Profile cover photo
Profile photo
Евродепутати ГЕРБ/ЕНП - България
14 followers -
Българските евродепутати от ПП ГЕРБ
Българските евродепутати от ПП ГЕРБ

14 followers
About
Posts

Post has attachment
Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел: Европа не решава нищо сама - решаваме го ние!

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел: Европа не решава нищо сама – решаваме го ние!
Просперираща България и ЕС са резултат от увереност, устременост и убедителност!

Европейският парламент прие с голямо мнозинство регламента, с който бяха намалени таксите за презграничните преводи в евро до нивата на таксите за вътрешни преводи.
Голяма заслуга за това има българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел, която беше докладчик и главен преговарящ.

За предизвикателствата пред българските евродепутати, за мечтите, образованието, процесите в европейския парламент – за всичко това говорим с евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел. - вижте цялото интервю за FlashNews 
Add a comment...

Post has attachment
Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев: Твърд Брекзит ще доведе до икономически хаос в Европа

Все по-вероятен е вариантът за „твърд” Брекзит без споразумение между Великобритания и ЕС, което ще доведе до огромен хаос в икономиките на Острова и европейските страни.
Това заяви в ефира на Дарик Варна българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев.  

„29 март, когато Великобритания трябва да напусне ЕС, е съвсем скоро. Не можем да направим повече отстъпки, защото проектът за споразумение е най-доброто, което ЕС може да предложи. Надявам се все пак разумът надделее и да се стигне до споразумение.

Великобритания може да поиска отлагане до последния момент, дори и ден преди да изтече крайният срок. Не изключвам обаче и вариант за нов референдум за оставане в ЕС”, каза Радев.

Той уточни, че ако Великобритания поиска отлагане, ще трябва да участва в изборите за Европарламент в края на май. 

Представители на ЕНП вчера не са били допуснати да влязат във Венецуела, съобщи Емил Радев.

Неговите колеги са имали срещи с лидера на опозицията, но са били задържани на летището и принудени да се върнат. Според президента Николас Мадуро визитата им е била с конспиративна цел, за да правят заговори срещу него. 
 

Радев е убеден, че ГЕРБ ще спечели изборите за европейски парламент!

В момента текат номинации на кандидатите за депутати, а партийната листа трябва да стане ясна следващия месец. 

През следващия мандат България ще има отново 17 представители в европарламента. Заради Брекзит общата бройка на депутатите ще бъде намалена от 750 на 701, като някои държави ще получат повече места. 
 
Влезлият в сила преди дни нов европейски регламент, който опростява изискванията за официални документи за гражданско състояние между държавите членки на Европейския съюз, касае милиони граждани и ще им спести много време и разходи. Според официалната статистика 17 милиона души живеят в друга европейска държави, посочи Радев.

На тях вече няма да им се налага апостил или легализация за документи като акт за раждане, акт за смърт, удостоверения за брак, семейно положение и развод, осиновяване, както и удостоверения, свързани с местоживеене или доказващи липсата на съдебно минало. След две години регламентът може да бъде приложен и за дипломите за образование, ако се окаже работещ.
 
Целият разговор с българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев чуйте в прикаченото аудио
Add a comment...

Post has attachment
Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев: Войската по улиците няма да ни спаси от тероризма

Миналата седмица институциите на ЕС одобриха реформа на споделянето на финансова информация, която улеснява борбата с тероризма, както и нови правила за работата на европейската гранична служба. За това как ще се проследява финансирането на тероризма, коя е голямата заплаха пред Европа и какво може да постигне европейската гранична охрана, „Дневник“ говори с българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев.

Вижте цялото интервю тук >>>
Add a comment...

Post has attachment
Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев: ЕС не може да излезе с единна позиция за Венецуела

ЕС не може да излезе с единна позиция за Венецуела, тъй като партиите, движенията и хората, които са близки с позицията на Кремъл, са на мнение, че не трябва да се взема страна във вътрешните работи на дадена страна.
Това каза за БНР Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, Член на Председателството на Европейския парламент, зам.-председател на Групата на ЕНП в ЕП и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП (ГЕРБ) – д-р Андрей Ковачев

"Тези страни, които се числят към международна демократична общност, никога не са признали вторите избори на Мадуро за президент. Мястото на президент е вакантно за демократичния свят във Венецуела. Това е което ние подкрепяме – като международна общност, като Европейски парламент. Разбира се, ние гласувахме в огромното мнозинство на парламента за признаването на временно изпълняващия длъжността президент. Тези страни, които са в синхрон с позицията на Кремъл, съответно блокират".

На въпрос къде попада България  при т.нар. "процеси на преразпределение в сферите на влияние", Андрей Ковачев отговори, че страната ни е част от НАТО и ЕС, и принадлежи на европейската цивилизация!
Add a comment...

