Profile cover photo
Profile photo
Enric H. March
268 followers
268 followers
About
Posts

Post has attachment

Post has attachment
El dia 18 de març de 1971 Barcelona va acomiadar les dues darreres línies històriques de tramvies de la ciutat. La festa va acabar amb aldarulls i destrosses. El darrer tramvia, però, va ser un bar; i entremig, alguns van fer d'escoles improvisades. Cliqueu la imatge i us ho explico.

http://enarchenhologos.blogspot.com.es/2016/03/lultim-tramvia-de-barcelona-va-ser-un.html
Add a comment...

Post has attachment
Del 16 al 18 de març 1938, Barcelona va patir els pitjors bombardejos aeris de tota la Guerra Civil. Els atacs de l'aviació feixista italiana van ser continus, les alarmes de la ciutat no van parar de sonar i els morts es comptaven per centenars. Cliqueu la imatge i podreu veure un parell de vídeos dels fets.

http://enarchenhologos.blogspot.com.es/2011/05/els-bombardeigs-de-barcelona-del-1938.html
Add a comment...

Post has attachment
El 14 de març de 1943 se celebrava al Teatre Tívoli de Barcelona el 'Día de los Caídos', amb la simbologia nazi que veieu a la foto. Si la cliqueu, podreu repassar la magnífica exposició "Barcelona en postguerra (1939-1945)" que es va fer al castell de Montjuïc.

http://enarchenhologos.blogspot.com.es/2013/06/barcelona-en-postguerra-1939-1945.html
Add a comment...

Post has attachment
El 12 de març de 1933, Francesc Macià, president de la Generalitat, i l'alcalde de Barcelona, Jaume Aiguader, col·locaven la primera pedra de la Casa Bloc, a Sant Andreu, dins del pla del Comissariat de la Casa Obrera per resoldre la manca d'habitatges dels treballadors. Cliqueu la imatge i us n'explico la història.

http://enarchenhologos.blogspot.com.es/2012/06/el-gatcpac-i-la-casa-bloc.html
Add a comment...

Post has attachment
Aquesta dona barbuda s'exhibia durant els anys 20 i 30 en una barraca al Paral·lel. A banda de ser un dels personatges típics de les atraccions de fira, darrere de les dones barbudes s'hi amaga una determinada percepció i imposició de gènere i un determinat control del cos de la dona. Cliqueu la imatge i us ho explico, contribuint al 8 de març des d'una perspectiva diferent.

http://enarchenhologos.blogspot.com.es/2013/11/dones-barbudes-i-gegants.html
Add a comment...

Post has attachment
El 7 de març de 1999 moria Stanley Kubrick. A '2001: Odissea de l'espai' ens va deixar una de l'escenes més tristes de la història del cinema: la mort de HAL. Però darrere d'aquest ordinador s'hi amaguen moltes històries poc conegudes. Cliqueu la imatge i us sorprendreu!

http://enarchenhologos.blogspot.com.es/2017/01/2001-hal-9000-i-el-golem.html
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
“Boca a Boca”, de l’equip d’arquitectes H Arquitectes, és la proposta guanyadora per a dur a terme el projecte de rehabilitació i adequació del Teatre Arnau, al districte de Ciutat Vella. Cliqueu la imatge i veureu la descripció i imatges de la proposta.

http://enarchenhologos.blogspot.com.es/2014/09/teatre-arnau-lultim-teatre-de-barcelona.html
Add a comment...

Post has attachment
Avui, quan es pongui el sol, comença Purim, una festivitat jueva molt semblant al Carnaval, i a les comunitats jueves de Barcelona, com es feia abans de la destrucció del Call, el 1931, es llegirà el Llibre d'Ester. Cliqueu la imatge i us ho explico.

http://enarchenhologos.blogspot.com.es/2016/03/la-festa-de-purim.html
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded