Profile cover photo
Profile photo
Explanimation
Explanimations zijn animaties waarin een product op een eenvoudige manier wordt uitgelegd
Explanimations zijn animaties waarin een product op een eenvoudige manier wordt uitgelegd
About
Posts

Post has attachment
Binnenkort kunnen alle Amsterdammers via één App alle relevante activiteiten vinden die voor hen georganiseerd zijn. De gratis App Simfuny genereert namelijk 'alle' Amsterdamse evenementen en doet vervolgens aanbevelingen op basis van de voorkeuren van de gebruikers. Om dit inzichtelijk te maken hebben wij een explanimation gemaakt.
Add a comment...

Post has attachment
De Systemshop kan worden gebruikt voor online trading. Dat is, zoals Today's beweert, de toekomst van online beleggen. U kiest welke deskundigen u wilt volgen en voor welke periode. Als ze niet presteren kun je daarop op schakelen. 
Om dit product uit te leggen is er gebruk gemaakt van een explanimation. We gebruikten een typische handelaar type als een protagonist. Die wordt gepresenteerd met alle ingewikkelde keuzes van de handel. Werken in echte 3D is niet een van onze expertises, maar we maakten een poging om het hele landschap een 3D gevoel te geven. We hebben dit versterkt met korte tweaks en een paar parallax effecten. Om dit mogelijk te maken moesten de elementen vrij vlak zijn en tint verlopen werden weggelaten.
Add a comment...

Post has attachment
DMA is een van de producten van Hottraffic. Omdat het om een vrij ingewikkeld product gaat, zocht Hottraffic naar een manier om dit op een leuke manier duidelijk te maken. Eén van de doelstellingen was het uitleggen van Hottraffics belangrijkste product DMA.
De combinatie van tekst, beeld en geluid heeft het mogelijk gemaakt om voor Hottraffic veel informatie in korte tijd en met veel impact te communiceren. De explanimation is met behulp van socialmedia makkelijk te delen waardoor de naamsbekendheid van Hottraffic vergroot wordt.
Add a comment...

Post has attachment
Randstad vroeg ons om hun nieuwe werkwijze binnen hun huidige interne communicatie zo gebruiksvriendelijk mogelijk te communiceren en vorm te geven. Bij het bekijken van de probleemstelling kwamen we tot de conclusie dat een interactieve infographic het gepaste communicatiemiddel was. Vooraf werd nog één en ander in het kort toegelicht met behulp van een introductie-filmpje.
Add a comment...

Post has attachment
Valentijnsdag wordt steeds minder populair. Vorig jaar vierden ongeveer 3,1 miljoen Nederlanders Valentijnsdag, 8 procent minder dan het jaar ervoor. Toch verwachten winkeliers ook dit jaar weer een flinke omzetpiek en hopen veel Nederlanders stiekem op een kaartje of bloemetje. Maar wat vieren we nou eigenlijk op 14 februari? Tijd voor een gloednieuwe en verhelderende uitlegvideo van Explanimation.tv.
Add a comment...

Post has attachment
Op dit moment zijn er voor de productie van één mobieltje 75 kilogram aan grondstoffen (zoals aardolie, koper, goud, zilver, tantalium, kwik en lood) nodig. Die grondstoffen komen uit landen van over de hele wereld. Goud komt bijvoorbeeld uit Peru, kobalt uit Congo en aardolie uit de Golf van Mexico. Nu grondstoffen duurder worden, minder voorradigzijn en oneerlijker verdeeld is over de wereld, wordt men in het westen steeds ongeruster. Naast het debat over eindigheid van grondstoffen, wordt ook steeds meer stilgestaan bij de niet-duurzame winning van grondstoffen. Allerlei partijen (ondernemers, overheid, internationale organisaties, bedrijfsleven, burgers etc.) staan steeds meer stil bij deze situatie. En dat is maar goed ook.
Add a comment...

Post has attachment
Voor mobileCAREcube hebben wij een interactieve explanimation gemaakt. Aan de hand van een navigatiebalk kan de gebruiker naar een specifiek deel van de explanimation gaan. mobileCAREcube is een procesgestuurd technologieplatform voor ziekenhuizen en zorginstellingen dat de kwaliteit van zorgverlening en medische veiligheid substantieel verhoogt, en de efficiëntie van zorgprocessen verbetert. 
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded