Profile cover photo
Profile photo
Евродепутати ГЕРБ/ЕНП - България
12 followers -
Българските евродепутати от ПП ГЕРБ
Българските евродепутати от ПП ГЕРБ

12 followers
About
Posts

Post has attachment
Андрей Новаков ГЕРБ/ЕНП участва в граждански диалог на тема „Бъдеще на Кохезионната политика на Европейския съюз“ в Габрово

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, който е и преговарящ по основния регламент на Европейските структурни и инвестиционни фондове в периода 2021-2027 година, участва в граждански диалог на тема „Бъдеще на Кохезионната политика на Европейския съюз“, организиран от Областен информационен център – Габрово и Община Габрово.

Събитието е част от Националната инициатива на мрежата от 28 областни информационни центъра, посветена на дебатите за Многогодишната финансова рамка (МФР) 2021-2027 г., популяризиране на предложената от ЕК законодателна рамка за новия програмен период и отбелязване на 30-годишнината на Кохезионната политика на Европейския съюз.

По време на събитието евродепутатът Андрей Новаков подчерта, че за новия програмен период средствата за България могат да бъдат увеличени с 8 %, което означава 2 млрд. лв. повече.

„Мисля, че това е показателно, че сме заслужили реномето си на страна, управляваща добре европейски средства. Има страни, за които финансирането е намалено с около 25%, а за България е увеличено. Всъщност България е една от малкото страни, които ще имат възможност да получат повече средства през новия програмен период, наред с Румъния, Кипър, Италия и Финландия“, обясни Новаков.

Той уточни, че предвиденото за България финансиране възлиза на около 180 евро на глава от населението.

Андрей Новаков посочи, че университети и компании, които се занимават с иновации, ще имат възможност през новия програмен период за по-добро финансиране. Той отбеляза, че се предвижда еврофондовете да станат по-достъпни, да се облекчат процедурите за кандидатстване по тях и проверките по изпълнението на проектите да бъдат базирани на риска – по-малко рисковите бенефициенти да бъдат проверявани по-малко, а по-високо рисковите – повече.

„Очакванията са позицията на Европейския парламент по кохезионната политика да е готова до края на годината“, информира Андрей Новаков.

На свой ред кметът Таня Христова посочи, че Габрово има сериозен принос в изпълнението на кохезионната политика.

„Ще спомена само това, че благодарение на реализирането й, в Габрово децата имат възможност да учат в обновени училища, да играят в обновени и новоизградени паркове. В Габрово има какво да покажем, направено благодарение на кохезионната политика, което осезаемо е подобрило качеството на живот, включително и качеството на питейната вода и околната среда“, посочи кметът Таня Христова и уточни, че и обходният път на Габрово също е стартирал с подкрепата на кохезионните фондове.
Add a comment...

Post has attachment
Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел: Бургас налага тенденциите в образованието у нас

„Бургас налага тенденциите в образованието в България. Създаването на първата у нас гимназия по програмиране е визионерски ход на общинското ръководство и кмета Димитър Николов, който ще започне да дава резултати скоро под формата на нови инвестиции и работни места. Бизнесът е категоричен, че не достигат квалифицирани кадри, а скоро в Бургас ще завършват едни от най-добрите ученици в България.“

Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на посещението си в Гимназията по компютърно програмиране и иновации в Бургас заедно със зам. кмета по образование Йорданка Ананиева на 18 септември 2018 г.

Преди това Ева Майдел се срещна с кмета на Община Бургас Димитър Николов, с когото обсъдиха и други образователни инициативи в града като въвеждането на първата у нас онлайн система за поръчка на ястия от училищните столове.

„Икономиката ни много умело е въвела работата с технологиите на 21-и век, образователната система трябва да направи същото. Бургас е пример как да дадем на учениците конкретни умения с помощта на новите технологии. Това е и една от целите на кампанията „Научи ме да умея“ , която реализирахме днес в града”.

Допълни Ева Майдел, която е и съинициатор на сдружение Образование България 2030 и подкрепя редица инициативи за качествено образование в страната.

Кампанията „Научи ме да умея“ цели да мотивира младите хора да развият своите умения за успешна професионална реализация. Ученици на възраст между 15 и 18г. участват в интерактивна работилница в класната стая, посветена на уменията на 21-и век. До момента са обучени над 1000 ученици от над 10 града в страната.
Add a comment...

Post has attachment
Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев: Правим Орбан икона за крайните националисти и крайната десница

През изминалата седмица Европейският парламент реши да даде зелена светлина на процедура срещу Унгария, която може да завърши с отнемане на правото на глас на страната. Правителството на Виктор Орбан обмисля да оспори по съдебен път това решение. По темата за Унгария и бъдещето на ЕС  коментира българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев.

Емил Радев евродепутат от ГЕРБ/ЕНП:
"При нас вота не беше на групата, имахме право на свободен вот, поне така реши ЕНП. Но в деня, в който председателя на ЕК - Юнкер заяви, че Европа е на националните суверенитети и че заедно сме силни, ние разединихме Европа и то по една много важна тема, каквато е миграцията."


По думите на Радев от години няма единна европейска позиция за справяне с нелегалната миграция и с бежанците. Трябва единно европейско решение за този огромен за ЕС проблем, категоричен е Радев.

"Трябва да намерим обща европейска политика, а не по този начин - като лишаваме една държава от правото на глас по такъв важен проблем какъвто е миграцията, няма да успеем да обединим Европа"

"По този начин правим Орбан икона за крайните националисти и крайната десница", смята той.

Вижте какво още каза по темата българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП и цялото му участие във видео файла>>>
Add a comment...

Post has attachment
Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков се запозна с новите модели на SIN cars в Русе

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, народният представител от ГЕРБ – Русе Пламен Нунев, колегите му Андриан Райков и Светлана Ангелова посетиха производствената база на Sin cars в Русе.

Три месеца след първото му представяне, Росен Даскалов показа на Новаков и депутатите изцяло електрическия автомобил Sin S 1.Само преди около 6 месеца русенската Sin Cars представи своя модел на автомобилен салон в Женева 2018, като това бе световна премиера за напълно новия S1. Според компанията, създадена от Росен Даскалов, S1 е революционен и многофункционален автомобил, който ще има състезателна и улична версия и ще може да бъде персонално проектиран от бъдещия си собственик.

Евродепутатът разгледа и спортните коли на русенският автомобилен производител, с които тимът на Sofia Car Motorsport вече има записани престижни класирания в редица световни състезания. Той се запозна и с плановете на г-н Даскалов за бъдещи модели, а обсъди и някои идеи като тази за изграждане на състезателна писта.
Add a comment...

Post has attachment
Ева Майдел ГЕРБ/ЕНП и Пламен Нунев ГЕРБ откриха нов екокът със спортни терени в с. Екзарх Йосиф

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел, народният представител от ГЕРБ – Русе Пламен Нунев, председателят на Общински съвет – Русе и ректор на Русенския университет „Ангел Кънчев“ чл. кор. проф. дтн инж. Христо Белоев, кметът на Община Борово Валентин Панайотов и кметът на село Екзарх Йосиф Илия Данев прерязаха лентата на нов екокът и спортни терени, изградени по проект с финансиране от МОСВ и ПУДООС. Това стана в присъствието на общински съветници, заместник – кмета на Община Борово Петър Петев и много местни жители.


„Очаквайте още много неща да се случат в село Екзарх Йосиф. Догодина ще бъде открит новият път от село Обретеник до центъра на село Екзарх Йосиф и началото на Горно Абланово“, заяви пред събралите се хора Валентин Панайотов и добави, че проектът се осъществява с финансиране от ЕС.Ева Майдел акцентира върху добрата връзка на депутатите в Европейския парламент, народните представители и местната власт. По думите й това позволява на общините да се възползват от европейската солидарност. Специално внимание бе обърнато на доброволците, които получиха благодарности.

„Пожелавам ви много слънчеви емоции на това място, споделени с най – любимите хора, с много заряд и много енергия, която да предаваме на бъдещото поколение“, каза тя.

В новата придобивка на жителите на с. Екзарх Йосиф е монтирано осветление, видеонаблюдение, направени са игрища за футбол на малки вратички и волейбол с необходимите за зрителите пейки. Изграден е детски кът с необходимите уреди за игра. Извършено е и залесяване.

Add a comment...

Post has attachment
Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Eмил Радев поздрави жителите на Силистра по повод празника на града

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев и народният представител от ГЕРБ Алтимир Адамов бяха сред официалните гости на тържествата по повод Деня на град Силистра, който съвпада с големия християнски празник Кръстовден.

„Със синхронизираните усилия на общината и Общинския съвет, с европейската солидарност и с подкрепата на правителството успешно реализираните проекти разгръщат потенциала на Силистра. Тя пази духа на античния Дуросторум и средновековния Дръстър, но се развива с пулса на модерен град с важно място на географската и икономическата карта на България”, заяви Емил Радев в приветствието си по време на тържественото заседание на местния парламент, което бе открито от председателя на ОбС д-р Мария Димитрова.

На сесията на съветниците присъстваха и кметът на града д-р Юлиян Найденов, областният координатор на ПП ГЕРБ-Силистра Тодор Тодоров, представители на много местни и държавни институции. В рамките на заседанието на ОбС бяха отличени почетни граждани на Силистра.

Евродепутатът пожела на силистренци да бъдат здрави и уверени, единни и съзидателни. „Трудолюбието и предприемчивостта на жителите на Силистра са най-големият капитал на общината”, категоричен бе Радев и сподели, че с града го свързват редица инициативи.Emil Radev „Като член на Европарламента тук открих Европейски информационен център, а в качеството си на посланик на библиотеките се радвам на чудесното партньорство, което установихме с Регионалната библиотека „Партений Павлович”. В Силистра срещнах много съмишленици, хора, които носят България в сърцето си и работят за развитието на своя роден край”, отбеляза евродепутатът.
Add a comment...

Post has attachment
Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков откри учебната година в Националната Априловска гимназия в Габрово

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков откри учебната година в Националната Априловска гимназия в Габрово

„Има нещо, с което трябва да се гордеете. Вие имате неравен старт с всички останали, вие имате предимство. Има места в страната, в които само докато дишаш въздуха, започваш да се лекуваш. Това е едно от местата, в което докато дишаш въздуха, учиш, попиваш традициите“, мотивира учениците евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков.

По-късно той се срещна с възпитаници на Национална Априловска гимназия и разговаря с тях за възможностите за развитие и обучение пред младите хора, които дават европейските програми.

Новаков пое ангажимент да покани част от тях, които се справят с отправено към тях предизвикателство, да посетят Европейски парламент и да се запознаят с работата му.
Add a comment...

Post has attachment
Евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел и Андрей Новаков и депутатите от ГЕРБ-Русе откриха нова детска площадка в квартал „Гара Бяла“

Българските евродепутати от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел и Андрей Новаков, както и народните представители от ГЕРБ – Русе Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Андриан Райков участваха в откриването на нова детска площадка в квартал „Гара Бяла“ /Община Бяла/.

Проектът е на стойност близо 10 000 лева и е факт в резултат на спечелен конкурс „Обичам природата и аз участвам“ в рамките на Националната кампания „За чиста околна среда“, обявена през тази година от МОСВ и ПУДООС.

„Малко са местата, на които можеш да видиш такава разлика за толкова малко време“, посочи Андрей Новаков и изтъкна, че примерът за положителната промяна се дължи на добрата съвместна работа на законодателна и местна власт. За последните 2 години кв. „Гара Бяла“ е едно от най – посещаваните места в областта от евродепутата Новаков по собствените му думи.

Той изтъкната нуждата от още подобни нови детски площадки за развитие на най – ценното в България – децата.„Може би тук е направено повече, отколкото за самия град Бяла. Честита придобивка, която вече се ползва активно от малките“, отбеляза на свой ред кметът Димитър Славов и подчерта приноса на евродепутатите при изграждането на новия храм „Свети Пантелеймон“, намиращ се в непосредствена близост. Кметът сподели пред събралите се хора плановете за читалище, музейна сбирка, както и предстоящото пълно обновяване на близката детска градина.

Той изрази своята благодарност и задоволство, че може да разчита на помощта на евродепутатите и народните представители за осъществяването на идеи и инициативи в региона.

Лентата прерязаха Ева Майдел, Андрей Новаков, Пламен Нунев, Светлана Ангелова и кметът Община Бяла Димитър Славов в присъствието на председателя на Общински съвет – Бяла Мариан Антонов, общински съветници, кметове на кметства, заместник – кметове и много местни жители. Веднага след това деца пуснаха десетки балони с цветовете на националния флаг в небето над квартала.Върху голяма площ в комбинираната детска площадка за деца от 0 до 12 години са монтирани беседка, детски люлки, комбинирани детски съоръжения за игра с пързалка, клатушки и др. Обновено е осветлението и озеленяването в района.
Add a comment...

Post has attachment
Ева Майдел ГЕРБ/ЕНП: Свищов е пример, че правителството подкрепя всички общини без значение от коя партия е издигнато ръководството

С над 1.2 млн лева директна подкрепа от правителството за последната година Свищов е пример, че кабинетът на премиера Борисов подкрепя всички общини без значение от коя партия е издигнато ръководството. За правителството е важно да се решават проблеми на гражданите, като например жителите на Хаджидимитрово да имат постоянен достъп до вода, незавсимо, че местната власт е била подкрепена от друга партия на изборите. Още повече когато става дума за регион като Свищов, който е важен не само от историческа, но и от транспортна и академична гледна точка.“
Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на посещение в Свищов на 17 септември 2018 г., където беше специален гост на откриването на академичната година в Стопанската академия „Д.А.Ценов“.

Ева Майдел се срещна с кмета на Свищов Генчо Генчев, председателя на Общинския съвет д-р Кристиян Кирилов и народния представител от ГЕРБ Станислава Стоянова. Заедно те откриха новопостроена детска площадка в ОДЗ „Чиполино“ в града.

Посещението на българския евродепутат е част от иницитивите ѝ в област Велико Търново, където има европейски информационен офис. Ева Майдел проведе среща и с младежката структура на ГЕРБ в Свищов, на която обсъдиха участието на младите в проекти за развитие на региона.

„Бъдете активни граждани и защитници на европейската идея. Обединена Европа е красива идея, която не само, че не се превърна в утопия както други идеи като комунизма, фашизма, национал-социализма, а напротив – тя подобри живота на милиони хора. Тя не разруши нито едно общество или държава, а помогна на милиони, в това число и нас българите, да живеем по-добре. Днес Европа е подложена на изпитание и точно вие, младите, трябва да водите разговора в обществото за нуждата европейците да работим заедно, за да живеем по-добре, а не да сме разделени и водим войни.“

Това каза Ева Майдел пред студентите от Стопанската академия по време на откриването на новата академична година.
Add a comment...

Post has attachment
Андрей Ковачев ГЕРБ/ЕНП: Отвратен съм, когато се говори от името на „народа“ от всякакви хора за всякакви цели!

Андрей Ковачев – евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, Член на Председателството на Европейския парламент, зам.-председател на Групата на ЕНП в ЕП и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП (ГЕРБ): Отвратен съм, когато се говори от името на „народа“ от всякакви хора за всякакви цели!

Гласувах против разединението на Европейския съюз и на Европейската народна партия на про и контра един човек, защото вярвам, че съединението прави силата.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded