Profile cover photo
Profile photo
Fyns Psykologpraksis
12 followers -
- Psykologpraksis med hjertet på rette sted. Vores team består af dygtige og engagerede psykologer med en bred vifte af kompetencer.
- Psykologpraksis med hjertet på rette sted. Vores team består af dygtige og engagerede psykologer med en bred vifte af kompetencer.

12 followers
About
Communities and Collections
Posts

Post has attachment
Supervision ved Fyns Psykologpraksis

Hvad er supervision?
Når man som fagperson arbejder med mennesker, er det vigtigt at modtage supervision.
Supervision er en faglig lærings- og udviklingsmetode, som sikrer, at psykologen har et rum, hvor
han eller hun kan tage de faglige problemstillinger op, der opleves i terapi med klienterne.
Tavshedspligten overholdes selvfølgelig.
Den enkelte psykolog kan dermed få sparring med supervisoren, som er en erfaren psykolog med
speciel uddannelse i supervisionsmetode. Dette er med til at sikre, at fagligheden lever op til en vis
kvalitet samt sikre muligheden for, at psykologen kan opnå nye indsigter og udvikling inden for
faget.

Hvordan opleves det, at modtage supervision?
”Som praktikant i Fyns Psykologpraksis i Odense modtager jeg supervision fra chefpsykolog Frans
Boeriis. Det er for mig en virkelig vigtig del af min faglige og personlige udvikling. På det faglige
plan har jeg mulighed for at diskutere de oplevelser, der for mig som ny i psykologfaget, har været
udfordrende. Det giver ny viden, som jeg kan tage med mig ind i terapilokalet med mine klienter.
På det personlige plan lærer jeg nye ting om mig selv. Når man sidder over for et andet menneske
i terapien oplever jeg at reagere på nye måder, som kan være anderledes fra den måde jeg
reagerer på når jeg er privatperson. Det er en god støtte at kunne vende disse oplevelser i en
sikker kontekst med min supervisor som forstår, hvad det vil sige at bruge sig selv som værktøj i sit
fag.” (Cecilie Valentin Thorngreen, stud.cand.psych)

www.fynspsykologpraksis.dk

#supervision #psykolog #fynspsykologpraksis #odense
Add a comment...

Post has attachment
Tilskud og prisregulering ved årsskifte

Tak for et fantastisk år til alle, som har besøgt vores praksis, vores hjemmeside eller vores facebookprofil.

For en god ordens skyld vil vi lige orientere om, at der vil være små justeringer på nogle psykologfaglige ydelser i det nye år.

Alle samtaler ved vores psykologistuderende vil være 229 kr., mens der vil være en ny differentiering på privatbetalte samtale hos hhv. autoriseret psykolog og specialist i psykoterapi, sidstnævnte stiger med 50 kr. pr. samtale.

Du får fortsat 300 kr. i tilskud fra "danmark", hvis du er medlem og ikke bruger en henvisning fra lægen.
Således vil prisen være 650 kr. pr. samtale ved autoriseret psykolog og 700 ved en specialist.

Har du en henvisning fra lægen, kan du komme til samtale hos en ydernummerpsykolog og få dækket 60% af sygesikringen, mens "danmark" dækker med 200 kr. pr. samtale. Således betaler du med henvisning fra lægen og tilskud fra "danmark" kun ca. 200 kr. første gang og ca. 136 kr. de efterfølgende gange.
Add a comment...

Post has attachment
Albert Einstein og opskriften på lykke!

Vi kan lære meget af vores forgængere og kultur/historik/samfundsudvikling gennem tiden, hvis vi stopper op og reflektere over fortiden, nutiden og fremtiden - nøgleordene er her “stoppe op og reflektere”.

Lykke og det gode liv kommer ikke af materialisme eller præstationer, men ved at føle sig “hel i sin helhed” - noget de fleste kan opnå gennem personlig udvikling og træning af personlighedens mange dimensioner.

Hør nedenstående “formel for lykke”, oprindeligt beskrevet af Einstein, og kontakt os, hvis vi skal hjælpe dig på vej.

Med venlig hilsen
Psykologerne ved Fyns Psykologpraksis
www.fynspsykologpraksis.dk
Add a comment...

Post has attachment
Hvordan lever du dit liv - forfølger du dine drømme??

Mange psykologiske problemstillinger handler om fastlåste tanke- og adfærdsmønstre og ikke anerkendte indre følelsesmæssige tilstande, men jo mere ærlig, autentisk og oprigtigt et forhold til dig selv og dit indre du kan have, jo større er chancen for at du kan lave et nærværende og meningsfuldt liv og opnå dine drømme.

Vi arbejder dagligt med eksistentielle udfordringer og hjælper mennesker med at finde den rette vej i livet, hvilket ofte handler om at lære sig selv og egne ønsker, drømme og behov bedre at kende. Ligeså drøftes ofte eksistentielle tematikker omkring livet, som er vigtige at overveje, hvis man ønsker at leve et autentisk og nærværende liv.

Læs mere om vores psykologer og vores klinik i Odense på:
www.fynspsykologpraksis.dk

#Psykolog #Samtaleterapi #Odense
Goalcast
Goalcast
facebook.com
Add a comment...

Post has attachment
Praktikvejledermøde på Syddansk universitet

Som praktikvejleder ved Fyns Psykologpraksis deltager psykolog Frans Boeriis på det årlige vejledermøde, hvor psykologistuderendes praktikperiode drøftes og forfines til de kommende praktikker.

Altså fokus på dette års møde er praktikvejlederens rolle som supervisor og rollemodel (mesterlære).
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Meditation og yoga

En hektisk hverdag, hvor det er svært at overskue dagens mange arbejdsrelaterede og private gøremål er noget, mange kan genkende. Hverdagens opgaver kræver ofte, at man befinder sig oppe i sit hoved konstant, for at kunne følge med, få gjort alt til tiden, holde styr på det hele og desuden være et skridt foran hele tiden. En sådan levemåde er ofte med til at give følelsen af en hektisk hverdag og kan i sidste instans ende ud i stress. Dette sker, fordi vi glemmer at lytte til vores krop, når lever vores liv i tankeræset i vores hoveder.

Meditation og yoga er med til at føre dit fokus tilbage til din krop, så du kan mærke, hvad der egentlig sker inde i dig. Med tiden bliver du bedre til at centrere dig omkring det nuværende øjeblik, så du kan være opmærksom på, hvad der sker nu og her. I en hverdag, hvor det er noget nært umuligt at undgå stakkevis af gøremål og opgaver, forhindringer og bekymringer, er der værdi i at kunne distancere sig fra dét, som forstyrrer dig i at samle dig om og nyde det øjeblik, du er i.

Både meditation og yoga gør især brug af vejrtrækning som metode til lettere at komme ned i kroppen igen; forskning understøtter, at denne praksis bl.a. sænker din hjerterytme, får din krop til at skifte fra alarmberedskab til afslapning og sænker niveauet af stresshormonet kortisol. Dette sænker dit blodtryk, forbedrer dit immunforsvar og kan forebygge psykiske problemer, som angst, stress og depression.

Især meditation behøver ikke at tage meget af din tid. Optimalt skal du kun ofre 10 minutter dagligt på at meditere, for efter noget tid at kunne mærke en forskel, men du kan begynde med ca. 5 minutter i starten, og forlænge meditationen med et minut ad gangen. I starten kan det godt være en udfordring at lægge låg på de sværmende tanker og fokusere på øjeblikket, men som med alt andet, bliver man bedre med øvelse. Så straf ikke dig selv, når der kommer en tanke snigende under meditationen – det er kun at forvente.

Du kan nemt finde både apps til smartphone eller tablet, videoer på Youtube eller hjemmesider på internettet, som giver gode tips til meditationen, hvordan man bedst starter op, og kan guide dig igennem meditationen. Yoga udbydes ligeledes i de fleste fitnesscentre, eller i centre for sig.
Her i Fyns Psykologpraksis bruger vi både vejrtrækningsøvelser og meditationsteknikker og filosofien bag yoga og meditation i vores samtaleterapeutiske forløb (såfremt det giver mening for den enkelte klient).

Kontakt os uforpligtende, hvis du kunne tænke dig at høre mere om vores samtaleforløb, på tlf. 50 48 46 14 eller se mere på vores hjemmeside www.fynspsykologpraksis.dk.

#meditation #Odense #psykolog #mindfulness #yoga #stress #depression #angst
Add a comment...

Post has attachment
Vinterdepression

Mange danskere oplever, hvordan deres humør generelt daler i løbet af efterårsmånederne. Dagene bliver kortere og mørkere, vejret bliver koldere og vådere, og det synes at sætte aftryk på ens humør og sindstilstand. En sådan følelse af manglende energi, forværret humør o.lign., der optræder i de mørkere måneder, og bedres igen i løbet af foråret er ofte et tegn på vinterdepression.

Vinterdepression opstår blandt andet på grund af den reducerede mængde lys der sker i vinterhalvåret – dagene bliver kortere, hvilket kan forstyrre din krops indre ur og den reducerede mængde lys kan betyde et fald i mængden af glædeshormonet serotonin.

Det er vigtigt at tage symptomerne på vinterdepression alvorligt, selvom det udspringer af årstiden. Ubehandlet vinterdepression kan nemlig føre til forringet livskvalitet gennem blandt andet problemer både socialt og arbejdsmæssigt samt øget risiko for alkohol- eller stofmisbrug eller selvmordstanker og –adfærd. Tag derfor kontakt til egen læge eller din psykolog, hvis du er bekymret eller har mistanke om vinterdepression

Typisk behandling for vinterdepression indebærer lysterapi, psykoterapi og til tider medicin. Lysterapi indebærer tid foran en lyslampe dagligt, for at rette døgnrytmen ind og øge mængden af serotonin, mens medicinsk/psykofarmakologisk behandling tilfører serotonin i tabletform. Psykoterapi - eller i daglig tale samtaleterapi - er dog det mest effektive metode til at afhjælpe og/eller forebygge vinterdepression.

Der er selv nogle ting du kan gøre, for at få det bedre ved en vinterdepression. Eksempelvist kan du gøre dit hjemme- og arbejdsmiljø lysere ved at slå gardiner fra vinduerne og sidde foran vinduet derhjemme og på arbejdet. Derudover er det en god idé at gå ture og generelt befinde sig udenfor, især når solen endelig er fremme. Jævnlig motion er ligeledes gavnligt på dit generelle velvære, hvilket også er med til at løfte humøret og energien.

Du er derfor meget velkommen til at kontakte os i Fyns Psykologpraksis, hvis du oplever noget af ovenstående, og gerne vil have hjælp til, hvad du kan gøre for at forebygge og/eller behandle vinterdepressive symptomer.

Se mere på www.fynspsykologpraksis.dk eller kontakt os på tlf. 50 48 47 14 eller kontakt@fynspsykologpraksis.dk.

#depression #psykolog #vinterdepression #Odense
Add a comment...

Post has attachment
Egenomsorg eller selv-kærlighed er en meget vigtigt evne, som mange mennesker glemmer i en travl og stresset hverdag.

Det er vigtigt at sætte tid af til dig selv og have fokus på dine egne behov, for at få tanket de mentale energi-depoter op igen

Denne video illustrerer meget fint vigtigheden af dette, og giver gode råd til hvordan du kan øge din evne til egenomsorg.

https://www.youtube.com/watch?v=-kfUE41-JFw
Add a comment...

Hvorfor er der så lang ventetid på henvisning til psykologbehandling?

Flere klienter oplever stor frustration, når de efter at have fået en henvisning fra lægen, forgæves forsøger at finde en psykolog som vil tage imod deres henvisning. I perioder kan man opleve ventetider på 3-6 måneder og størstedelen oplever endvidere, at de kun kan få en tid, hvis de vil betale det fulde beløb selv, uden mulighed for at gøre brug af henvisninger og dermed tilskuddet.

Det er en svær situation for en gruppe mennesker som allerede er sårbare. Men hvad skyldes dette?

Når en psykolog tager imod en henvisning er det regionen, som giver støttet til forløbet. Regionen
giver hvert år et bestemt beløb, som fordeles ud på de forskellige personkredse og grupper, som
eksempelvis depression, angst, pårørende til alvorligt psykisk syge personer og personer ramt af
alvorligt invaliderende sygdom.
Der er 11 forskellige kategorier og regionen giver et vidst beløb til hver kategori, så psykologen har således kun mulighed for at tage imod et begrænset antal af
henvisninger indenfor hver kategori.
Når psykologen har taget makimalt antal af klienter ind på henvisning i en bestemt kategori, kan psykologen ikke tage imod henvisninger på denne kategori, før regionen igen giver støtte - hvilket sker en gang årligt.

Det kan således godt være tilfældet, at psykologen ikke har mulighed for at tage imod flere henvisninger på depression, men godt kan tage imod en henvisning på pårørende til alvorligt psykiske syge personer. Dette skyldes, at hver kategori, som sagt, får et bestemt beløb tildelt. Hvis ikke psykologens kalender er fuldt booket, oplever flere klienter derfor ofte, at psykologen stadig kan tilbyde en tid, men her vil det således ofte være uden at kunne gøre brug af henvisningen.

Se mere på vores hjemmeside www.fynspsykologpraksis.dk

#psykolog #praktikant #fynspsykologpraksis #Odense #terapi
Add a comment...

Hvordan ser en psykologistuderendes hverdag ud i praksis?

Fyns Psykologpraksis samarbejder med Syddansk Universitet og udbyder praktikpladser til
kandidatstuderende på psykologistudiet. Det betyder, at vi har praktikanter tilknyttet klinikken tre-fire dage om ugen.

En typisk dag for praktikanterne starter klokken 8, hvor der stadig er helt stille i klinikken.
Stilheden bliver først af brudt af den lille radio i venteværelset, som bliver tændt på jazz-kanalen og af elkedlen, der koger vand.

Efterfølgende hjælper praktikanterne med at besvare opkald og mails samt at gøre lokaler klar til en dag med klienter. De første klienter kommer klokken 8.30, efterfølgende er tiderne 9.45 og 11. Imellem klienterne er der både tid til at snakke med de øvrige i klinikken eller til at besvare opkald og mails.

Klokken 12 til 13 holder hele klinikken frokost sammen og hvis vejret er til det, nyder vi den skønne have omkredset af frugttræer og duftende blomster. Klokken 13 er alle igen i deres lokaler med klienter.

Praktikanterne modtager endvidere jævnligt supervision hos psykolog og praktikvejleder Frans Boeriis, hvor diverse problematikker frit kan tages op og vendes i et fortroligt rum.

I klinikken bestræber vi os på at holde fokus på kerneopgaverne omkring klientarbejdet, men der udover hjælper vi også hinanden med den daglige drift, så det hele kører som en velsmurt maskine.

#psykolog #praktikant #fynspsykologpraksis #Odense #supervision
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded