Cirklar vs. Hashtags

Det här en sådan där sak som jag har funderat på ett tag när det gäller G+. Grupper är en av de saker som jag fortfarande kan sakna lite från FB när det gäller att dela saker som rör ett visst ämne och lätt kunna hitta dom... eller rättare sagt en av de saker som jag saknade tills jag upptäckte hur smidigt det var med hashtags här!

Problemet med cirklar
Jag ser många som efterfrågar cirklar om än det ena och än det andra ämnet och jag kan se fördelen att få en cirkel med lite basutbud kring sådant man tycker är intressant!
Men i ärlighetens namn, det fungerar ju inte särskilt optimalt... ok, jag tar ett exempel!

Om någon skapar en #Android cirkel t.ex. så lär jag säkert hamna i den eftersom jag skriver mest om det... men om någon skapar en cirkel för #glutenfritt så vill jag vara med i den också. Och här kommer problemet, om någon får cirkeln med glutenfritt delat med sig så blir dom ju lite trist överraskade av mig eftersom det är sällan jag skriver om det ämnet!
Dessa personer är kanske inte alls intresserade av Android, kugghjul eller allt annat som t.ex. jag skriver oftare om! Dessutom är cirklar statiska, om jag delar en cirkel och sedan lägger till fler personer måste jag dela samma cirkel igen osv,

Att hitta rätt!
Ok, men har du en bättre lösning kanske ni sitter och tänker!
Ja, inte en optimal men för mig så fungerar det bättre och kan bli ännu bättre med... Tada!, in på scenen kliver #hashtags !
Med dessa kan man märka sina inlägg med små "etiketter", se det som en innehållsförteckning som på flingpaketet!
För att hitta flera inlägg med samma märkning söker man helt enkelt efter den (inkl. # ) i sökrutan och får fram bara de inlägg som man är intresserade av!
Om det verkar stämma så sparar man sökningen så kommer man lätt åt den i framtiden med! Testa t.ex. att klicka på någon av dessa (mittenklick i chrome så öppnas dom i ett nytt fönster):
#IKT
#Glutenfritt
#Recept
#Android
#Apple
#Google
#minveckaibilder
#showmeyourarmbandsklocka
#broar
osv...

Ok, så det verkar ju vara en smidigare lösning... problemet är bara att få alla att använda samma hashtags, #Glutenfritt ger inte samma resultat som #Glutenfri eller #Glutenfria t.ex.!

Ok, jag erkänner att det verkar bra men hur gör jag?
Det är faktiskt mycket lättare än vad du tror, antingen så lägger du in dina #hashtags direkt i texten. Börja med att skriva en # följt av ordet som du vill märka ut så kommer #Google att börja ge dig lite förslag, finns inte ordet du vill använda så skapas det automatiskt.
Alternativ 2 är att du skriver ditt inlägg som vanligt och sedan lägger du till dom på slutet efter varandra istället.
Det spelar ingen roll vilket sätt du för det på så det är omöjligt att göra fel :D

En annan fördel är också att all statistik som visar att G+ är utdött, ingen aktivitet osv. bygger på att dom inte kan mäta alla inlägg som inte är offentliga. Dvs. om du skriver ett inlägg enbart till din #trädgårdcirkel så syns inte det i statistiken. Med hashtags kan du skriva allt offentligt och istället märka upp dom ordentligt!

Ok, jätteinlägget klart och har du orkat läsa hela vägen hit kan du känna dig stolt... dela gärna med dig av dina egna favorit "taggar"!
Photo
Shared publiclyView activity