Terrorister är terrorister och vilken religion de bekänner sig till har inte med saken att göra.

Visserligen gömmer sig många bakom en religion, men det gör inte att vanliga människor som bekänner sig till religionen stödjer terroristerna. Sanningen är väl att det ofyast är de som har religionen i vars namn terroristerna utför sina illdåd som drabbas hårdast av deras terror.

Det värsta terrordåd som utförts i vår del av världen var väl när Anders Behring Breivik mördade 69 ungdomar på Utøya och hans bomb dödade 8 i Oslo. Även han använde en religion som förevändning för sina illdåd men det är väl ingen som betraktar alla kristna som potentiella terrorister.

Han beskrev sig 2011 som kristen i kulturellt avseende, men att han saknar en personlig gudsrelation. Han menade 2015 att han ber till Oden och alltid har föraktat den svaghet och internationalism som kristendomen representerar.

Men liksom de Islamska terroristernas död så drabbade hans dåd de som tillhör de som vi i kulturellt avseende skulle kalla kristna. Med andra ord människor som hör hemma i just den kultur man säger sig kämpa för.
Shared publiclyView activity