Profile cover photo
Profile photo
Emarieys
425 followers -
Parenting Blogger, Lifestyle & Review
Parenting Blogger, Lifestyle & Review

425 followers
About
Posts

Post has attachment
Public
Kronik sungguh laki aku punya masalah kelemumur ni. Masa ada rambut tak nampak sangat sebab terlindung, bila botak terus nampak bertompok-tompok kelemumur. Macam panau pun ada..macam-macam jenama syampu juga dah pakai. Tak berkesan pun. Bini mana yang tak…
Ema Johari
Ema Johari
emarieys.com
Add a comment...

Post has attachment
Public
Akhirnya jejak juga kat sini. Orang cakap tempat ini keras..tapi bila jaga adab kelakuan dan percakapan InshaALLAH semua okey. Tujuan pun nak tengok lebih dekat pembinaan Istana Kellie’s yang menjadi salah satu tempat pelancongan Negeri Perak. Banyak kali…
Ema Johari
Ema Johari
emarieys.com
Add a comment...

Post has attachment
Public
Ujian Penilaian Kelas KAFA (UPKK) dan Ujian Penilaian Sekolah Rendah Agama (UPSRA), apa perbezaan kedua-dua ujian penilaian ini? UPKK adalah kelolaan oleh JAKIM maknanya semua sekolah di seluruh negeri akan mengambil ujian ini bagi murid darjah 5. UPSRA…
Add a comment...

Post has attachment
Public
Ramai pula yang tanya aku apa kelebihannya cermin mata yang dipasang dengan Lens Alpha Blue 420 ni. Okey, first aku nak tanya korang dulu..Bila korang pergi kedai cermin mata untuk buat spek atau tukar spek..korang pernah tanya pasal lens yang dipasang…
Ema Johari
Ema Johari
emarieys.com
Add a comment...

Post has attachment
Public
Ema Johari
Ema Johari
emarieys.com
Add a comment...

Post has attachment
Public
Menginap di Lavida Homestay, Ipoh kepunyaan Dato Seri Vida. Rezeki aku yang menang contest dari facebook Dato Seri Vida baru-baru ini. Alhamdulillah. Terima kasih DSV  dan Lavida Homestay. Homestay yang aku dapat ni, memang besar giler..takkan nak pergi…
Ema Johari
Ema Johari
emarieys.com
Add a comment...

Post has attachment
Public
Susah sikit nak percaya apa-apa kalau yang viral kat facebook ni. Banyak yang share tak serupa bikin pun. Tak pun viral sekejap lepas itu menyepi.. ada tu lenyap terus. Semalam ada lawan boling opis di Ampang Superbowl, Berjaya Times Square..sempat aku…
Add a comment...

Post has attachment
Public
Add a comment...

Post has attachment
Public
Kerana seekor lembu New Zealand, dari Kota Kinabalu ke Kundasang hanya 4 jam termasuk perjalanan pergi dan balik. Hahahaha, laju ke? Tak adalah laju pun. Memang pergi ke sana hanya nak tengok lembu New Zealand yang viral lah. Tak singgah mana-mana tempat…
Ema Johari
Ema Johari
emarieys.com
Add a comment...

Post has attachment
Public
Makin dekat dengan tarikh pengumuman keputusan UPSR, makin rasa debarannya. Kata orang UPSR akan diumum pada 22 November, ada pula yang cakap 29 November. Sama-samalah tunggu pengumuman dari Menteri Pendidikan nanti. Dalam laman sesawang Kementerian…
Ema Johari
Ema Johari
emarieys.com
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded