Profile cover photo
Profile photo
Fatehteam
51 followers
51 followers
About
Posts

Post has attachment

Kematian itu pasti akan tiba.
bila, dimana, bagaimana, itu semua sudah ditetapkan.

Hanya kita sudah bersedia menanti kehadirannya atau masih lena di buai dunia.

Moga Hati Sentiasa mengingati MATI
kerana makin hari, makin pendek umur kita dan makin dekatlah kita dengan kematian.

Moga Khusnul Khotimah jua milik kita semua.

Mati, tidak menunggu taubatmu.

"Allahumma hawwin ‘alaina fi sakaratil maut wannajata minannari wal ‘afwa ‘indalhisab"

"Ya Allah, ringankan atas kami saat sakaratul maut, selamatkan kami dari Api Neraka, maafkan lah kami di saat hisab/perhitungan."

Senafas Ke Barzakh : http://www.fatehteam.com/senafas-ke-barzakh-ustaz-ahmad-dusuki-abd-rani/

Post has attachment
Ustaz Ahmad Dusuki Abd Rani – SYAFAAT NABI MUHAMMAD S.A.W DI A...
🔴 (((LIVE HD)))
Ustaz Ahmad Dusuki Abd Rani – SYAFAAT NABI MUHAMMAD S.A.W DI AKHIRAT
(ULANGKAJI)
.
[SYAFAAT NABI MUHAMMAD S.A.W DI AKHIRAT]
.
Diriwayatkan oleh muslim daripada Abu Hurairah r.a Bahawa Rasulullah S.A.W bersabda. Aku adalah sayyid (Pemimpin) seluruh manusia pada hari kiamat. Adakah kamu semua mengetahui bahawa pada hari itu Allah s.w.t. mengumpulkan seluruh manusia pada satu tempat, lalu Dia perdengarkan suatu panggilan yang keras kepada mereka semua.
.
Oleh kerana itu , mengapa kamu semua tidak mencari seseorang yang dapat memohonkan pertolongan kepada Allah s.w.t untuk kamu semua.
.
Kitab : Rahsia Kematian Alam Akhirat Dan Kiamat (RKK)
Muka Surat : 389
Tempat : Masjid Al-Falah, USJ9
.
❤SHARE dan LIKE
❤TAG orang tersayang di komen agar ilmu ini sampai pada mereka.
❤Jom kongsi nota kuliah ini di ruangan komen
.
Moga lebih ramai masyarakat yang dapat menonton kuliah yang bermanfaat ini.
.
https://www.facebook.com/teamfatehteam/videos/1449749358404934/
.
CD Kompilasi Terbaru
👉Senafas Ke Barzakh :
http://www.fatehteam.com/senafas-ke-bar……/
.
Kami doakan Moga kita semua sentiasa dalam Rahmat dan kasih sayang Allah😊
.
#FatehteamKuliahDhuha
#FatehteamLive
#KitabRKK
#UstazDusuki
#UstazAhmadDusukiAbdRani
#KitabIPD
Photo

Post has attachment
🔴 (((LIVE HD)))
Ustaz Ahmad Dusuki Abd Rani
Kuliah UAD- IPD228-[240817]
.
Orang Yang takut kepada Allah itu dari golongan hamba-hambaNya itu hanyalah para alim-ulama belaka. (Fathir:28)
.
Adapun sebab yang kedua apabila seseorang itu memperdalamkan ilmu pengetahuan agama khususnya, tetapi ia adalah manusia yang jahat perangainya, rendah budi pekertinya, serta jelek akhlaknya. orang yang semacam itu tidak lebih dulu memberikan didikan pada hatinya sendiri dengan berbagai macam kegiatan latihan batin sebagai dasar, dan akan di jadikan bekal dalam menempuh kehidupan yang bersendikan agama untuk dirinya sendiri serta seluruh keluarganya, yang nanti akan dilanjutkan kepada sahabat dan kawan sedaerahnya,
.
Kitab :Induk Pensucian Diri (IPD)
Bab : SEBAB YANG MENARIK TAKABUR
Muka Surat : 611
Tempat : Masjid Negeri Shah Alam
.
❤SHARE dan LIKE
❤TAG orang tersayang di komen agar ilmu ini sampai pada mereka.
❤Jom kongsi nota kuliah ini di ruangan komen
.
Moga lebih ramai masyarakat yang dapat menonton kuliah yang bermanfaat ini.
.
👇👇👇(Open Via Facebook)
https://www.facebook.com/teamfatehteam/videos/1448740258505844/
.
CD Kompilasi Terbaru
👉Senafas Ke Barzakh :
http://www.fatehteam.com/senafas-ke-barzakh-ustaz-ahmad-du…/
.
Kami doakan Moga kita semua sentiasa dalam Rahmat dan kasih sayang Allah😊
.
#FatehteamKuliahDhuha
#FatehteamLive
#KitabIPD
#UstazDusuki
#UstazAhmadDusukAbdRani
Photo

Post has attachment
Ustaz Ahmad Dusuki Abd Rani - NIAT DAPAT MEMBANTU DI AKHIRAT
.
Rasulullah SAW melihat seorang umatnya mahu mendekati majlis para nabi.
.
Namun, apabila mendekatinya dia terus dihalau oleh malaikat.
.
Kenapa kena niat?
Apa yang akan terjadi kalau kita berbuat kebaikan tanpa berniat?
.
Biasakanlah diri kita untuk niat sebelum melakukan sesuatu perkara.
.
Rugilah bagi orang yang lupa nak niat.
.
08_UAD-RKK 108-040817-Masjid Al-Falah USJ 9
.
"❤️ UNTUK LEBIH BANYAK VIDEO MENARIK
SUBSCRIBE LINK DIBAWAH 👇👇👇
https://www.youtube.com/user/Fatehteam
.
Semoga lebih ramai masyarakat yang dapat menonton kuliah yang bermanfaat ini hasil daripada - LIKE , SHARE ,TAG & KOMEN ANDA
.
❤️ Kompilasi Terbaru Senafas Ke Barzakh :
👉http://www.fatehteam.com/senafas-ke-barzakh-ustaz-ahmad-dusuki-abd-rani/
.
Semoga kita semua sentiasa dalam Rahmat dan kasih sayang Allah😊
.
#FatehteamKuliahPendek
#UstazAhmadDusuki
#KitabRKK
#Ceramah
#Kuliah
."

Post has attachment
Ustaz Ahmad Dusuki Abd Rani - KEBINGUNGAN DALAM KEGELAPAN
.
Rasulullah SAW melihat ada dikalangan umatnya binggung.
.
Masing-masing berpusing dalam kegelapan.
.
Namun, tiba-tiba datang haji dan umrahnya lalu membawanya ke tempat bercahaya
.
Antara Haji dan Umrah mana yang perlu didahulukan?
Bagaiman keadaan orang yang terus pergi haji tanpa pergi umrah?
.
Bila ada rezeki lebih teruslah berniat nak pergi menunaikan haji dan umrah.
.
Semoga kita bukan di kalangan orang yang kebingunggan.
.
08_UAD-RKK 108-040817-Masjid Al-Falah USJ 9
.
"❤️ UNTUK LEBIH BANYAK VIDEO MENARIK
SUBSCRIBE LINK DIBAWAH 👇👇👇
https://www.youtube.com/user/Fatehteam
.
Semoga lebih ramai masyarakat yang dapat menonton kuliah yang bermanfaat ini hasil daripada - LIKE , SHARE ,TAG & KOMEN ANDA
.
❤️ Kompilasi Terbaru Senafas Ke Barzakh :
👉http://www.fatehteam.com/senafas-ke-barzakh-ustaz-ahmad-dusuki-abd-rani/
.
Semoga kita semua sentiasa dalam Rahmat dan kasih sayang Allah😊
.
#FatehteamKuliahPendek
#UstazAhmadDusuki
#KitabRKK
#Ceramah
#Kuliah
."

Post has attachment
Ustaz Ahmad Dusuki Abd Rani - FADHILAT PENIAGA MEMUDAHKAN URUSAN
.
Orang yang meniaga tapi dia meniaga dengan kadar-kadar tertentu sahaja.
.
Untungnya pula tidak berlipat kali ganda.
.
Pernah tak kita susahkan pelanggan kita?
Untung ke berniaga dalam kadar yang murah?
.
Mudahkanlah urusan jual beli.
.
Insyaallah di akhirat Allah mudahkan kita pula.
.
08_UAD-RKK 108-040817-Masjid Al-Falah USJ 9
.
"❤️ UNTUK LEBIH BANYAK VIDEO MENARIK
SUBSCRIBE LINK DIBAWAH 👇👇👇
https://www.youtube.com/user/Fatehteam
.
Semoga lebih ramai masyarakat yang dapat menonton kuliah yang bermanfaat ini hasil daripada - LIKE , SHARE ,TAG & KOMEN ANDA
.
❤️ Kompilasi Terbaru Senafas Ke Barzakh :
👉http://www.fatehteam.com/senafas-ke-barzakh-ustaz-ahmad-dusuki-abd-rani/
.
Semoga kita semua sentiasa dalam Rahmat dan kasih sayang Allah😊
.
#FatehteamKuliahPendek
#UstazAhmadDusuki
#KitabRKK
#Ceramah
#Kuliah
."

Post has attachment
Ustaz Ahmad Dusuki Abd Rani - CAHAYA SELAMATKAN AZAB KUBUR
.
Rasulullah SAW sebut "Aku tengok dikalangan umat aku telah disedia azab kubur untuk dia. Ada umat aku yang dah nak dekat sangat dah kena azab kubur. Namun, tiba-tiba datanglah cahaya daripada badannya sehingga dia tidak menjadi diazab di sana".
.
Apakah cahaya-cahaya tersebut?
Selama ni kita pernah buat tak?
.
Perbanyakkanlah amalan yang membantu untuk kita bercahaya.
.
Semoga kubur kita sama-sama diterangi.
.
08_UAD-RKK 108-040817-Masjid Al-Falah USJ 9
.
"❤️ UNTUK LEBIH BANYAK VIDEO MENARIK
SUBSCRIBE LINK DIBAWAH 👇👇👇
https://www.youtube.com/user/Fatehteam
.
Semoga lebih ramai masyarakat yang dapat menonton kuliah yang bermanfaat ini hasil daripada - LIKE , SHARE ,TAG & KOMEN ANDA
.
❤️ Kompilasi Terbaru Senafas Ke Barzakh :
👉http://www.fatehteam.com/senafas-ke-barzakh-ustaz-ahmad-dusuki-abd-rani/
.
Semoga kita semua sentiasa dalam Rahmat dan kasih sayang Allah😊
.
#FatehteamKuliahPendek
#UstazAhmadDusuki
#KitabRKK
#Ceramah
#Kuliah
."

Post has attachment
Ustaz Ahmad Dusuki Abd Rani - ATASI GODAAN DENGAN BERZIKIR
.
Rasulullah SAW sebut "Aku tengok dikalangan umat aku yang didatangi dan digoda oleh syaitan".
.
Tiba-tiba datang zikrullah menyelamatkannya.
.
Kenapa perlu banyak berzikir?
Kenapa kena tutup ruang-ruang syaitan?
.
Perbanyakkanlah zikrullah apabila diganggu.
.
Sesunggunhnya hanya Allah sahaja yang berkuasa.
.
08_UAD-RKK 108-040817-Masjid Al-Falah USJ 9
.
"❤️ UNTUK LEBIH BANYAK VIDEO MENARIK
SUBSCRIBE LINK DIBAWAH 👇👇👇
https://www.youtube.com/user/Fatehteam
.
Semoga lebih ramai masyarakat yang dapat menonton kuliah yang bermanfaat ini hasil daripada - LIKE , SHARE ,TAG & KOMEN ANDA
.
❤️ Kompilasi Terbaru Senafas Ke Barzakh :
👉http://www.fatehteam.com/senafas-ke-barzakh-ustaz-ahmad-dusuki-abd-rani/
.
Semoga kita semua sentiasa dalam Rahmat dan kasih sayang Allah😊
.
#FatehteamKuliahPendek
#UstazAhmadDusuki
#KitabRKK
#Ceramah
#Kuliah
."

Post has attachment
Ustaz Ahmad Dusuki Abd Rani - SOMBONG DENGAN AJARAN NABI & RASUL
.
Ada dikalangan kita yang pertikaikan ajaran nabi dan rasul.
.
Ketahuilah bahawa, apa yang diajarkan kepada kita ada hikmahnya.
.
Kenapa masih nak lawan ajaran nabi?
Kenapa Allah panjangkan umur mereka yang ingkar?
.
Sebagai seorang muslim dan muslimah ikutilah ajaran nabi yang tujukan kepada kita.
.
Oleh itu, jauhilah sikap sombong sebegini supaya gejala sosial dalam hidup kita dapat dihapuskan.
.
08_UAD-IPD 225-030817-MSAAS
.
"❤️ UNTUK LEBIH BANYAK VIDEO MENARIK
SUBSCRIBE LINK DIBAWAH 👇👇👇
https://www.youtube.com/user/Fatehteam
.
Semoga lebih ramai masyarakat yang dapat menonton kuliah yang bermanfaat ini hasil daripada - LIKE , SHARE ,TAG & KOMEN ANDA
.
❤️ Kompilasi Terbaru Senafas Ke Barzakh :
👉http://www.fatehteam.com/senafas-ke-barzakh-ustaz-ahmad-dusuki-abd-rani/
.
Semoga kita semua sentiasa dalam Rahmat dan kasih sayang Allah😊
.
#FatehteamKuliahPendek
#UstazAhmadDusuki
#KitabIPD
#Ceramah
#Kuliah
."

Post has attachment
🔴 (((LIVE HD)))
Ustaz Ahmad Dusuki Abd Rani
Kuliah UAD- RKK 110-[180817]
.
Iaitu mata air (dalam Syurga) yang diminum oleh hamba-hamba Allah (yang taat) dan mereka dapat mengalirkan mata air itu dengan sebaik-baiknya. Mereka menyempurnakan nazar dan mereka takut akan suatu hari yang azabnya merata di mana-mana. dan mereka memberikan makanan yang disukainya kepaa orang miskin, anak yatim dan orang yang ditawan.
.
(Sambil berkata): "Sesungguhnya kami membei makanan kepadamu hanyalah kerana mengharapkan keredhaan Allah, kami tidak mengharap sebarang balasan dan ucapan terima kasih daripada kamu. Sesungguhnya kami takut akan (Azab) tuhan pada hari (ketika) orang yang bersalah berwajah masam penuh kesulitan. " Maka Allah melindungi mereka dari kesusahan hari tu akan memberikan kepada mereka keceriaan dan kegembiraan." - Surah Al-Insan 6-11)
.
Kitab : Rahsia Kematian Alam Akhirat Dan Kiamat (RKK)
Muka Surat : 387
Tempat : Masjid Al-Falah, USJ9
.
❤️SHARE dan LIKE
❤️TAG orang tersayang di komen agar ilmu ini sampai pada mereka.
❤️Jom kongsi nota kuliah ini di ruangan komen
.
Moga lebih ramai masyarakat yang dapat menonton kuliah yang bermanfaat ini.
.👇👇👇 (Open Via Facebook)
https://www.facebook.com/teamfatehteam/videos/1443503809029489/
.
CD Kompilasi Terbaru
👉Senafas Ke Barzakh :
http://www.fatehteam.com/senafas-ke-barzakh-ustaz-ahmad-du…/
.
Kami doakan Moga kita semua sentiasa dalam Rahmat dan kasih sayang Allah😊
.
#FatehteamKuliahDhuha
#FatehteamLive
#KitabRKK
#UstazDusuki
#UstazAhmadDusukiAbdRani
#KitabIPD
Photo
Wait while more posts are being loaded