Profile cover photo
Profile photo
Fredrikstad Rygg- og Leddsenter
68 followers
68 followers
About
Posts

Post has attachment
Naprapati løftes frem i ny forskning! Studien som ble utført ved Linköpings Universitet for syv år siden er nå evaluert på nytt. I studien fant man at behandling hos naprapat ga bedre effekt – og var billigere – enn ortopedisk oppfølging. Ulike plager ble inkludert i studien, men vanlige lidelser var skulderplager og idrettsskader. 62% av de som fikk naprapatbehandling kunne fjernes fra operasjonskøene! Resultatene ble da evaluert etter 12, 24 og 52 uker , og nå har man altså sett at den positive trenden i favør naprapati ikke bare holder seg: Den er ennå tydeligere – hele syv år etter naprapatbehandlingene! Kan naprapati være noe for deg? Ta kontakt med Fredrikstad Rygg- og Leddsenter i dag på 69319911 eller firmapost@frl.no!
Add a comment...

Post has attachment
Kjenner du noen med artrose ("slitasjegikt") i knær eller hofter? Da skal du følge med videre utover sommeren! I august/september starter vi nemlig opp med en artrosesatsning inspirert av store studier fra Danmark og Sverige. Opplegget innebærer bl.a. trening i gruppe og/eller egentrening/hjemmetrening og undervisning om artrose og smertemekanismer. Individuell oppfølging og undersøkelse/evaluering hos naprapat inngår i kurset. Vi legger også til rette for behandling ved behov/ønske. Mer info kommer utover. Vil du vite mer allerede nå? Ta kontakt naprapat hos Fredrikstad Rygg- og Leddsenter på lars@frl.no eller ring 69319911! :)
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Sommeren er endelig her (selv om værgudene ikke alltid er 100% enige), og ferien nærmer seg for de fleste. Vi på FRL holder ÅPENT HELE SOMMEREN* så ta gjerne kontakt kroppen krangler før ferien – eller om smertene ikke tar ferie i dine ferieuker! Til høsten venter flere nyheter, og vi kommer til å røpe litt i løpet av sommeren. En satsning på artrose («slitasjegikt») starter i august/september, andre tilbud er også på vei inn. OG KANSKJE DET DUKKER OPP NOEN NYE ANSIKTER? ;) En riktig god sommer ønskes deg fra oss naprapatene på FRL! (*mulig stengt noen enkeltdager i løpet av sommeren)
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Velkommen til Fredrikstad Rygg- og Leddsenter! Denne uken er vårens «Naprapatiens uke», og vi starter (igjen) med en video som illustrerer litt av hva en naprapat jobber med og hva naprapati er. Naprapati innebærer å diagnostisere, behandle og rehabilitere smertetilstander og funksjonelle problemer i ledd og muskler. Behandlingen bygger på ortopedisk medisin kombinert med god kunnskap om bevegelsesapparatets oppbygning og funksjon. Denne tanken ligger til grunn for naprapatien og kan betegnes som selve kjernen. Ordet naprapati betyr å korrigere årsak til lidelse.
Naprapatene gir manuell behandling av muskel- og leddplager. Naprapatene er i stor grad engasjert i klinisk arbeid med direkte pasientbehandling og er selvstendige i diagnostikk, undersøkelse, behandling og forebygging av biomekaniske feilfunksjoner og smertetilstander i muskel- og leddsystemet.

Hvert år utfører vi naprapater mange tusen konsultasjoner som er rettet mot å hjelpe klienter til mindre smerter, mer optimal bevegelighet, bedre helse og en positiv, aktiv hverdag. Fredrikstad Rygg- og Leddsenter kombinerer manuell medisin med trening, treningsråd og generelle råd/tips som bl.a. ergonomisk rådgivning eller informasjon om smertemekanismer. De vanligste områdene vi behandler er plager eller smerter i rygg eller nakke (det er jo disse plagene som er vanligst i befolkningen!), men vi behandler også svært mange skuldre, armer/hender, hofter, ben/føtter, kjever, hodepine og/eller svimmelhet. Gammel som ung, kontorarbeider som håndverker, topptrent som utrent: Velkommen skal du være! Fredrikstad Rygg- og Leddsenter tilbyr korte ventetider og individuelt tilpasset behandling. Parkering er selvsagt gratis. Så da sees vi da, ikke sant? Les mer på www.frl.no og www.naprapat.org!
Add a comment...

Post has attachment
Nyhet! 15/4 starter vi med gravidyoga! Kjenner DU noen som kan tenke seg dette? Mer info følger. Vi er også i gang med nye "vanlige" yogakurs, og det er fortsatt et par plasser ledige med videregående partier og på Pilates med naprapat. TA KONTAKT FOR INFO OG PÅMELDING!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Studien bekrefter at styrketrening under graviditet er positivt! Middels hard styrketrening lindret bl.a. hodepine, kvalme, trøtthet og ryggsmerter hos de gravide i studien. Jo tidligere man kommer i gang, jo lettere går det. Og er man i god form, går gjerne fødselen lettere også. Ta kontakt med naprapat på Fredrikstad Rygg- og Leddsenter (69319911/firmapost@frl.no) om du vil sørge for at du trener rett!
Add a comment...

Post has attachment
Aldri vært hos naprapat før? Kikk på denne videoen for å få et lite innblikk i hvordan en naprapat på Fredrikstad Rygg og Leddsenter jobber og eksempler på vanlige plager vi jobber med. Her finner du også gode forebyggende tips for bl.a. rygg og nakke!
Add a comment...

Post has attachment
Skal det mer enn lysere dager til for å holde ryggen myk og smidig? Vi hjelper deg med smertene! I tillegg til naprapatbehandling, tilbyr vi også trykkbølgebehandling, medisinsk akupunktur, massasje, slyngetrening/neurac/TRX, bevegelighetstrening, personlig trening, seniortrening, yoga og Pilates. Ta kontakt med naprapat på 69319911 eller firmapost@frl.no, så gjør vi en vurdering av hva som skal til for nettopp din rygg!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Smerter i leggen? Ta kontakt med naprapat! Såkalt benhinnebetennelse (som egentlig ikke er en betennelse), er vanlig bl.a. hos løpere. Også innen lagidretter som fotball og håndball møter vi naprapater mange med slike plager. Studier viser at bl.a., økt bevegelighet i hoft og/eller ankel, samt lav fotbue i stående er risikofaktorer for utvikling av benhinneplager - og at tiltak for å adressere disse faktorene kan hjelpe til i behandling av allerede oppståtte plager. Vi på FRL analyserer funksjonen i musker og ledd fra rygg og ned til foten, vurderer innleggsåler og gir treningsøvelser. Behandling hos naprapat inkluderer ofte også trykkbølgebehandling og/eller nåler. Ta kontakt på 69319911 dersom du ønsker vår vurdering! Les mer om naprapati på www.frl.no. Velkommen!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Akkurat! Og nå får du også muligheten til å bli lykkeligere: Nye Pilateskurs med naprapat starter 8/3! Få bedre styrke, bevegelighet, holdning - og mindre smerter under trygg og kyndig veiledning av våre naprapater Kaja og Kari Anne. Små grupper, tett oppfølging. Ta kontakt på 69319911 eller firmapost@frl.no for nærmere info og påmelding!
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded