Profile cover photo
Profile photo
Farhana Zukri
A bibliophile who is trying to resist the urge to buy every book she could find
A bibliophile who is trying to resist the urge to buy every book she could find
About
Posts

Post has attachment
725#Love Note ~ [Food Review] Burger Nasi Lemak McDonald's
Dah berbulan-bulan tak jenguk blog sendiri. Banyak je benda Hana nak share tapi bila penyakit M datang memang tak boleh nak buat apalah. Hari ni rajin sikit so Hana nak share pasal burger baharu keluaran McDonald's ;) Burger Nasi Lemak McD ni baru aje kelua...

Post has attachment
724#Love Note ~ Spring Cleaning My Room
Bila dah kerja ni nak betul-betul fokus kemas bilik pun susah. Asalkan kemas aje cukup tapi dah lama Hana betul-betul nak bersihkan bilik. Sebab Hana cuti hari Jumaat aje jadi memang kena buat hari ni juga. So today before I went to the toilet untuk bersihk...

Post has attachment
723#Love Note ~ Bertemu Penulis Noor Suraya
Minggu yang agak sibuk. Sibuk dengan kerja dan menulis. Hana tengah tulis cerita baru harap-harap dapat siapkan dalam masa yang terdekat. Dah lama tak tulis cerita penuh macam novel. Biasanya tulis kisah pendek aje. Bertemakan thriller, sains dan cinta. Tak...

Post has attachment
722#Love Note ~ [Product Review] LipHop k:uv care Aqua SPF50 PA+++
I just bought a new sunscreen last week to replace my old one . Mula mula rasa nak beli Biore UV Aqua Rich Watery Essence sebab sunscreen ni famous dan banyak baca review yang memuaskan hati. Masa tengah usha bahagian suncreen kat dalam Guardian tu, ternamp...

Post has attachment
721#Love Note ~ Outing Dengan Sepupu
Sebelum solat Jumaat, my cousin kak Anah WhatsApp kata nak pergi AEON Kota Bharu sebab An ajak ke sana. An is her youngest sister, lagi muda juga daripada Hana. Sebab dah lama tak pergi sana, I asked abah to drive me and my siblings there. Masa Hana tengah ...
721#Love Note ~ Outing Dengan Sepupu
721#Love Note ~ Outing Dengan Sepupu
haruno-hana.blogspot.com

Post has attachment
720#Love Note ~ [Review Buku] Jika Aku
Hana baru aje review Hello, It's Me so sekarang nak share pasal Jika Aku pula. Like I've mentioned in my previous post, Jika Aku ni ada kaitan dengan Hello, It's Me. Duta akan muncul untuk selesaikan masalah dalam Hello, It's Me. But Duta is not the hero he...

Post has attachment
719#Love Note ~ [Review Buku] Hello, It's Me
Sebelum ni Hana dah review tiga buku terbitan Prolog Media . Ada lagi buku yang Hana belum review macam Rooftop, Parut dan Magisial. I just finished reading Hello, It's Me written by Anna Lee . I'm a fan of Anna Lee since her books aren't the typical local ...

Post has attachment
718#Love Note ~ [Resipi] Daging Masak Merah
Bila dah masuk Aidiladha ni, bekalan daging korban kat dalam peti ais mesti banyak berbanding sebelum ni. Hana tak pernah beli daging lembu. Biasanya beli daging ayam, kambing atau ikan. Daging kambing memang perap sos BBQ aje sebab abah suka makan macam tu...

Post has attachment
717#Love Note ~ Abah dan Kek Coklat
Hari Rabu minggu lepas, macam biasa abah datang ambil Hana kat tempat kerja. Biasanya janji nak jumpa depan Parkson KB, rupa-rupanya abah dah lama sampai sebab nak beli barang kat Giant. He bought a few things and then said he couldn't find chocolate powder...
717#Love Note ~ Abah dan Kek Coklat
717#Love Note ~ Abah dan Kek Coklat
haruno-hana.blogspot.com

Post has attachment
716#Love Note ~ [Book Review] Anna and the The Swallow Man
I took almost two months without reading any books because I wanted to catch up on some Korean dramas, movies and new anime. Anna and the Swallow Man is my first book in September 2017 and I enjoyed it so much. I bought this book during my trip to Kuala Lum...
Wait while more posts are being loaded