Profile cover photo
Profile photo
Fair Value
7 followers -
SAP Gold Partner
SAP Gold Partner

7 followers
About
Posts

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

CUM ÎȘI POT CREȘTE RETAILERII VÂNZĂRILE PRIN PERSONALIZAREA OFERTELOR

Scăderea vânzărilor pentru bunurile de larg consum este o realitate ce afectează puternic atât producătorii, cât și retailerii, iar companiile sunt nevoite sa întreprindă acțiuni susținute pentru a contracara aceste scăderi. O acțiune deosebit de importantă pe care retailerii trebuie să se concentreze este cunoașterea detaliată a tuturor informațiilor despre clienți și a comportamentului de consum pentru a face fata concurentei.
Pentru realizarea acestei predicții, retailerii trebuie să analizeze milioane de date și informații, indiferent că este vorba despre clienții cunoscuți – cei care sunt înregistrați prin carduri de fidelitate în baza de date a magazinelor sau clienții necunoscuți – ale căror comportamente la cumpărături pot fi analizate doar în masă, utilizând istoricul bonurilor de casă. O astfel de predicție a ceea ce își doresc consumatorii și ce așteptări au de la retaileri este absolut vitală. Retailerii si producatorii de Bunuri de Larg Consum au in mod traditional acces la volume mari de date cu privire la tranzactiile ce au loc: in fiecare zi, companiile capteaza date despre fiecare SKU vandut, fiecarui client, in fiecare magazin.
Noile tehnologii fac acum cu adevărat posibilă analiza predictivă, iar introducerea în piață a tehnologiei In-Memory SAP HANA a redus dramatic timpul și costul procesării datelor, făcând posibilă analizarea unui volum vast de date în timp real. Prin utilizarea noilor tehnologii, se pot determina combinațiile de produse care se vând în magazin în funcție de diverse variabile, precum luna, ziua, perioada din zi, vremea, etc.
Companiile de retail pot astfel să se concentreze și pe clienții necunoscuți, prin analizarea volumului mare al datelor de vânzare provenite din bonurile de casă. De exemplu, o analiză de afinitate asupra coșului de cumpărături oferă o înțelegere detaliată a corelațiilor dintre produsele cumpărate de fiecare client individual în funcție de sezon, săptămâni sau chiar zilnic. Cu acest gen de informații, retailerii își pot adapta strategiile de vânzari sau marketing pentru a fi cât mai eficiente și relevante.
Prin analiza informațiilor în timp real despre clienții cunoscuți, se poate determina exact comportamentul de consum al acestora, se pot realiza și optimiza oferte personalizate, situație care conduce la creșterea vânzărilor, a profitabilității și la loializarea clienților.
Totusi, care sunt ingredientele necesare pentru a exploata optim aceste date?
La prima vedere, companiile trebuie sa aiba abilitatea de a alege informatiile relevante si sa gestioneze in mod eficient sursele multiple din care provin. De asemenea, trebuie sa aiba capacitatea sa conceapa modelele necesare pentru a transforma datele in informatii relevante, iar in al treilea rand, si cel mai important, managerii trebuie sa adopte un program prin care informatiile accesate sa se transpuna in actiuni.
Companiile de retail pot beneficia acum de aceste tipuri de analize matematice prin intermediul soluților SAP Customer Loyalty, rulate pe cea mai performantă platformă In-Memory – SAP HANA. Prin soluțiile SAP se pot proiecta modele predictibile complexe într-un volum imens de date și este permisă folosirea datelor de vânzări pentru a detecta trendurile cheie ale pieței cu privire la coșul de cumpărături. Soluțiile SAP de analiză predictivă sunt implementate în România prin partenerul SAP GOLD – Fair Value.
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded