Profile

Cover photo
Erik “BBQ King” Näsström
Works at ProCivitas
Attended Hjalmar Strömerskolan
Lives in Växjö
3,103 followers|6,365,675 views
AboutPostsCollectionsPhotosYouTube+1'sReviews
People
Have him in circles
3,103 people
Niclas Jönsson's profile photo
Piratpartiet's profile photo
Patrik Hedman's profile photo
Paul Bernhard Svenning's profile photo
Dennis Möllergren's profile photo
Kelly J Gibbs's profile photo
Anders Norrman's profile photo
Charlotta Cesar's profile photo
Claes Lood's profile photo
Work
Occupation
IT-Tech at ProCivitas privata gymnasium in Växjö
Employment
 • ProCivitas
  present
 • ProCivitas privata gymnasium
  IT Tekniker & Lärare, 2001 - present
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Växjö
Previously
Ringvattnet
Story
Tagline
IKT-Pedagog, Gymnasielärare, IT -tekniker med brinnande intresse för Android och allt annat Nördigt här i världen!
Introduction

IKT-Pedagog, Gymnasielärare, IT -tekniker med brinnande intresse för Android och allt annat Nördigt här i världen!

Motto: Sharing is Caring


Intressen:
 • Pedagogik
 • Matlagning
 • Android
 • Teknik (Allt mellan Antenn & Jord)
 • WoW
 • Bygga (Sketchup, kapa, snickra osv)
 • Släktforskning
Bragging rights
Once built in a normal PC into my car, including a 7" touchscreen in the front :D
Education
 • Hjalmar Strömerskolan
  NV, 1994 - 1997
 • Linnaeus University, Växjö
  Lärarprogrammet, 2005 - 2007
Basic Information
Gender
Male
Apps with Google+ Sign-in
 • Transmission

Stream

 
Nu när vi har varit ute och rest en sväng (prag) har jag insett hur mycket jag saknar mig gamla #Nexus7  från 2012 och skulle vilja ha en ny i samma storlek. Någon som har tips på en bra eller ska man hålla sig och hoppas att Google släpper en ny 7" under året?
 ·  Translate
Google's Nexus 7 was tipped for a refresh at Google I/O and that didn't happen, but it's possible we could still see a new Nexus 7 in September. We investigate the possible UK release date, price, specification and new features rumours.
1
Danne Johansson's profile photoTed Wallin's profile photoMiguel Rose's profile photoMarcus Karlsson's profile photo
8 comments
 
Jag flashade om min 2012 igår med cm12.1 och pico opengapps. Får se om jag lyckas snabba upp den.
 ·  Translate
Add a comment...
 
En titt i Växhuset - 2

600 liter jord inköpt för att fylla de sista pallkragarna med och allt äntligen planterat. Nu behöver jag bara få slutkrukor till Chilin med innan det blir helt kaos!

Kul att både min #Tzimbalo och #Kiwano tar sig så pass fint och chilin verkligen exploderar sedan jag flyttade ut dom till växthuset!

Ser fram emot en höst när jag kan sitta där med en kopp kaffe och det hänger frukter från taket! :D
 ·  Translate
2
Erik “BBQ King” Näsström's profile photoMichel Laine's profile photo
3 comments
 
Jo. Man kan nog välja bort det från huvudflödet.
Jag kanske var lite för luddig i kommentaren innan. De visas för alla i gruppen och kanske för alla när någon postning trendar.
Annars vet jag inte. Det kanske finns en mening med att komplettera med en offentlig postning om man vill nå längre.
 ·  Translate
Add a comment...
 
En liten uppdatering! 3/5 bäddar är klara nu att börja plantera i och jag har satt ned 4 av mina #kiwano plamtor på gaveln i en låda. Den lilla träribban längst ned har fått en kompis högre upp som jag har satt fast sånt grönt kompostgaller i så dom kan klättra!

Vindruvsrankan verkar ta sig fint med, har en liten klase med vindruvor så vi får nog i alla fall provsmaka i sommar! :D

Efter låååååång tid har min första filius blue chili börjat ändra färg med! snart kan jag äntligen provsmaka den med! Verkar som att jag får nog med chili bara av den... har ett par plantor till av samma sort med mycket frukt och blommor med! Hur starkt är egentligen 50 000 på scovilleskalan... skall bli kul att testa! :D

Min ena Jalapeño Early har börjat ge frukt med! två stycken stora fina såhär långt men det kommer fler både på den och på andra plantor av samma sort!