Post has attachment
Евродепутатът то ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков и народният представител от ПП ГЕРБ Иван Миховски посетиха Троян и Ловеч

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков и народният представител Иван Миховски посетиха Троян и Ловеч.

Двамата се срещнаха с представители на транспортния бранш и жители на Троян, с които обсъдиха последните новини във връзка с пакет „Мобилност“, както и с финансирането, което ще получи България след 2020 г.

„Радвам се, че се прибирам с добра новина при вас. Преди два дни парламентът подкрепи увеличение с над 3 млрд. лв. на финансирането за България от ЕС след 2020 г., с което достигна рекордните 18 млрд. лв. за периода 2021-2027 г. Това е най-високият бюджет за регионално развитие, инфраструктура, околна среда и заетост от присъединяването на България към Европейския съюз досега“, подчерта Новаков.„Френските евродепутати продължават с опитите да прокарат пакет "Мобилност" 1 в Европейския парламент, но срещат сериозен отпор от редица страни. Нашата цел остава да не го разглеждаме в този мандат. След изборите през май ще има нов комисар, нов състав на различните комисии, които да разгледат наново цялостната концепция. В последно време позицията на Германия не е в унисон с тази на Франция, което дава възможност пакетът или да не мине в този вид, или да бъде видоизменен, като се включат в него исканията на малките страни, включително и на България“, допълни още евродепутатът.

Андрей Новаков и Иван Миховски посетиха троянската ПГМЕТ, училище посланик на Европейския парламент, където Новаков запозна учениците с работата си като евродепутат и с възможностите, които дава ЕС за обучение и придобиване на опит. Там Миховски поясни пред учениците, че той самият е завършил това училище и ги посъветва да се отнасят с уважение към учителите си, да се стремят да усвоят добре специалностите, по които се обучават, за да намерят път за професионалната си реализация.

„Познавам млади хора, които и те като мен тръгнаха в чужбина да търсят реализацията си и наистина успяха да се докажат там. Но за наша радост на този свят не всичко е материално и носталгията към дома, близките и приятелите върнаха не само мен в България, а вече започват и моите приятели да се връщат“, подчерта Миховски.

В края на деня двамата бяха гости на Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев“ в Ловеч, където бяха поканени да връчат наградите на отличените в конкурс по повод Международния ден за безопасен интернет, който се провежда в подкрепа на кампанията #Saferinternet4EU на еврокомисар Мария Габриел. Андрей Новаков поздрави участниците от името на комисаря по цифрова икономика и общество и заедно с Иван Миховски, областния управител Ваня Събчева и началника на Регионалното управление на образованието в Ловеч Еленко Начев връчиха награди на победителите.
Add a comment...

Post has attachment
Емил Радев ГЕРБ/ЕНП: Документите за гражданско състояние вече се признават в целия ЕС, без да се налага заверка и апостил

От днес (16.02.2019г.) влиза в сила нов европейски регламент, който опростява изискванията за официални документи за гражданско състояние между държавите-членки на Европейския съюз.


„Вече няма да се налага апостил или легализация за голяма част от документите, които най-често се използват от гражданите в ЕС като акт за раждане, акт за смърт, удостоверения за брак, семейно положение и развод, осиновяване, както и удостоверения, свързани с местоживеене или доказващи липсата на съдебно минало.Успяхме да направим използването на всички тези официални документи в различните държави-членки по-лесно и по-евтино”, коментира българският евродепутат Емил Радев, който предствляваше Европейската народна партия при договарянето на окончателния текст на регламента, приет през 2016 г.

“Постигнатият регламент ще улесни милиони хора, които работят, учат и живеят в друга държава-членка на ЕС. Промяната е изключително важна и в контекста на предстоящите избори, тъй като обхваща и документите, които гражданите на ЕС са задължени да представят при гласуване или кандидатиране в избори за Европейски парламент или на местни избори”, изтъкна още Радев.

По думите му, вместо досегашната заверка, документите в обхвата на регламента ще бъдат придружавани от многоезични стандартни формуляри и по този начин ще се призвават за автентични.

„Това ще доведе и до драстично намаляване на разходите за преводи. Такива биха могли да бъдат изисквани само в изключителни случаи. Времето, необходимо на едно лице да предостави искания му официален документ, също значително ще намалее. Ще се облекчи и самият бюрократичен процес”, увери евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП.

„Радвам се, че успяхме да договорим две години след прилагането на регламента, т.е. до февруари 2021 г., Европейската комисия да проучи възможностите за включване в приложното поле и документите, свързани със статута и представителството на фирмите, дипломите и квалификациите, както и документи, удостоверяващи официално признато увреждане”, разясни Емил Радев.

Той допълни, че в новия регламент са предвидени защитни мерки, които при съмнения за измама дават възможност на получаващия документа орган да направи проверка в съответната институция на дадена държава от ЕС чрез съществуваща платформа – Информационната система за вътрешния пазар.
Add a comment...

Post has attachment
Ева Майдел ГЕРБ/ЕНП е патрон на четвъртото издание на ученическия конкурс-обучение „Работилница за репортери“

За трета поредна година, един от най-успешните български евродепутати - Ева Майдел ГЕРБ/ЕНП, ще подкрепи ученическия конкурс-обучение „Работилница за репортери“.
Тя ще бъде патрон на  четвъртото издание на ученическата надпревара, която регионалният новинарски портал EspressoNews.bg организира за учениците от 9 до 12 в училища от западна България.

„Подкрепям Работилницата, защото вярвам, че допринася за кауза, на която съм посветила работата си - да направим България по-проспериращо и по-добро място за нас.”, споделя Ева Майдел в своето видеообръщение към участниците в тазгодишното издание на конкурса.

Ева Майдел е един от най-активните евродепутати с приоритети образование, технологии и предприемачество. Последното и постижения като евродепутат е гласуваният на 14 февруари 2019 г. Регламент за презграничните плащания, с който се намаляват драстично таксите в евро до нивото на таксите за вътрешни преводи. Г-жа Майдел бе докладчик и главен преговарящ за реализацията на тази инициатива, с която се премахва един двоен стандарт в евросъюза. Решението, което ще влезе в сила от декември месец тази година, е особено важно за българските граждани и бизнес, който ще плаща същите такси, каквито са валидни в еврозоната.

В богатата визитка на Ева Майдел влизат редица признания и награди, сред които  „Най-добър млад евродепутат“ в категорията „Най-добър новодошъл депутат” - 2015 г. През 2016 г. списание „Парламент” и присъжда за втори път това отличие, в категория „Нови технологии” за принос към работата на Европейския парламент. През 2015 г. е включена в списъка със 100 най-влиятелни личности от Централна и Източна Европа на Financial Times. През 2016 г. Ева Майдел става част от селекцията 30 under 30 Europe на Forbes и е единствената директно избрана от гражданите за включване в списъка на Politico с 40-те най-влиятелни евродепутати. Отново през 2016 г. е отличена от списание Computerworld за съществен принос в развитието на дигиталните умения и предприемачеството.

През 2017 г. българският евродепутат стана първата жена избрана за председател на Международното европейско движение. Движението обединява неправителствени организации, синдикати, бизнес формации, политически партии и местна власт с проевропейска ориентация от 39 държави и има повече от 70 години история.

Ева Майдел е носител и на почетния знак "Добрият пример 2017" на EspressoNews.bg за своята активна, успешна и ефективна работа в Европейския парламент и приноса за България, е и почетния знак „Добрият пример 2017” на EspressoNews, връчен ѝ за нейната всеотдайна помощ в подкрепа на младежкия талант и развитието на региона на запад от София.

В обществената си дейност тя подкрепя каузите „Българското хоро в Брюксел“, „Моята мечта за България“, „Научи ме да умея“ и др., с които демонстрира своята пряка ангажираност към българските традиции и бъдещия просперитет и успешна реализация на младите и предприемчиви българи и превръщането на страната ни в една модерна и уважавана държава, член на Европейския съюз.


Като патрон на „Работилница за репортери“ и през тази година г-жа Ева Майдел ще покани двама от участниците да посети Европейския парламент.

През миналата година нейни гости бяха Ани Павлова, ученичка от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ и Теодора Александрова от ПЕГ „Йоан Екзарх“, гр. Враца - победители в „Работилница за репортери 2018 - Родова памет“, а през 2017 г. победителят в „Работилница за репортери 2017 - Разкажи за твоята България”, Симеон Симеонов - ученик от СУ „Проф. д-р Асен Златаров” в град Годеч и класирания на второ място Ивайло Ивайлов - ученик от СУ „Летец Христо Топракчиев” в Божурище.

Темата на „Работилница за репортери 2019“ е „Пътят към дома“, като в тазгодишното издание на надпреварата ще се включат ученици от средните училища в 11 общини на страната - Банкя, Благоевград, Божурище, Ботевград, Враца, Годеч, Драгоман, Костинброд, Мездра, Своге и Сливница.
Add a comment...

Post has attachment
Франция не получи подкрепа - почти сигурно е, че пакета "Мобилност" остава за следващия мандат на ЕП

Франция е поставила късно снощи въпроса пакет "Мобилност" да влезе в пленарната зала на Европейския парламент (ЕП) през март. Това се е случило на заседание на групата на Европейската народна партия (ЕНП) най-многобройната в ЕП, на което лидерът Манфред Вебер е отсъствал.
Френските евродепутати обаче не са срещнали подкрепа от нито една друга националност в ЕНП. Рамо не ударили дори германците, разказаха източници на "24 часа".

Представителите на десницата се разделили с уговорката, че президентите на 8-те политически групи в ЕП ще се договорят днес дали пакетът, добил публичност като "Макрон", ще влезе в последния възможен за този мандат момент - през март.

На събранието на лидерите, което вече е приключило, такова решение не е взето.

"Отново бе отложено до намиране на компромисно решение, но имайки предвид трудностите, не се очаква преди изборите през май да има развитие"

Това е съобщил за "24 часа" лидерът на евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП, зам.-председател на ЕНП и член на ръководството на Европарламента Андрей Ковачев. Той подчерта, че успехът е в резултат на общите усилия на всички български евродепутати.

Пакетът да се отложи за след европейските избори - такава позиция заяви през януари в Страсбург министърът на транспорта Росен Желязков пред председателя на Европарламента Антонио Таяни.
Add a comment...

Post has attachment
По предложение на Емил Радев ГЕРБ/ЕНП въвеждат регламент за събиране на доказателства в съда чрез новите технологии

С голямо мнозинство Европейският парламент одобри предложението на българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев за промяна на регламента за сътрудничество между съдилищата при събирането на доказателства по граждански и търговски дела.
Новите правила ще направят директното събиране на доказателства по-евтино, лесно, бързо и сигурно. Те регулират взаимната правна помощ по граждански и търговски дела между държавите-членки, осигурявайки по-ефективна рамка за трансгранично съдебно сътрудничество.

Най-голямо приложно поле новите правила ще имат в случаите, когато доказателства трябва да бъдат събрани в друга държава-членка чрез изслушване на свидетел, страна или експерт по дадено дело. Промените на практика ще позволят на съдилищата пряко да събират доказателства чрез използването на видеоконференция или друга подходяща съвременна технология за комуникация от разстояние, налична в съответния съд.

„За мен е изключително важно съдилищата на държавите-членки да имат възможност да използват всички налични съвременни технологии, гарантирайки по-добър и по-бърз достъп до правосъдие. Ползите за европейските граждани са безспорни. За целта обаче е необходимо адаптиране на правилата за събиране на доказателства, особено в трансграничните случаи. Именно това е същността на промяната, която внесох. Тя ще позволи на консервативните по принцип съдебни системи да се развиват с темпото, което диктува бързото навлизане на новите технологии в живота ни”, коментира Радев.


Като автор на доклада той се ангажира да направи така, че предложението на Комисията да бъде допълнено и пояснено, за да не се създават предпоставки за правна несигурност. Със своя доклад българският евродепутат направи редица подобрения в текста. По отношение на определението за съд например бе прието разбирането му в широк смисъл, включващо и други органи, компетентни съгласно националното законодателство да събират доказателства. В някои държави-членки това биха могли да бъдат правоприлагащите органи или нотариусите.

Заедно с това Емил Радев се пребори в доклада да присъстват текстове, които да направят регламента технологично неутрален. Българският евродепутат се обоснова с концепцията за съвременни комуникационни технологии от разстояние като цяло, а не само за видеоконференции. Очаква се така процеса по събиране на доказателства от разстояние да се облекчи многократно, а разходите за гражданите и бизнеса да намалеят. Радев, освен това, допълни текста с изискването използваните технологии за комуникация от разстояние да гарантират прилагането на професионална тайна и професионална привилегия -  нещо изключително важно в рамките на процеса, което допълнително да засили защитата на страните.

Предвид бързото развитие на комуникационните технологии евродепутатът настоя обработването и защитата на личните данни да запази своето значение, при това при наличието на най-високи стандарти за сигурност и пълно зачитане на изискванията на приетия неотдавна регламент за защита на личните данни.
Add a comment...

Post has attachment
Ева Майдел: ГЕРБ/ЕНП: Ако нямаме достъп до сайта на дадена марка за друга държава в ЕС, това е проблем

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел е сред най-активните защитници на каузата „Единен цифров пазар". Пред Радио София тя обясни какви предимствата носи споразумението за потребителите: 

"С новите досиета, по които работихме, искаме да направим така, че дори да закупуваме нещо, което е под формата на дигитално съдържание, да знаем какви са нашите предимства като потребители, както и къде можем да намерим обезщетение, ако има проблем."

Вижте и чуйте какво още каза българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел: за новите правила за цифровите договори и онлайн продажбата на стоки, за прилагането на регламента за премахване на геоблокирането и още >>>
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded