Profile

Cover photo
Fakultet strojarstva i brodogradnje (FSB)
Lives in Fakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, Zagreb
15 followers|28,677 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

 
7 new photos · Album by Fakultet strojarstva i brodogradnje (FSB)
1
 
16 new photos · Album by Fakultet strojarstva i brodogradnje (FSB)
1
 
Pronađite nas na Smotri Sveučilišta u Zagrebu.
 ·  Translate
1
 
Lovački avion MiG-21 bis "113" doniran je FSB-u od strane Ministarstva obrane Republike Hrvatske 2014. godine kada je Sporazum o darovanju potpisao tadašnji dekan prof. dr.sc. Ivan Juraga.

Nakon svih pripremnih radnji, koje je vodio prof. dr. sc. Ivica Smojver uz svesrdnu podršku Uprave na čelu s dekanom prof. dr. sc. Zvonimirom Guzovićem, do realizacije projekta postavljanja aviona ispred južne zgrade FSB-a došlo je 12.11.2016.

Avion je obnovljen u Zrakoplovno tehničkom centru Velika Gorica kao "115", uz veliku potporu MORH-a, 91. zrakoplovne baze HRZ-a, donatora Chromos Svjetlost te zaposlenika i studenata FSB-a.

Namjena ovog izloška je odavanje dužnog poštovanja pripadnicima HRZ-a koji su sudjelovali u Domovinskom ratu, korištenje u nastavne svrhe za studente zrakoplovnog inženjerstva i ostalih studija FSB-a, trajno promoviranje FSB-a i njegovih aktivnosti, promoviranje zrakoplovnog inženjerstva među mladima, kao i uključivanje izloška među turističke simbole grada Zagreba.

Svečano predstavljanje projekta i aviona bit će na Svečanoj sjednici FSB-a 18.11.2016. 
 ·  Translate
1
 
Kako Vam se sviđao naš novi promotivni film premijerno prikazan na svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća povodom Dana Fakulteta?
 ·  Translate
1
 
8 new photos · Album by Fakultet strojarstva i brodogradnje (FSB)
1
 
U utorak je u Galeriji FSB održano otvorenje izložbe Na ramenima divova kojom FSB obilježava 60 godina rada kao samostalni fakultet! Prvi dio izložbe posvećen je petorici divova. Petorici najvećih koji su zadužili ne samo naš Fakultet, nego i puno širu stručnu i znanstvenu zajednicu u Hrvatskoj i svijetu. Na otvorenju smo divove upoznali kroz priče onih koji su ih poznavali - njihove obitelji, suradnika i prijatelja. U drugom dijelu izložbe prikazani su projekti koji u svom vremenu predstavljaju vrhunski iskorak u svim aspektima djelovanja Fakulteta, dok su u trećem dijelu izložbe prikazane neke od najzapaženijih priča projekta HUMANS OF FSB. Kao iznenađenje na kraju, razgovarali smo sa sadašnjim i bivšim dekanima kako bi saznali odgovore na pitanja zašto je teško biti dekan, za čime žale što nisu napravili, zašto vole FSB i mnoga druga. Izložba će biti otvorena za javnost svakog radnog dana od 15 do 18 sati, zaključno s 31. siječnja 2017.
 ·  Translate
1
 
Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu već tradicionalno u mjesecu studenome obilježava svoje dane, pri čemu ove godine obilježava 97 godina od osnutka i 60 godina rada kao samostalnog fakulteta! Tim povodom organizirano je višednevno događanje s ciljem predstavljanja Fakulteta, studentskih udruga i povezanosti s hrvatskim gospodarstvom. Dani FSB-a se održavaju od utorka 15. studenoga do petka 18. studenoga 2016., a obuhvaćaju izložbu „Na ramenima divova“ kada će biti i službeno otvaranje manifestacije Dana fakulteta, Dane karijera i Tribinu karijera na kojoj će se prezentirati različite tvrtke, predstavljanje studentskih udruga i njihovih projekata, Dan otvorenih vrata u sklopu kojeg je organiziran obilazak laboratorija, Bal strojara i Svečanu sjednicu. Svečana sjednica Fakultetskog vijeća održat će se u petak 18. studenoga u 12 sati u dvorani A, Ivana Lučića 5, Zagreb.

Pozivamo Vas da svojim dolaskom uveličate proslavu godišnjice FSB-a. Više informacija i raspored događanja možete pronaći ovdje: http://dani.fsb.hr/

Povjerenstvo za odnose s javnošću
 ·  Translate
1
Story
Tagline
Fakultet strojarstva i brodogradnje, Sveučilište u Zagrebu
Introduction
Fakultet strojarstva i brodogradnje (FSB) je fakultet u sastavu Sveučilišta u Zagrebu. Jedan je od najcjenjenijih tehničkih fakulteta u Hrvatskoj. Prvi je fakultet u Hrvatskoj koji je primjenio Bolonjski proces, već akademske godine 2003./2004.
FSB je najveća znanstvena i obrazovna institucija na području strojarstva, brodogradnje i zrakoplovstva. 
Današnji Fakultet strojarstva i brodogradnje (FSB) je nasljednik Visoke tehničke škole osnovane 1919. i Tehničkog fakulteta osnovanog 1926. godine. 
Fakultet je osnovan kao nezavisna jedinica 1956. godine pod imenom Strojarsko-brodograđevni fakultet (SBF), a 1995. mijenja ime u Fakultet strojarstva i brodogradnje.

Koncepcija studija
Nastavni proces pokriva četiri razine studija: preddiplomski, diplomski, poslijediplomski i cjeloživotno obrazovanje. Preddiplomski studij u trajanju 7 semestara omogućuje stjecanje temeljnih znanja tehnike uz poznavanje različitih specijalnosti strojarstva, brodogradnje i zrakoplovstva. Nakon zajedničke prve godine studija, studij strojarstva dijeli se na 9 smjerova: Konstrukcijski smjer, Procesno-energetski smjer, Proizvodno inženjerstvo, Brodostrojarstvo, Inženjersko modeliranje i računalne simulacije, Računalno inženjerstvo, Industrijsko inženjerstvo i menadžement, Inženjerstvo materijala, Mehatronika i robotika.
Studiji brodogradnje i zrakoplovstva nemaju smjerove.
Po završetku preddiplomskog studija mogu se upisati diplomski studiji u trajanju 3 semestra kojima se stiču znanja i vještine potrebne za razvoj i implementaciju novih tehnologija.

Nakon završenog studija mogućnosti zaposlenja su vrlo brojne. Napominjemo da posljednjih nekoliko godina na Zavodu za zapošljavanje nema niti jednog završenog studenta ovog fakulteta.
Basic Information
Gender
Decline to State
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Fakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, Zagreb