Profile cover photo
Profile photo
Fyns Psykologpraksis v/Frans Boeriis
13 followers -
- Psykologpraksis med hjertet på rette sted. Vores team består af dygtige og engagerede psykologer med en bred vifte af kompetencer.
- Psykologpraksis med hjertet på rette sted. Vores team består af dygtige og engagerede psykologer med en bred vifte af kompetencer.

13 followers
About
Posts

Post has attachment
Egenomsorg eller selv-kærlighed er en meget vigtigt evne, som mange mennesker glemmer i en travl og stresset hverdag.

Det er vigtigt at sætte tid af til dig selv og have fokus på dine egne behov, for at få tanket de mentale energi-depoter op igen

Denne video illustrerer meget fint vigtigheden af dette, og giver gode råd til hvordan du kan øge din evne til egenomsorg.

https://www.youtube.com/watch?v=-kfUE41-JFw

Hvorfor er der så lang ventetid på henvisning til psykologbehandling?

Flere klienter oplever stor frustration, når de efter at have fået en henvisning fra lægen, forgæves forsøger at finde en psykolog som vil tage imod deres henvisning. I perioder kan man opleve ventetider på 3-6 måneder og størstedelen oplever endvidere, at de kun kan få en tid, hvis de vil betale det fulde beløb selv, uden mulighed for at gøre brug af henvisninger og dermed tilskuddet.

Det er en svær situation for en gruppe mennesker som allerede er sårbare. Men hvad skyldes dette?

Når en psykolog tager imod en henvisning er det regionen, som giver støttet til forløbet. Regionen
giver hvert år et bestemt beløb, som fordeles ud på de forskellige personkredse og grupper, som
eksempelvis depression, angst, pårørende til alvorligt psykisk syge personer og personer ramt af
alvorligt invaliderende sygdom.
Der er 11 forskellige kategorier og regionen giver et vidst beløb til hver kategori, så psykologen har således kun mulighed for at tage imod et begrænset antal af
henvisninger indenfor hver kategori.
Når psykologen har taget makimalt antal af klienter ind på henvisning i en bestemt kategori, kan psykologen ikke tage imod henvisninger på denne kategori, før regionen igen giver støtte - hvilket sker en gang årligt.

Det kan således godt være tilfældet, at psykologen ikke har mulighed for at tage imod flere henvisninger på depression, men godt kan tage imod en henvisning på pårørende til alvorligt psykiske syge personer. Dette skyldes, at hver kategori, som sagt, får et bestemt beløb tildelt. Hvis ikke psykologens kalender er fuldt booket, oplever flere klienter derfor ofte, at psykologen stadig kan tilbyde en tid, men her vil det således ofte være uden at kunne gøre brug af henvisningen.

Se mere på vores hjemmeside www.fynspsykologpraksis.dk

#psykolog #praktikant #fynspsykologpraksis #Odense #terapi

Hvordan ser en psykologistuderendes hverdag ud i praksis?

Fyns Psykologpraksis samarbejder med Syddansk Universitet og udbyder praktikpladser til
kandidatstuderende på psykologistudiet. Det betyder, at vi har praktikanter tilknyttet klinikken tre-fire dage om ugen.

En typisk dag for praktikanterne starter klokken 8, hvor der stadig er helt stille i klinikken.
Stilheden bliver først af brudt af den lille radio i venteværelset, som bliver tændt på jazz-kanalen og af elkedlen, der koger vand.

Efterfølgende hjælper praktikanterne med at besvare opkald og mails samt at gøre lokaler klar til en dag med klienter. De første klienter kommer klokken 8.30, efterfølgende er tiderne 9.45 og 11. Imellem klienterne er der både tid til at snakke med de øvrige i klinikken eller til at besvare opkald og mails.

Klokken 12 til 13 holder hele klinikken frokost sammen og hvis vejret er til det, nyder vi den skønne have omkredset af frugttræer og duftende blomster. Klokken 13 er alle igen i deres lokaler med klienter.

Praktikanterne modtager endvidere jævnligt supervision hos psykolog og praktikvejleder Frans Boeriis, hvor diverse problematikker frit kan tages op og vendes i et fortroligt rum.

I klinikken bestræber vi os på at holde fokus på kerneopgaverne omkring klientarbejdet, men der udover hjælper vi også hinanden med den daglige drift, så det hele kører som en velsmurt maskine.

#psykolog #praktikant #fynspsykologpraksis #Odense #supervision

Post has attachment
Vi er startet friskt op på den anden side af sommeren, og fået glæden af en nyansat psykolog i psykologhuset.

Donna Troelsgaard Knigge er 27 år, og tilbyder terapisamtaler for bl.a. depression, angst, belastningstilstande, stress m.m., og fungerer desuden som supervisor. Hun har erhvervet sig en bred vifte af viden gennem uddannelse og erhvervserfaring, bl.a. både i privat og psykiatrisk regi.

Hun arbejder i klinikken mandage og fredage, og tager lige nu klienter ind med kort varsel. Der gives endvidere rabat på samtalerne, til 850 kr på session.

Du kan læse mere om Donna her:
http://www.fynspsykologpraksis.dk/portfolio-item/psykolog-donna-troelsgaard-knigge/

Post has attachment
Er du klar til at tage springet??

Uden handling, ingen udvikling! Handling kræver mod, men belønningen venter forude!

Så hvis du er klar til at gøre noget nyt med dit liv, så kontakt en af vores psykologer i Odense - vi guider dig sikkert gennem processen.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1106242929476446&id=341888615911885

Post has attachment
Følg dine drømme og bryd mønsteret med gammel vanetænkning - når du forholder dig til nuet med nærvær, opstår muligheden for at gøre tingene om, på en ny og måske sundere måde for dig, der hvor du er i livet netop nu.

Hos Fyns Psykologpraksis hjælper vi dig tættere på dine drømme og mål gennem samtaler med en af vores engagerede psykologer i Odense.

Se mere på vores hjemmeside og kontakt os uforpligtende, hvis du vil vide mere om, hvad vi kan gøre for dig:
www.fynspsykologpraksis.dk

https://www.facebook.com/JayShettyIW/videos/1822320034749120/

Post has attachment
Depressionsgruppe 2017

I løbet af sommeren 2017 starter vi i Fyns Psykologpraksis i Odense nogle gruppeforløb op, som henvender sig til mennesker med nogle af de mest almindelige problemstillinger, som vi møder her i klinikken.

Blandt andet vil vi starter undervisningsgrupper på omkring:
Stress, Selvværd, Angst og Depression.

Hvert forløb vil finde sted over fire mødegange og vil have fokus på undervisning omkring den givne problematik, herunder hvordan den opleves og opstår, hvilke faktorer der har en indflydelse på udvikling og behandling o lign.

På den måde får du hurtigt nogle konkrete redskaber til en øget forståelse af din situation og problemstilling, som samtidigt hjælper dig til at finde nye veje, der gør hverdagen lettere og gør det muligt at overkomme fx angst eller depression.

Undervisning i depression og behandling:

Depression er en folkesygdom som rammer hver femte dansker. Selvom lidelsens navn er blevet et alment kendt ord i vores ordforråd, hersker der stadig tvivl om symptomerne, og hvordan man kan forbedre disse.

Under vores gruppeforløb Depression 2017 vil der blive undervist i den depressive lidelse, herunder hvordan man kan opleve symptomerne i sin hverdag samt de psykiske og fysiske aspekter af lidelsen (fx følelser af tomhed, nedtrykthed og manglende energi). Der vil blive undervist i og identificeret forskellige faktorer i dit liv, der enten hindrer eller fremmer bedring, og hvordan disse kan hjælpe dig til udvikling og bedring af din tilstand.
Der vil være øvelser og redskaber som hjælper dig til en bedre mestring af hverdagen og der vil blive fulgt op på din proces under forløbet. Sidst men ikke mindst vil der også blive talt om videre handlingsmuligheder.

Målet er at skabe en større bevidsthed omkring den lidelse eller problematik man lever med i hverdagen, tilegne sig en større viden omkring denne, og samtidigt finde frem til den bedste måde, hvorpå man kan opnå en bedre livskvalitet.

Gruppen Depression 2017 bliver ledet af psykolog Thomas Cardel og praktikant Marta Blausz.

Er du nysgerrig på mere information, så kontakt os uforpligtende:
www.fynspsykologpraksis.dk
Telefon: 50 48 46 14

#Psykolog #Odense #Undervisning #Depression 

Post has attachment
Søvnhygiejne - hvordan forbedrer jeg min søvn?

Vi er et team af engagerede psykologer i Odense (Fyns Psykologpraksis), som ofte møder klienter, som er udfordret af søvnforstyrrelser og derfor har et reduceret energiniveau.

Nedenfor kan du læse lidt mere om, hvordan vi som psykologer anbefaler dig at arbejde med/forbedre din søvn og din søvnrytme. Det er små justeringer som du selv kan implementere i din hverdag, så snart du er opmærksom på det.

Der er mange ting, der kan have indflydelse på, hvordan du sover, og hvordan din søvnrytme ser ud. En uregelmæssig søvnrytme, hvor man har problemer med at falde i søvn, eller vågner for tidligt eller for mange gange i løbet af natten, kan have konsekvenser for, hvordan vores efterfølgende dag kommer til at se ud. Der er heldigvis mange ting man kan gøre, for at forbedre sin søvn:

1. Undgå lys fra skærme op til sengetid, dvs. computere, mobiltelefoner, TV o.lign. Det blålige og skarpe lys fra skærmene påvirker dit melatoninniveau – et hormon der styrer din søvnrytme – og kan forstyrre din søvn. Sluk eller fjern derfor alle skærme fra soveværelset. Programmet f.lux kan ændre lyset på dine skærme i løbet af dagen, så det gradvist og ubemærket bliver mørkere og rødere hen imod aften. Programmet er gratis og kan downloades til både computer og smartphone.

2. Meditation og åndedrætsøvelser kan hjælpe med at få din krop ned i gear og til at slappe af. Mindfulness har vist sig effektiv, og der findes mange apps og lydfiler på youtube, der kan guide dig igennem øvelserne. Man kan med fordel lave det til en rutine at lave 10 minutters mindfulness eller meditation dagligt.

3. Vær opmærksom på, hvad du indtager, da dette kan have en indflydelse på din søvnrytme. Koffeinholdige drikkevarer som kaffe, te og energidrikke, bør ikke indtages op til 6 timer før sengetid. Urtete indeholder som regel ikke koffein, og kan med fordel drikkes før sengetid. Baldrian, lavendel, melisse og kamille kan have en gavnlig effekt på søvnen, selvom dette ikke entydigt er påvist.

4. Lær din krop, at sengen er et sted, man sover. Kan man ikke falde i søvn, er det bedre at stå ud af sengen, i stedet for at blive liggende, rastløst vågen, læse en bog, se TV el.lign. Gå rundt i hjemmet, sæt dig i sofaen o.lign., indtil du bliver søvnig nok til at gå i seng igen. Det handler om at associere sengen med søvn, ro og afslappethed, så din krop efter noget tid automatisk slapper af, når du lægger dig i sengen.

5. Skab et behageligt miljø i dit soveværelse for at facilitere søvnen. Dette indebærer en behagelig rumtemperatur, der helst skal være lidt køligere end varmere. Alle forstyrrende elementer som TV, små lysende lamper og larmende mobiler fjernes fra rummet. Få også en behagelig madras, dyne og pude, da disse ligeledes spiller ind på en god nats søvn. Eventuelle ure kan fjernes, hvis disse virker som en stressende faktor. Støv og rod kan desuden være forstyrrende for søvnen, og det kan derfor anbefales at rydde ud og gøre rent i sit soveværelse jævnligt.

Vil du have hjælp og sparring til at forbedre din søvnrytme, så kontakt Fyns Psykologpraksis helt uforpligtende og læs mere om vores psykologer på hjemmesiden: www.fynspsykologpraksis.dk

#Psykolog #Samtaleterapi #Stresshåndtering #Søvnforstyrrelser 

Post has attachment
Nye takster fra april 2017

To gange årligt justeres taksterne i forbindelse med den offentlige sygesikring, hvilket sker i april og oktober.

Derfor har vi fra 1. april 2017 fået nye takster på flere af vores ydelser, og du kan se de nye priser på vores hjemmeside.

Der er dog fortsat fine muligheder for at få nogle flotte forløb til gode priser - faktisk er det med tilskud fra fx sygeforsikring "danmark" ganske billigt at gå til psykolog.

http://www.fynspsykologpraksis.dk/priser/

Post has attachment
Om at være ikke-dømmende...

Med en venlig, ikke-dømmende tilgang til verden og til dig selv, kommer du langt i livet.

Søg efter nuancerne og "zoom ud" for at se det store billede, skab perspektiv og helhed i en given situation - det vil hjælpe dig gennem livets uundgåelige udfordringer på en ny og mere balanceret måde.

Du er altid velkommen til at kontakte psykologerne ved Fyns Psykologpraksis, hvis du vil have sparring på en eksistentiel udfordring i for liv.

www.fynspsykologpraksis.dk

https://www.facebook.com/JayShettyIW/videos/1742887936025664/
Wait while more posts are being loaded