Och till sist, Sussas Sea Lavender har skjutit iväg med en blomma, eller ja i alla fall stammen till en blomma men snart så! :D

#odling2016 #helasverigeodlar #chili
 ·  Translate
7
Add a comment...
 
Jag såg det här en gång innan med men inte så mycket detaljer. Riktigt smart lösning på kollektivtrafik och köer
 ·  Translate
 
This new bus drives right over traffic jams.

Move aside, gross old trams and buses, because the public transport of the future is the Straddling Bus, also known as the Land Airbus. Not only is it amazingly designed, but it works with the infrastructure of the existing roads - no tunnels for subways required. 

I can't wait to see these in real life!
10 comments on original post
3
Add a comment...
 
Vem skulle inte vilja ta den sprutan...
 ·  Translate
 
This is one of the most encouraging articles I have read in a while about cancer treatment. I really appreciate that the vaccine is already being tested and is not just on the wish list to get into clinical trials. I hope this moves very quickly - the world needs it now!
Scientists at the Johannes Gutenberg University of Mainz, Germany, have successfully conducted three human trials of a "universal cancer vaccine," which they developed as a safety test before going onto larger clinical trials.
9 comments on original post
4
Add a comment...
 
Finns inget som slår fysiskt arbete för att skingra skitjobbiga tankar och känslor... att bara mata på tills armarna värker och man inte ser något för svetten som rinner ned i ögonen!
Blir nog bra med växthuset, jämnat ut ca 8m3 stenkross ikväll... i morgon skall de sista reglarna och takåsarna upp, sedan blir det att dra över växthusplasten till helgen och börja flytta in!
 ·  Translate
11
Add a comment...
 
Förra sommaren beställde jag ett par nya knivar till min åkgräsklippare från Ebay och idag tyckte jag det var dags att byta, sorkhögarna var nog nedklippta med dom gamla bladen!

Syns att det är rejäl skillnad mellan dom, första minutrarna svarvade dom ned insidan som hade beläggningar efter ett par år men sedan... satan i gatan vilken skillnad på hur dom klippte!
Toppade till och med mossan så pass att jag var tvungen att köra med uppsamlaren nu efteråt men det känns riktigt bra! Får jag bara tag på ett par bra glidlager till framvagnen blir den som ny! Har funderat att printa några bara men hade behövt Nylon eller liknande för det, PLA är för sprött och jag tror inte att ABS eller PETG håller länge nog!
 ·  Translate
10
Elias Mårtenson's profile photoUrban Persson's profile photoErik “BBQ King” Näsström's profile photo
5 comments
 
Hade kanske fungerat +Urban Persson men dom har spruckit där vingen som kastar ut gräset börjar!
 ·  Translate
Add a comment...
Have him in circles
3,103 people
Niclas Jönsson's profile photo
Piratpartiet's profile photo
Patrik Hedman's profile photo
Paul Bernhard Svenning's profile photo
Dennis Möllergren's profile photo
Kelly J Gibbs's profile photo
Anders Norrman's profile photo
Charlotta Cesar's profile photo
Claes Lood's profile photo
 
En liten fundering... mellan garaget/förrådet och hundgårdens innerdel gjorde jag för flera år sedan ett hål för att kunna koppla in en webbkamera och radio t.ex. hos vovvarna...

Nu under våren/sommaren har jag lagt märke till att getingarna verkar dras till det fördömda hålet och visst, dom har nog gjort ett bo inne i väggen! Städade undan idag och stängde dörren till garaget och jäklar vad sura getingarna som är utestängda blev!

Men, dom stör inte mig så mycket men jag vill inte riskera att dom skall bli irriterade på hundarna och sticka dom, vår minsta jagar och äter flugor dessutom så hon kan ju bli stucken i halsen! Getingarna måste flytta kort och gott!

Hur fasen gör jag? min tanke är att köpa en burk radar i morgon, plugga igen ena hålet och sedan tömma flaskan i väggen och bomma igen det andra hålet med? Antar att eftersom sprayen får användas inomhus att inte vovvarna blir ihjälgasade när jag sätter dit dom på Lördag...

Eller kanske helt enkelt fogskum och fylla väggen, Jula säljer ju en variant för att tillsluta boet! http://www.jula.se/catalog/tradgard/utemiljo/skadedjur-och-insekter/bekampningsmedel/getingmedel-713025/
 ·  Translate
2
Erik “BBQ King” Näsström's profile photoKim Nilsson's profile photoJoakim Wolgers's profile photoTomas Robertsson's profile photo
13 comments
 
Hur gick det?
 ·  Translate
Add a comment...
 
Sugen på en 3d skrivare, nu har du en chans att vinna en kanonskrivare! :D

Ja, jag brukar inte dela sånt men man måste ju chansa!
WIN A 3D PRINTER Find out more about the 3D Printer by going to Wanhaos website Tips: Share this with your friend to get extra entries! The more you share, the bigger chance you will win! Tweet, FB, G+, TUMBLR this message to get extra entries DAILY! The lucky winner will be announced every FridayThere is 15 Ways to get entries use them all! :)
1
kent nyström's profile photoErik “BBQ King” Näsström's profile photo
2 comments
 
+kent nyström ska kolla, kan ha något av dreven kvar med 
 ·  Translate
Add a comment...
 
En första liten titt i växthuset nu när alla alla plantor har kommit på plats. Fortfarande en del kvar att göra med att lägga stenplattor och fylla odlingskragarna med jord men ett stort steg i rätt riktning 😀
 ·  Translate
8
Michel Laine's profile photoErik “BBQ King” Näsström's profile photo
4 comments
 
ÖB's 10 liters hinkar tänkte jag satsa på, har redan satt all min Purple Tomatillo i sådana! tror dom börjar närma sig 2m strecket snart! Dom växer upp så snabbt :D
 ·  Translate
Add a comment...
 
Trots hot om regn och åska idag blev det riktigt bra! Funderade ett tag på hur tusan jag skulle få upp plasten, den är ju 8,5x11m och höjden är runt 2,7m!
Stod och funderade en stund och kom på iden att fästa plasten i 3st rör som jag hade över, sedan linor över hela växthuset! Susanne kom ut och säger "Det är för sådana här saker som jag älskar dig!" så det måste ju tas som ett bra betyg! :D

Sussa puttade på på ena sidan och jag drog i snörena på andra sidan, en halvmeter per omgång men till sist fick vi den över mitten och sedan gick det ännu snabbare! Mot väggen kläms den fast mellan rör och vägg, efter en vätskekontroll så skall vi börja sträcka och fästa den med reglar runt alla kanterna med!

#Odling2016 #helasverigeodlar #hoophouse
 ·  Translate
19
1
Magnus Fahlén's profile photoErik “BBQ King” Näsström's profile photoChristian Grenfeldt's profile photoJonas Fredriksson's profile photo
10 comments
 
De fläktarna lär få gå konstant soliga varma dagar. Växthus brukar ju regleras genom att takfönstren öppnas och stängs, men det är nog svårare/dyrare att automatisera, och i ditt fall har du ju inga takfönster.

Hur har du förresten tänkt göra när det drar ihop sig till vinter och snö? Ränknar du med att snön glider av plasten?

Jag skulle nog dra ett kryss montageband i gaveln för att stadga upp det hela i sidled.
 ·  Translate
Add a comment...
 
Skrev det här som en kommentar på +Per Foreby s inlägg här på G+ men insåg att det blev så gigantiskt så jag kunde lika gärna dela det som ett inlägg med!

Jag jobbar på en friskola (+ProCivitas - Växjö) som tillhör academediakoncernen sedan några år tillbaka. Tidigare räknades det som ett eget företag med 3 skolor och jag tror nog att de plockade ut en vinst då med!

Enda skillnaden mellan då och nu som jag kommer på är att det är betydligt mer pappersjobb för att fixa saker, innan hade vi mer självbestämmanderätt så att säga men nu skall det gå via överordnade osv. Men dom har inte dragit ned på pengarna vi får, vi har fortfarande t.ex. extremt bra mat. (kom med i white guide junior https://goo.gl/Gbqsw7) Inför nästa läsår gör dom dessutom en investering på en våning till då vi är trångbodda just nu men utan något krav/plan på att vi skall ta in flera elever, dvs. dom satsar på att förstärka vårt varumärke som skola.

Det här med att friskolor ger högre betyg än kommunala skolor t.ex. stämmer ju helt enkelt inte till 100%. Sydsvenskan hade för något år sedan en artikel om att glidningen (skillnaden mellan NP och kursbetyg) finns även på kommunala skolor (http://goo.gl/KIIbGu).
Skolverket själv skriver t.ex. att "När man bedömer en prestation som gjorts vid ett provtillfälle behöver man vara medveten om att elevens resultat kan påverkas av tillfälligheter." och att "När det däremot gäller lärarens sammanfattande betygssättning så bygger den på många bedömningar som gjorts vid olika tillfällen och på många olika sätt. Betyget i ett ämne eller på en kurs grundar sig till skillnad från provbetyget på alla delar av kunskapskraven i ett ämne eller kurs och bygger på all tillgänglig information om vad eleven kan." Så man skall inte stirra sig blind på bara dom siffrorna!
Hos just oss t.ex. sätter lärarna oftast lägre betyg än vad de kanske skulle ha enligt bara NP men oftast väldigt likartat!

Både betygen och resultaten på NP rapporteras för övrigt in årligen till SCB, om man t.ex. kollar på en av våra kommunala skolor i Växjö (http://goo.gl/Zd2RFF) så hade 68,8% av eleverna ett högre kursbetyg än vad de hade på NP... men visst, friskolorna är de med stora glidningar!

"-Ja ja... men friskolor ger ju generellt lättare ett högre betyg för att få fler elever och därmed mer pengar!"

Mmmm, eller är det verkligen så, de flesta friskolor nischar sig däremot mot specifika områden, Rytmus t.ex. har musik, vi mot ekonomi osv. Min personliga erfarenhet av det är att de som söker dit är mer motiverade, de kollar noga upp i förväg vad som krävs och söker till en skola som de vill gå till, inte en bara för att de måste!

Eh, oj... blev ju en hel uppsats men jag är snart klar! Min svåger arbetar på en kommunal skola i samma stad som mig och vi har ofta långa diskussioner kring det. Han förstår inte hur vi kan ha råd med allt på skolan som vi gör, ett tag trodde han inte på faktumet att både kommunala skolor och friskolor får samma mängd pengar/elev! Vad jag vill säga med det... jo det kanske inte är så fel att driva en skola som ett företag, att se elever/föräldrar som kunder. En nöjd kund sprider ett bra rykte om ett företag vilket gör att andra kunder vill handla på samma ställe! Kanske flummig liknelse men jag tror ni fattar!

Duktigt att ta dig genom allt... nu förtjänar du en glass!
#procivitasvxo #academedia #skola 
 ·  Translate
I juni börsnoteras Sveriges största friskoleföretag, Academedia. Detta är något som får hård kritik från gymnasieminister Aida Hadzialic. – Det är stötande att man vill tjäna penga…
12
Kim Nilsson's profile photoHenrik Poulsen's profile photoFredrik Linnander's profile photoTed Wallin's profile photo
21 comments
 
+Henrik Poulsen Sååå. Det är alltså formen som bestämmer det? Samma personer som startar AB i stället för förening blir alltså dåligt?

Kan du länka till där någon blir rik genom att behandla pensionärer dåligt?
 ·  Translate
Add a comment...
Erik's Collections
Erik “BBQ King” Näsström's +1's are the things they like, agree with, or want to recommend.
Smoked wild boar
meatalicious.blogspot.com

Smoked pork and spicy beef jerky. Wild boars and hunting Meat lovers heaven. Enjoy the new blog Meatalicious

Raspberry Pi 2 Media Server Image 2015 Released •
www.htpcguides.com

Somebody on reddit requested a Raspberry Pi 2 Media Server image. I have put together a ready to go image so you can test drive a Raspberry

Googles kalenderapp får stöd för påminnelser - Swedroid
www.swedroid.se

Google har lagt till stöd för påminnelser i Androids egna kalenderapplikation, som kan installeras på alla enheter. Många har säkert redan a

Shoppingrunda
www.mylittleplace.se

Idag fick det bli en liten shoppingrunda.

YourShow - Empowering Public Speakers with Google Glass
yourshow.superhumanlabs.com

YourShow for Google Glass empowers public speakers to deliver confident, engaging presentations. YourShow integrates Google Glass with popul

Asiatisk BBQ Kyckling
glutenfriamaken.blogspot.com

Den här maträtten är väldigt enkel och snabb att göra. Perfekt om man bjuder hem gäster eftersom du kan göra allt upp till och med steg 3 i

Morgonpasset i P3
plus.google.com

Morgonpasset i P3, Sveriges Radio, Martina Thun, Kodjo Akolor, Hanna Hellquist, David Druid, Jörgen Lötgård, Soran Ismail

IKT-TIPS: Kahoot - undervisning med spel och lek
www.kiltedteacher.com

"Gamification" är för en del en ny term som kortfattat handlar om att utnyttja tekniken för att spela sig till kunskap. Det kan vara allt fr

Tågaborgsskolan
plus.google.com

Entreprenör, Framtid, Glädje, Kunskap, Big Five, Six Holy Ones

Fixing the Nexus 5: with a new version of Android, Google tackles the ca...
www.theverge.com

Only a few years ago, Dave Burke remembers, cellphone users were just happy to have a camera at all. But expectations have changed. "If you

WD Caviar Red 4TB 5400RPM - NAS-designad hårddisk på 4TB!
www.netonnet.se

Western Digital Caviar Red är den enda hårddisk som är designad för NAS-system som har 1-5 enhetsfack. Hårddisken är testad till att klara d

Google+ Photos
chrome.google.com

Upload and share photos from Chrome

SwiftKey Tablet Keyboard
market.android.com

SWIFTKEY - THE MIND-READING KEYBOARD No.1 best-selling app in 58 Google Play countries “Shockingly accurate, making for a creepy-fast typing

ProCivitas Privata Gymnasium
www.whiterox.com

View Larger Map Som första skola ut i Växjö kommun har ProCivitas valt att satsa på Google Företagsfoto för sina lokaler. Vid en google sökn

MARVEL War of Heroes
market.android.com

Marvel War of Heroes is the ONLY official mobile card battle game from the Marvel Universe, featuring Spider-Man, Hulk, Iron Man and many mo

Acer P5390W - Kraftfull DLP-projektor med lens shift-funktion
www.netonnet.se

Acer P5390W är en kraftfull DLP-projektor med WXGA-upplösning (1280x800 pixlar), ljusstyrka på hela 4000 ANSI Lumen, lens shift-funktion för

Äntligen!
adetoftsvarld.blogspot.com

Efter många trötta kvällar med sysslor, jobb mm så kan jag äntligen sitta lite i lugn och ro med min Macbook. Jag har inte riktigt hunnit me

Salami Cam
www.ustream.tv

Salami Cam @ USTREAM: . Other Spirituality

NEW DC 55W Xenon HID Headlight Kit Slim Ballast H7 6000K 12V
viewitem.eim.ebay.se

As a professional HID seller, we offer all types of HID kits, from 3000K to 30000K, from 35W to 75W, from H1 to 9008, 12V or 24V, single bea

40 Maps That Will Help You Make Sense of the World
twistedsifter.com

If you're a visual learner like myself, then you know maps, charts and infographics can really help bring data and information to life. Maps

Det mesta som man vill ha dina tillgängligt, bra utbud av både restauranger och butiker
Public - a week ago
reviewed a week ago
Finaste bygdegården vi har sett. Vi valde den för vårat bröllop och det blev verkligen kanon.
Public - a week ago
reviewed a week ago
Supermysigt och bra priser!
Public - 2 months ago
reviewed 2 months ago
28 reviews
Map
Map
Map
Really nice restaurant. The steak was fantastic and there was no problem asking about gluten free alternatives since my wife is coeliac
Public - a week ago
reviewed a week ago
Vi bokade en personalfest här med Grill buffé på kvällen och det var verkligen kanon. Maten var perfekt grillad, mysigt med eld i spisen och otroligt fin utsikt.
Public - a month ago
reviewed a month ago
Public - 3 months ago
reviewed 3 months ago