Profile cover photo
Profile photo
Erik Gloudemans
453 followers -
Online Marketeer
Online Marketeer

453 followers
About
Posts

Post has attachment
Van ouderwets papier tot sculptural drawing. De future of storytelling door de ogen van een man met bezieling.
Add a comment...

Post has shared content
Add a comment...

Rottigheid in een webshop, vlak na de panda en penguin update van afgelopen jaar, slechte links werken we aan. Nu de content nog.

Heeft iemand ervaring met het volgende: alle productpagina's op noindex zetten of via robots.txt uitsluiten. De homepage en categoriepagina's (200-300) uniek en relevant maken en gaan werken om hierop vindbaar te worden. Pas als dit weer draait, langzaam per categorie de producten herschrijven en weer op index zetten. Is hiermee een panda update onschadelijke te maken?

Grote uitdaging is in dit geval budgettair. Alle 10.000 productpagina's herschrijven is geen optie. In verband met bestaande, referral en cpc klanten is een beperking van het aanbod ook niet gewenst.  

Werken jullie wel eens met een SEO project op variabele beloning (als aanbieder of afnemer) en hoe meet je dan de resultaten?

Voor een nieuw project ben ik me aan het oriënteren op het inzetten van een variabele beloning voor SEO werkzaamheden. Twee smaken die ik nu bekijk zijn 1) conversies via organisch verkeer (last click) en 2) aantal bezoekers uit SEO, evt met een correctie via het conversiepercentage.

Via Google Analytics zijn de benodigde gegevens in te stellen en op te halen. De prijsstelling komen we wel uit, ongeacht of het per bezoeker of per lead gaat. Waar ik mee zit is: hoe maak ik een nulmeting en hoe meet ik de voortgang. 

Ik denk nu aan een maandelijks of kwartaal gemiddelde dat we steeds vergelijken met één jaar geleden. Hierop is een correctie noodzakelijk omdat er de laatste 12 maanden al een groei is geweest. Die correctie zouden we kunnen maken door de groei van de laatste 3 maanden uit te rekenen in vergelijking met één jaar eerder en de procentuele groei de komende 12 maanden als minimum groei te nemen waarij de seo werkzaamheden pas daarboven gaan meetellen. 

Ben ik de enige die dit niet zo netjes vindt of is dit gemeengoed in de wereld van linkunbuilding?

"Met de Penguin 3.0 versie van het nieuwe reglement van Google, zijn we verplicht om de Backlinks die verwijzen naar onze portal te elimineren. 

Op uw site staat er een link die weer verwijst naar onze website, dit wordt gezien door Google als een link van "lage kwaliteit". 

Daarom vraag ik u alstublieft dat u deze link zo snel mogelijk elimineert. 

...

Gelieve binnen 72 uur deze link te verwijderen, anders zijn wij genoodzaakt om uw pagina aan te melden via het "ontkennen" van de Google tool, dat is natuurlijk veel schadelijker voor uw site, aangezien Google index de resultaten of benadeeld locaties markeren als "Disavow Tool". 

Bedankt voor uw begrip en medewerking. "

En dan een no-reply email als je op reply drukt en een bedrijfsnaam als afzender. 

Op sommige sites zie je overzichtspagina's waarbij alleen de eerste x berichten worden geladen. Als je dan naar onderen scrollt wordt de rest geladen. Een voorbeeld is de  Facebook timeline. 

Wat doet dit met de crawlability. Kan GOogle die lijst naar beneden scrollen of is bij een dergelijke navigatie een alternatieve structuur of zelfs een sitemap een noodzakelijkheid om google de hele site te laten crawlen?

Post has attachment
Kun je voor een website met meerdere talen volstaan met 1 url structuur?

Het gaat om een website die in 4 talen werkt. Echter, de maker wil geen vlaggetjes tonen en de bezoeker niet lastig vallen met taalkeuzes.

Dus, de website vraagt om je locatie. Indien je dit toestaat wordt je locatie aan de hand van je ip adres bepaald en krijg je de juiste taalversie. Wil je je locatie niet doorgeven of is deze onbekend dan krijg je de default engele versie. 

De URL kent geen taalcodering. Ongeacht de taal, de url blijft hetzelfde. Een van de gevolgen is dat je dus niet zelf kan kiezen welke taal je te zien krijgt. Ook de implementatie van rel="alternate" wordt hierdoor lastig omdat deze voor alle talen steeds naar dezelfde url zou verwijzen.

Tot zover ik weet betekent dit dat de default taal (google deelt volgens mij geen locatie ) in google wordt opgenomen en dat de andere talen volledig onvindbaar en onbereikbaar zijn voor Google. Er is ook geen duplicate  content, want Google ziet maar 1 pagina.

Klopt deze conclusie of is er toch een methode om in dit geval Google zover te krijgen dat ze title, description, etc in de juiste taal tonen aan de zoekers. Er is namelijk wel een variant van elke pagina in de andere talen.

Tot zover mijn info gaat is de gebruikelijke  oplossing het opzetten van een taalcodering in de url en vervolgens op alle pagina's per taal/regio een rel=alternate op te nemen, inclusief een rel=alternate naar de taal van de huidige pagina en naar de default versie. 

Zie ook: https://support.google.com/webmasters/answer/189077?hl=nl

Post has shared content
Gelukkig zijn een heleboel goodies van Moz.com ook beschikbaar als je geen betaald abonnement hebt. Bijvoorbeeld deze link building guide. 
Prachtige nieuwe handleiding van MOZ over linkbuilding
Zeker de moeite waard!
Add a comment...

Post has shared content
Als je een video deelt via Youtube en deze eventueel embed op je website, hoe gaat Google daar dan mee om?
Zojuist m'n laatste onderzoek gepubliceerd over de vraag welke aspecten Google nu eigenlijk allemaal precies wel en niet van onze video's ziet. Google blijkt een brilletje nodig te hebben...

Ik hoor graag wat jullie, bevriende collega seo's, hier van vinden.

Dank en groet!
Add a comment...

Post has attachment
Bye bye Google authorship.

John Mueller heeft vannacht een g+ bericht geplaatst waarin ze aankondigen Google Authorship  uit de zoekresultaten te verwijderen. Je kan overigens nog wel g+ berichten van connecties zien in je zoekresultaten. (https://plus.google.com/u/0/+JohnMueller/posts/HZf3KDP1Dm8)  

+Eric Enge en +Mark Traphagen publiceerden kort daarna een achtergrond verhaal. http://searchengineland.com/goodbye-google-authorship-201975

Interessant leesvoer en misschien ook wel een todo. Is er nog een reden om de rel=author markup  op je site te laten staan?
Wait while more posts are being loaded