Profile cover photo
Profile photo
Fiom
7 followers -
Fiom is dé specialist bij ongewenste zwangerschap en afstammingsvragen.
Fiom is dé specialist bij ongewenste zwangerschap en afstammingsvragen.

7 followers
About
Posts

Post has attachment
Public
Openheid over afstamming. Geen makkelijk onderwerp. Want wanneer breng je het? Wat is een goed moment? De theorie is er, de praktijk blijkt veel weerbarstiger. Op welke manier breng je het dan en hoe geef je het vervolgens een plek in je leven. Fiom ging in gesprek met een donordochter en haar wettelijke vader over hun geschiedenis, hun zoektocht en over communicatie over afstamming. ‘Als mensen mij vragen; hoe zal je reageren als je je echte vader ziet, is mijn standaard reactie: die heb ik al zo vaak gezien!’
Add a comment...

Post has attachment
Public
‘Spermadonatie, een veld in beweging’. Dat is de titel van het eerste seminar dat Fiom organiseerde in het kader van het thema donorverwantschap. Tijdens de middag werd ingegaan op de rol en positie van spermadonoren. Naast een historische schets van de ontwikkelingen op het gebied van Kunstmatige inseminatie met donorzaad (KID), kwamen actuele thema’s als het opstellen van standpunten, ervaringen van donoren en het huidige en gewenste hulpverleningsaanbod aan bod. Een breed palet aan inhoudsdeskundigen uit het beroepenveld was present en boog zich over het thema.
Add a comment...

Post has attachment
Public
We hebben een vacature.

Ben jij sterk secretarieel, administratief en organisatorisch aangelegd, haal jij energie uit het versterken van werkprocessen, sta jij sterk in jouw schoenen, werk je ook graag projectmatig, ben je flexibel en kun je je draai snel vinden in een compact team en wil jij binnen dit team de maximale secretariële en organisatorische service verlenen? Dan ben jij de Office Assistent waar wij naar op zoek zijn!
Add a comment...

Post has attachment
Public
Wanneer ouders hun kind(eren) op latere leeftijd vertellen dat ze tot stand zijn gekomen door een eicel- of spermadonor, kan dit door kinderen als een shock ervaren worden. In dit artikel van de BBC twee ervaringen van donorkinderen, die het totaal verschillend beleefd hebben. Eén van hen, John, heeft het als een last ervaren en heeft geen contact meer met de ouders die hem opgevoed hebben. Elizabeth is juist dichter naar haar (opvoed)ouders toegegroeid. Het concreet vormgeven aan openheid over afstamming blijkt soms lastig. We zullen hier ook in ons Seminar ‘Vormgeven aan openheid over afstamming’ aandacht aan besteden.
Add a comment...

Post has attachment
Public
Fiom is voorstander voor het instellen van een centrale plek waar wensouders en draagouders in een vroeg stadium terecht kunnen voor informatie, voorlichting en counseling. Dit naar aanleiding van het artikel in de Volkskrant waar gesproken wordt over een mogelijke draagmoederbank. Belangrijk hierbij is en blijft de aandacht voor de belangen van het toekomstige kind. Voor Fiom staat openheid over afstamming, het recht om te weten waar je vandaan komt, voorop.
Add a comment...

Post has attachment
Public
Petra Sanders werkt in een abortuskliniek. In een artikel uit NU'91 (Zorg anno NU) vertelt ze over haar werk. 'Ik begrijp het verdriet van de vrouwen. Toch is het goed om te zien dat de meeste vrouwen vrede krijgen met de gemaakte keuze. Als die keuze eenmaal - volgens de goede stappen en onder begeleiding - is gemaakt, zie je vaak een soort opluchting en kan het verdriet een plek krijgen.' #praatoverabortus
Add a comment...

Post has attachment
Public
Het taboe dat nog steeds op abortus rust en zelfs groeit, zorgt er voor dat vrouwen niet op zoek gaan naar hulp bij hun verwerking van een abortus. Hierdoor kunnen problemen ontstaan die het dagelijks functioneren van de vrouw behoorlijk kunnen belemmeren. Door erover te praten, kan dit voor een groot deel voorkomen worden. Masja vertelt waarom het taboe doorbroken moet worden. #praatoverabortus
Add a comment...

Post has attachment
Public
Kiezen voor abortus is altijd een eigen keuze. Toch ervaren vrouwen vaak dat zij hier niet over kunnen praten. Fiom wil dit #taboe doorbreken. Daarom vertelt Lisa over haar abortus en wat voor effect het taboe op haar heeft (gehad). Praat over abortus! Doorbreek het taboe #praatoverabortus
Add a comment...

Post has attachment
Public
Fiom heeft de presentatie ‘Ze wil haar kind afstaan ter adoptie, wat nu?’ gehouden op het Gynaecongres op 17 november. Een uitgelezen kans om zoveel mogelijk professionals op de hoogte te brengen van afstand ter adoptie. Dit zodat de vrouwen en (soms) stellen in nood zo goed mogelijk geholpen kunnen worden. Want van nood kun je wel spreken: niemand staat haar kind zomaar ter adoptie af.
Add a comment...

Post has attachment
Public
Wat betekent het om op te groeien in een niet-standaardgezin?

In 'Mijn Gelukkige Ingewikkelde Familie' staan drie jonge meisjes centraal die opgroeien in bijzondere gezinnen met meerdere halfbroertjes, halfzusjes, extra moeders, bonus-moeders en een donorvader. De meisjes introduceren hun gezin en vertellen in deze korte film van Tessa Louis Pope over hoe zij hun situatie ervaren.

Tessa maakte eerder een documentaire over haar vader, die plotseling uit haar leven verdween. Ze confronteerde hem daarin met diens afwezigheid. Dit resulteerde in de bekroonde documentaire 'The Origin of Trouble'.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded