Profile

Cover photo
Fiza Lgk
Lived in Langkawi Island, Malaysia
2,400 followers|168,682,600 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

Fiza Lgk

Ping Entri  - 
Blog Tentang Aneka Resepi Masakan dan perkongsian cara memasak langkah demi langkah
1
Add a comment...

Fiza Lgk

Ping Entri  - 
Blog Tentang Aneka Resepi Masakan dan perkongsian cara memasak langkah demi langkah
1
Add a comment...

Fiza Lgk

Ping Entri  - 
Blog Tentang Aneka Resepi Masakan dan perkongsian cara memasak langkah demi langkah
3
Add a comment...

Fiza Lgk

Ping Entri  - 
Blog Tentang Aneka Resepi Masakan dan perkongsian cara memasak langkah demi langkah
2
Add a comment...

Fiza Lgk

Ping Entri  - 
Blog Tentang Aneka Resepi Masakan dan perkongsian cara memasak langkah demi langkah
2
Add a comment...

Fiza Lgk

Ping Entri  - 
Blog Tentang Aneka Resepi Masakan dan perkongsian cara memasak langkah demi langkah
2
Add a comment...

Fiza Lgk

Shared publicly  - 
 
BROWNIES PIZZA
Assalamualaikum,  Salam pagi isnin untuk semua pembaca yang sudi masuk ke blog ini dan wow...entry hari ini memang menu kegemaran anak-anak saya sebab boleh letak beraneka jenis coklat sebagai topping untuk BROWNIES PIZZA. Tetapi suka pun kenalah beringat j...
 ·  Translate
Blog Tentang Aneka Resepi Masakan dan perkongsian cara memasak langkah demi langkah
1
Add a comment...

Fiza Lgk

Shared publicly  - 
 
MURTABAK AYAM
Assalamualaikum,  Selamat berhari minggu untuk semua pembaca yang sudi singgah disini. Entry hari ini masih berkisar tentang resipi yang saya shoot untuk Majalah Saji keluaran Disember 2016, jadi tiada langkah demi langkah yang disediakan. Resipi kali ini a...
 ·  Translate
Blog Tentang Aneka Resepi Masakan dan perkongsian cara memasak langkah demi langkah
1
Add a comment...

Fiza Lgk

Shared publicly  - 
 
PULUT DAKAP
Assalamualaikum,  Pernah makan tak kuih tradisional pulut dakap? Agak sukar kalau nak cari kuih lama seperti ini dipasaran dan kalau teringin memang kena rajinkan diri buat sendiri dirumah lah. Kalau di Kedah atau sebelah utara Semenanjung Malaysia ni, perk...
 ·  Translate
Blog Tentang Aneka Resepi Masakan dan perkongsian cara memasak langkah demi langkah
1
Add a comment...

Fiza Lgk

Shared publicly  - 
 
6 KELEBIHAN ACUAN SILIKON BERBANDING LOYANG BIASA
Hari ini saya ingin berkongsi maklumat tentang ilmu masakan pula. Selalu tu lebih kepada resipi sahaja, kan. Bila saya masuk ke blog saya dapati banyak tips yang saya tulis di website lama saya yang sudah tidak aktif lagi iaitu dapurlangkawi.com tetapi belu...
 ·  Translate
Blog Tentang Aneka Resepi Masakan dan perkongsian cara memasak langkah demi langkah
1
Add a comment...

Fiza Lgk

Shared publicly  - 
 
WHITE BROWNIES
Assalamualaikum,  White brownies iaitu diperbuat daripada coklat masakan putih pun tak kurang enaknya jika dibandingkan dengan brownies coklat biasa apatah lagi jika di campurkan dengan kekacang didalam adunannya. Saya hanya masukkan coklat chips sahaja dan...
 ·  Translate
Blog Tentang Aneka Resepi Masakan dan perkongsian cara memasak langkah demi langkah
1
Add a comment...

Fiza Lgk

Shared publicly  - 
 
DONAT KELEDEK UNGU
Assalamualaikum,  Sekarang ni tengah viral keria gula melaka tapi saya sendiri pun belum berkesempatan untuk cuba membuatnya. Bila tengok ramai teman di media sosial berkongsi gambar keria gula melaka buatan masing-masing memang teringin sangat nak try teta...
 ·  Translate
Blog Tentang Aneka Resepi Masakan dan perkongsian cara memasak langkah demi langkah
1
Add a comment...
Story
Tagline
Three things in life that once gone, never come back...time, words & opportunity
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Previously
Langkawi Island, Malaysia
Work
Skills
Writer & Food Blogger
Links
YouTube
Contributor to