moest een beetje rommelen. Dus de tekening is gemaakt in Photoshop, opgenomen met Camtasia, geanimeerd in Flash, de audio bewerkt in Audition, het geheel gemonteerd in Premiere en gepubliceerd met Encoder. Zo !
Add a comment...

Post has attachment
De Dierenbescherming in Amsterdam had mij gevraagd een spotje van 30 seconden te maken voor hun anti-bont campagne. De dierenbescherming leverde een ruw scenario aan, op basis daarvan heb ik een storyboard getekend en de animatie gemaakt. De teksten in de animatie zijn ingesproken door Kasper van Kooten.

Het spotje is gedurende de anti-bont campagne vertoond in de Amsterdamse bioscopen.

http://www.geza.nu/project/dierenbescherming-animatie/
Add a comment...

Post has attachment
Hippiebusje knutselen, bouwplaat voor een vakantieboek.
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded