Profile cover photo
Profile photo
Geschiedenis Beleven (pagina)
299 followers -
GeschiedenisBeleven.nl is een website voor én door liefhebbers van geschiedenis.
GeschiedenisBeleven.nl is een website voor én door liefhebbers van geschiedenis.

299 followers
About
Geschiedenis Beleven (pagina)'s posts

Post has attachment
Kinderen van foute ouders hebben boeken geschreven die niet alleen hun eigen omgang met het verleden beschrijven, maar meer nog hun familiegeschiedenis en hun zoektocht naar de keuzes en dilemma’s van hun ouders ruim zeventig jaar geleden.
http://www.geschiedenisbeleven.nl/schrijven-een-foute-ouder/

Post has attachment
De bouw van Versailles. Artikel: http://buff.ly/1nhoVhj - Geschiedenis Beleven

Post has attachment
Op de heide bij Zeist bevindt zich in de Franse Tijd een Frans-Bataafs soldatenkamp. De soldaten trainen voor de invasie van Engeland. Om te zorgen dat zijn mannen zich niet gaan vervelen, laat de bevelvoerder hen een monument bouwen. 
http://www.geschiedenisbeleven.nl/een-pyramide-op-de-hei/

Post has attachment
Boeren, bezetters en bohémiens: allen bewoonden Montmartre in Parijs.

Post has attachment
Kastelen blijven tot de verbeelding spreken. Wie hebben daar gewoond, wat is er allemaal gebeurd? Zo ook kasteel Doorwerth, gelegen langs de Rijn bij Arnhem.

Post has attachment
In het Gevangenismuseum in het voormalige Tweede Gesticht te Veenhuizen kom je veel te weten over de leefomstandigheden van de mensen die daar ooit vastgehouden werden. Maar waarom werden de gestichten opgezet? En waarom verving men ze later door gevangenissen? En wat zijn überhaupt de rationales achter ons huidige strafsysteem? Artikel: http://www.geschiedenisbeleven.nl/van-schavot-naar-gesticht-een-beschavingsproces/
Photo

Post has attachment
In Amsterdam Expo is nu de tentoonstelling The Art of Brick te zien. Ruim 70 kunstwerken opgebouwd uit maar liefst 1 miljoen LEGO-steentjes. Hoe speelgoed kunst werd. Artikel + foto's: http://www.geschiedenisbeleven.nl/hoe-speelgoed-kunst-werd/
Photo

Post has attachment
Na de nederlaag bij Leipzig (19 oktober 1813) vertrokken de Napoleontische legers uit Nederland. Of toch niet helemaal?

Artikel: Franse troepen in Naarden (1813-1814): http://bit.ly/1qgpLc6 #Fransetijd

Post has attachment
Historicus Lou de Jong groeide uit tot dé Nederlandse expert van de Tweede Wereldoorlog en het geweten van Nederland. Of toch niet helemaal? Lees het in dit artikel door Wytse Vellinga. 

#TweedeWereldoorlog  

Post has attachment
Dit jaar is het 1200 jaar geleden dat Karel de Grote overleed. Daarom zijn er in Karel's hofstad Aken nu drie tentoonstellingen te zien over deze middeleeuwse koning en keizer. Lees meer over Karel de Grote en zijn kunst in dit artikel door Roland Gieles.

#middeleeuwen #kunst #kareldegrote #Aken
Wait while more posts are being loaded