Profile cover photo
Profile photo
Erwin Koekoek
About
Posts

Post has attachment

Post has attachment
Na veel messen te hebben gebruikt was het tijd er eens eentje te maken naar eigen wensen. Een mes is voor mij een stuk gereedschap voor in het bos en tijdens andere avonturen. Voor de geinteresseerden hier een kort artikel met foto's.
Fijn weekend!
Add a comment...

Post has attachment
Ik krijg regelmatig vragen over hoe ik een trip plan. Voor de geïnteresseerden hier een kort artikel hoe ik een trip plan en wat daarbij komt kijken.
Add a comment...

Post has attachment
Een aantal foto's heb ik afgelopen jaar al gepost. Hier een kort verslag voor de geinteresseerden.
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Afgelopen weekend samen met Remco een trektocht in een prachtig gebied in Duitsland gemaakt. Klik hier voor het volledige verslag.
Add a comment...

Post has attachment
Van een aantal vrienden, collega's en andere geïnteresseerden heb ik al een aantal keer de vraag gekregen wat ik zoal allemaal op een dagje weg meeneem. Hier een overzicht van spullen die standaard in mijn eigen dagrugzak zitten.
Add a comment...

Post has attachment
Gisteren samen met Henk van de Aa op pad. Wederom een deel van de Regge verkennen op aanwezigheid van Otters en andere dieren. Om 8h00 afgesproken in Lemelerveld bij Restaurant de Nieuwe Brug. Na kort bijpraten en een bakkoffie met een broodje gaan we snel op pad. Vandaag proberen we een groot gebied letterlijk en figuurlijk af te lopen. Tussendoor een aantal regenbuien maar dat weerhoudt ons niet! Veel sporen van dieren. Ook regelmatig horen we verschillende spechten die territorium-spelletjes aan het spelen zijn. Vos, das, ree, konijn, bruine rat, reiger we komen ze allemaal ‘tegen’. De das zien doet het hier erg goed. Veel latrines op verschillende plekken.

Helaas vandaag geen sporen van de otter(s) gevonden. Wel een enorm mooi gebied afgelopen. De Regge heeft net als de Vecht over een groot deel zijn natuurlijke oevers ‘terugkregen’. In dit deel van de Regge is de natuur de 'baas'. Prachtige vlaktes, bosjes, weides waar de verschillende diersoorten hun gang kunnen gaan. Echt prachtig! Bij de stuw van Archem lopen we rustig door een vogelrustgebied, plotseling rennen er vanaf een soort van eilandje in de Regge drie reeën weg. Ze moeten hiervoor eerste door een stuk water zwemmen. Kletsnat komen ze eruit en kiezen het hazenpad. Daarna een prachtige ‘vlucht’ door het rustgebied de dekking in. Ik had net genoeg tijd om de camera te pakken en dit te filmen.
Add a comment...

Post has attachment
Aankomend weekend weer lekker de bossen in. Dit keer voor de Vuur en Bivak cursus. Ik heb de cursus ook zelf gevolgd. Voor de geïnteresseerden hier een kort verslag over mijn eigen Vuur en Bivak cursus.
http://erwin.koekies.org/?e=40
Add a comment...

Post has attachment
In het verleden heb ik al een paar keer een pijl gemaakt.
Tijdens de trapper cursus leer je dit. René heeft onlangs een pijlschacht uit een omgevallen spar gemaakt. Dit is prima inspiratie om het ook te doen.

Tijdens één van mijn wekelijks rondjes kwam ik langs een gebied met veel storm schade. Erg jammer en naar om te zien. Wat een kracht is er nodig om zoveel bomen om te werpen.

Maar.. omgevallen sparren betekend prachtige splinters! Deze splinter zijn nagenoeg recht en een ideaal ingrediënt voor een pijlschacht. Deze splinters zijn ook goed te gebruiken voor een speer. Het hout is van zichzelf...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded