Profile cover photo
Profile photo
Fathin Aina
69 followers
69 followers
About
Fathin's posts

Post has attachment
Finally....
Assalamualaikum a dobrý den! The most awaited piece of paper Yes, it finally comes to an end. Those 2 years passed already. Yes, THAT 2 years.. Finally I am now a Medical Officer, with a full registration MMC number. Means? That lonnnggggg 2 years has final...

Post has attachment
Hati kering?
Satu hari di zon merah jabatan kecemasan. Aku lihat MO dan registrar sudah siap-siap menyarung apron. Ada kes trauma nak masuk ke? "Bos, ada kes ke?" "Stand by weh, ada baby 8 bulan tengah ongoing CPR dari K**" Allah... Sepanjang karier aku sebagai seoran...

Post has attachment
Rindu
2000 "Fathin, ambikkan wan bawang tu haaa" "Fathin, kau kacau gulai ni, kaup jangan bagi pocah minyak eh" "Fathin, kau poie ambik barang dokek rumah darek tu ha" "Fathin, tolong wan tuliskan resepi cik timah kau ni" (wan pandai baca jawi je) ****** 2009 "...

Post has attachment
Dan nikmat Tuhanmu yang manakah engkau dustakan?
Setelah semalaman berhempas pulas di Jabatan Kecemasan, aku berdiri di samping jururawat-jururawat yang sedang hendak memulakan sesi "passover" sesama mereka sementara menunggu shif malamku tamat. "Doktor." Aku menoleh. Seorang jururawat menegurku. "Meh, sa...

Post has attachment
Tawakal
Assalamualaikum a dobry den Aidil Adha kini kembali :) Selalu kita dengar kisah Nabi Ibrahim dan Nabi Ismail Sempena dengan peristiwa-peristiwa akan datang, ada satu refleksi untuk diri sendiri yang ingin dikongsi dengan sahabat-sahabat yang aku sangat kasi...

Post has attachment
Anak Perantau
Assalamualaikum a dobry den Being in HTAR, Klang made me encounter a lot, I mean A LOT of foreigners. Bangladeshi, Indonesians, Nepalese, Myanmar, Vietnamese, Sri Lankan, Philippines,...you name it. And almost half of our wards were occupied by them. I don'...

Post has attachment
Anak syurga
Termination of pregnancy (TOP) atau bahasa melayunya, menamatkan kandungan. atau dalam bahasa mudahnya, bayi terpaksa dilahirkan kerana tiada harapan untuk hidup. Apalah perasaan ibu yang melahirkan anak yang tiada harapan seperti ini? Dikandung sampai 7 ke...

Post has attachment
Senyum dan ikhlas
Akhir-akhir ni, selalu saja kisah-kisah para doktor, dan staf-staf hospital menjadi isu. Isu anti vaksin Isu doktor kena maki Isu misi diperlekehkan Isu hospital lembap Isu itu, isu ini Sedih dan terasa juga kerana saya adalah seorang doktor. Apatah lagi se...

Post has attachment
Himmah
Assalamualaikum a dobry den! I've always been reading my own posts lately. Trying to find my himmah back. Recently, I've felt how much sicker this world can be. Just finished O&G for more than 2 weeks now, and I already met countless number of single, unmar...

Post has attachment
Vítáme Vás 2015
Assalamualaikum a dobrý den! It's already been a week of new year. Pejam celik, pejam celik dah masuk tahun baru. Rasa macam baru semalam 2014. Tapi tiba-tiba surat khabar, TV, internet semua dah keluar 2015. Dengar je bunyi fireworks yang entah siapa main ...
Wait while more posts are being loaded