Profile cover photo
Profile photo
Emarieys
426 followers -
Parenting Blogger, Lifestyle & Review
Parenting Blogger, Lifestyle & Review

426 followers
About
Posts

Post has attachment
Public
Tular pasal 3 mangkuk cendol durian dengan harga RM114. tengoklah isi dalam mangkuk tu…isinya durian musang king tu. padanlah dengan harganya kan.. cendol oh cendol..keranamu cendol.. Cendol Durian Kampung Baru Harga cendol durian kampung baru ni, dalam…
Add a comment...

Post has attachment
Public
Bila ingat kejadian semalam, terus gelak sesorang. Member sebelah tanya ketawa pasal apa tu? Aduhai tak boleh tahanlah..nak menaip post ini pun tersengih-sengih lagi…u make me happy laa. Macam ini ke gayanya nak masuk ke 4 series? Hadiah ‘RARE’ Malam tadi…
Add a comment...

Post has attachment
Public
Assalamualaikum. Selepas dua minggu tinggal di asrama “mama, kakak dah seronok tinggal sini”. Syukur  sangat aku, kakak tak ada homesick berpanjangan. Masa awal-awal dulu, telefon jer nangis.. Terima surat tawaran kakak masuk ke sekolah asrama pun last…
Add a comment...

Post has attachment
Public
Post sebelum ini aku ada share mengenai pengalaman pertama buat skin treatment. Dah baca ke belum? Kalau belum pergilah baca dulu yer. Baca: Pengalaman Pertama Skin Treatment Lepas itu, ada yang bertanya harga berapa? Pakej yang ditawarkan bagaimana?…
Add a comment...

Post has attachment
Public
Hari-hari kakak akan call. jam 6.30 pagi, 10.30 pagi, 2.30 petang, 5.30 petang dan 11.00 malam itulah time dia akan call….hari ini jer terima call jam 2.30 petang…duit syiling habis. Mama tok dia kasi minggu lepas pun dah licin. Laju telan duit public…
Add a comment...

Post has attachment
Public
Memang respek. Dari berniaga tepi jalan, kini berniaga dalam bangunan. Walaupun ia dibayar sewa, tapi bayarannya bukanlah dua tiga angka. Orang yang tinggal di area Bandar Sunway mesti tahu di mana tempatnya Restoran Nasi Kukus Maliki ni. Lokasi baru…
Add a comment...

Post has attachment
Public
Ema ni jenis malas nak pakai pencuci muka, malas nak makeup beria, malas nak pakai serum, pakai foundation, suncreen bagai..apatah lagi sunblock yang mana langsung pun tak pernah cuba. Nasib baik jenis kulit muka ni bukan yang bermasalah jerawat batu atau…
Add a comment...

Post has attachment
Public
Sampai ke pejabat, ambil handphone nak call Mr Ery nampak ada miss call dengan nombor depan 09. Kod dari Kelantan ni, nak kata student UiTM cari rumah sewa biasa terima nombor handphone je. Ini mesti nombor rumah atau nombor pejabat. Call balik dan nak…
Add a comment...

Post has attachment
Public
Jangan tak percaya aku punya saiz baju antara XL dan XXL. Korang nampak macam badan aku kurus, hakikatnya badan aku agak berisi. Kelebihan pada ketinggian, orang tak nampak badan aku berisi. Apapun aku bersyukur dengan apa yang dianugerahi. Bagi yang…
Ema Johari
Ema Johari
emarieys.com
Add a comment...

Post has attachment
Public
Masih tak terlambat nak ucapkan Selamat Tahun Baru 2019. Di awal tahun ini, tak tahu nak mula dari mana..walaupun banyak benda nak share…buka chrome klik link blog…login..lepas itu blur…idea terus hilang.. logout.. sampailah keluarnya post lewat petang…
Ema Johari
Ema Johari
emarieys.com
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded