Electrolux Assisten N4

Efter en helg där det mesta gått fel lyckades vi (förhoppningsvis) göra ett fynd på auktionen i #Kvarnamåla !
En Electrolux Assistent modell N4... håll i er nu... från 1950 tydligen men med alla tillbehör. Ja nästan i alla fall, insåg att matarskruven som skall vara inne i korvhornet saknades men det borde ju gå att hitta... om någon har förslag på var däremot tar jag tacksamt emot det! :D

passertillsatsen och rivjärnet var komplett å andra sidan, lite synd att det bara var upp till storlek 4,5mm i skivorna men jag hoppas att det skall passa även från nyare modeller! Om någon har en electrolux assistent (ping +Fredrik Adetoft) så är storleken på mina skivor:
Yttre Diameter: 62mm
Axel Diameter: 9,2mm
Tjocklek 6,3mm

Blev genast sugen att slänga ihop lite älgkorv med lite vitlök eftersom jag har några köttbitar kvar i frysen. Ölkorv hade varit trevligt att göra men jag måste nog bygga ett salami-skåp för att kunna justera temp osv.

jag såg på lite filmer att det till nyare modeller tydligen finns en speciell degkrok numera, ni som har kört assistenter tidigare måste man ha en sådan eller kan man köra en bröddeg med den rullen som är standard?

Många frågor men jag litar på kraften hos G+, ikväll ska den rengöras noga på insidan med... 60 års användande kan ha lämnat lite spår! :D

#Assistent   #electrolux  
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
Electrolux N4
13 Photos - View album
Shared publiclyView activity