Profile cover photo
Profile photo
Eny Abdullah
861 followers
861 followers
About
Posts

Post has attachment
Nasi Goreng Jagung Ketam
Selamat hari minggu. Sabtu saya kerja. Memanglah berkerja dalam bidang pembinaan dan hartanah ni, kerja tak tentu masa. Tapi hari ni agak free sedikit boleh la update resepi ringkas ni. Hari tu masuk contest ADABI di Instagram . Temanya jagung tin Adabi . J...
Add a comment...

Post has attachment
Hotel Sentral Seaview, Penang
Sebelum tu tunjuk nasi kandar yang kami makan di Restoren Original Kayu Nasi Kandar Penang (entry di SINI) . Ramai pula tanya hotel yang Kekny dan DH check in masa kami ke Penang beberapa minggu lepas. Maklumlah ramai sekarang tak percaya review di website ...
Add a comment...

Post has attachment
Tips Masak Pulut Tanak Lembut Dan Sedap
Kalau di Kedah memang biasa pagi makan pulut sebagai sarapan. Selalunya yang biasa dihidangkan ialah Pulut Ikan Kering . Sedap ya pulut ikan kering ni jika kita masak pulut jadi lembut dan tak keras. Selalu makan yang di jual kedai pulutnya jadi keras sanga...
Add a comment...

Post has attachment
Myeong Dong Korean BBQ House Restoren Korea Di Alor Setar
Sebenarnya Kekny dah lama nak cuba makanan Korea ni tapi sebab kat Kedah ni memang tak ada Restoren yang ada menu Korean Food . Yang ada hanyalah Seoul Garden dan Mr Dakgalbi kat Aman Central, Alor Setar , tetapi menunya terhad. Baru-baru ni terjumpa Instag...
Add a comment...

Post has attachment
Original Kayu Nasi Kandar Penang
Kalau hang pa mai ke Penang, jangan lupa pekena Nasik Kandaq naaaa. Nama saja Kekny ni duduk Alor Setar, pergi Penang pun selalu. Tapi kami ni jarang makan nasi kandar hahaha. Sebab tu kami pun tak tahu nasi kandar mana yang sedap di Penang. Cuma mengikut r...
Add a comment...

Post has attachment
HCUBE Home Tuition Dan Mengaji Al-Quran di Rumah Lebih Mudah
Hai semua, sekarang ni musim exam kan. Ramai ibu bapa yang sanggup ambil cuti semata-mata anak nak menghadapi exam penting. Alhamdulillah ibu bapa yang begitu mengambil berat hal pendidikan anak-anak. Kadang kala kita tak boleh harap cikgu dan sekolah sahaj...
Add a comment...

Post has attachment
Sedapnya Assam Laksa Fishball D' Laksa
Ini bukan isu laksa yang kecoh baru baru ni di sosial media gara gara bercanggah pendapat doktor dan netizen tentang pantang laksa. Ini kisah orang yang belum diberi peluang merasai pantang laksa. Hahahahha. Dua minggu lepas Kekny dapat la bercuti sekejap d...
Add a comment...

Post has attachment
Kek Viral Fruits Pastry Cake
Viral sungguhla kek ni. Ramai yang dah mencuba resepi Fruit Pastry Cake dan menjadi dengan elok. Tapi ada juga segelintir yang PM Kekny bertanya kenapa Kek Fruit Pastry beliau tak menjadi. Kau dah kenapa dik, kau cuba resepi orang lain, kau tanya Kekny. Kek...
Add a comment...

Post has attachment
Cara Buat Homemade Sour Cream
Disebabkan viral  Fruits Pastry Cake telah melanda negara baru-baru ini maka ramai yang mencari apakah itu sour cream. Ini kerana bahan utama dalam kek ini ialah kena guna sour krim. Ada yang pertama kali dengar perkataan sour cream atau krim masam ? Dan me...
Add a comment...

Post has attachment
Dilanda Kesibukan.
Selamat pagi semua. Ya ampun sibuk benar minggu ini. Tengah cari masa nak masak dan buat posting resepi di celah celah tu tapi tak mampu. Kau orang, adakalanya kita harus akur, kita tak mampu lakukan semuanya serentak. Maka ambil nafas panjang, dan buat sen...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded