Profile cover photo
Profile photo
Faisal Reza Rahman
82 followers -
I Believe It's Never Too Late To Start Living A Dream
I Believe It's Never Too Late To Start Living A Dream

82 followers
About
Posts

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Tahniah buat Mesotropin Sdn Bhd yang kini menaja pasukan T-Team FC.
Semoga Mesotropin Sdn Bhd lebih berkembang dengan jayanya di masa akan datang.
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Sabtu Lepas, Peserta Seminar MB2000 Ini Buat Jualan RM2500 Tak Sampai 8 Jam Ketika Seminar Dijalankan.

Sangat terinspirasi dari beliau. Siapa sangka dari dalam dewan seminar boleh terus buat duit.

http://wp.me/p1KZ7t-hJ

#MB2000   #SeminarMB2000   #FaisalAbdullah   #Perniagaan   #Bisnes   #PerniagaanInternet   #PerniagaanOnline     #NasihatNiaga   #BisnesOnline  
Add a comment...

Post has attachment
Ramai usahawan internet menggunakan Facebook bertanya pada saya,
nak bina minisite atau blog dulu?
Tengok kepada objektif kita untuk apa.
1. Minisite - untuk tingkatkan sales jualan produk. Sesuai untuk
gunakan pemasaran FB Ads dan Google Adwords.
2. Blog - sesuai untuk pemasaran jangka panjang. Berfungsi sebagai sokongan
informasi kepada minisite.
Pemasaran jangka panjang adalah seperti naikkan produk kita di engin carian
Google dan bina 'relationship' dengan pelanggan atau bakal pelanggan.
Pemasaran yang sesuai untuk blog adalah pemasaran SEO, content marketing,
Social Media engagement (share artikel blog di Facebook, Twitter, Google Plus)

http://faisalreza.com/khas-untuk-usahawan-nak-buat-minisite-atau-blog-dulu/
Add a comment...

Post has attachment
3 Masalah Utama Kenapa Orang Pertama Kali Datang Tak Terus Membeli Di Laman Web Anda.

[+] Sebab #1 : Tawaran kurang menarik.

Mungkin tawaran anda ketika itu tak menarik minat prospek atau masih lagi survey dengan laman web lain yang jual produk yang sama.

[+] Sebab #2 : Masih ragu-ragu dan kurang percaya dengan kita.

Pelawat yang datang ke laman web kita mungkin pertama kali datang. Jadi masih lagi was-was untuk membeli dari kita.

[+] Sebab #3 : Terlupa.

Pelawat yang datang ke laman web kita memang berminat untuk beli. Tapi oleh kerana mungkin ketika itu sedang berada di pejabat, atau ketika itu belum gaji, atau tengah buka laman web melalui mobile, akhirnya terlupa tentang niat nak membeli.

Nak tau cara tingkatkan 'conversion rate' di laman web anda? Boleh baca artikel ini http://puim.my/tips-tingkatkan-conversion-rate-pembeli-di-laman-web-jualan-anda/

‪#‎PersatuanUsahawanInternetMalaysia‬ ‪#‎PUIM‬ ‪#‎TipsPemasaran‬ ‪#‎PemasaranEmail‬ ‪#‎EmailMarketing‬
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Pemikiran 'Typical' Saya 12 Tahun Dulu.
12 tahun dulu saya masih dibangku sekolah. Waktu tu saya bercita-cita nak ada bisnes sendiri sebagai karier. Pemikiran 'Typical' saya ketika itu, kalau nak buat bisnes kena belajar subjek perniagaan di Universiti.
Masa tu saya bersungguh-sungguh isi borang UPU (betul ke UPU? lupa dah) saya pilih universiti yang tawarkan Diploma Pengajian Perniagaan atau Diploma Ekonomi. 5 pilihan teratas universiti ada kedua-dua 'course' ini.
Tapi keputusan SPM saya yang 'sangat' cemerlang, tiada rezeki untuk ke universiti. Saya ambil keputusan untuk ambil STPM dan STAM di Maahad Johor.
'Frust' juga bila subjek Pengajian Perniagaan untuk STPM tidak ditawarkan di sekolah saya. Yang ada subjek Ekonomi.Saya fikir mungkin subjek Ekonomi boleh bawa saya ke bidang perniagaan di universiti.
Subjek Ekonomi saya belajar Makroekonomi & Mikroekonomi, belajar cara buat keluk, kira-kira, kaji indeks ekonomi negara dan bla bla bla (saya hilang klu).
.
.
.
.
.
.
.
.
Tapi itu dulu la. Saya yang 'Typical'.
P/s : bila sebut '12 Tahun Dulu', terasa macam dah agak tua rupanya.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded