Profile cover photo
Profile photo
Emarieys
412 followers -
Parenting Blogger, Lifestyle & Review
Parenting Blogger, Lifestyle & Review

412 followers
About
Posts

Post has attachment
Public
Wanita dan kecantikan pada wajah tidak dapat dipisahkan. Yea, itu adalah pasti. Hari ini aku nak memperkenalkan satu produk pembersih muka 3 dalam 1 yang berbentuk kepingan filem dari Radian. Pernah dengar? Jika tak pernah, jom baca apa kelebihan yang ada…
Add a comment...

Post has attachment
Public
Pada awalnya aku ingatkan anak demam Chicken Pox. Tapi bila dibawa ke Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM), Ayra Sufia dijangkiti penyakit tangan, kaki dan mulut atau HFMD. Alahai memang kesian, sebab dia masih kecil untuk tangani sakit ini.…
Add a comment...

Post has attachment
Public
Assalamualaikum..hoolaa.hoolaaa..nak raya dah..nak raya.. shopping raya belum lagi ni. semua barang mahal-mahal wey. tak mampu nak shopping raya.  Kejap..kejap, kat mana yang kata harga mahal tu. Sini ada jual murah tau, barang branded lagi. Kat mana?…
Add a comment...

Post has attachment
Public
Senanglah aku nak pergi bercuti lama selepas ini sebab dah ada Suede Foldable Travel Bag dari PTT Outdoor. Kalau  ada rezeki aku dapat pergi bercuti Negara China ke, Vietnam ke, Indonesia ke atau tempat-tempat orang pergi memborong sakan, dapatlah aku…
Add a comment...

Post has attachment
Public
Aku kenal kari kepala ikan tanpa santan, sejak berkahwin. Masa bujang selalu mom masak kari atau gulai yang memang letak santan. Mr. Ery pula jenis yang suka makan kari tanpa santan, katanya lagi lama kuah kari lagi sedap dan nikmat rasanya.…
Add a comment...

Post has attachment
Public
Hari ini, hari ke-14 kita berpuasa. Alhamdulillah sehingga hari ini aku sekeluarga dapat menjalani ibadah puasa dengan sempurna. Anak-anak pun turut berpuasa dan belum lagi ponteng puasa. Waktu bersahur pun, aku masih dapat terjaga untuk pastikan keluarga…
Add a comment...

Post has attachment
Public
Pantang cakap “esok, kita pergi Genting Highlands. tengok Smurfs” “smurfs tu apa mama?” “smurfs, kartun warna biru tu”. “Kita tengok wayang ke mama?” “Bukan wayang, tapi tengok live kat atas pentas”. SMURFS Live on Stage Di rumah anak-anak jarang sangat…
Add a comment...

Post has attachment
Public
Sejak di rumah pelihara seekor kucing, kebersihan perlu diberi keutamaan. Lebih-lebih dengan Ayra Sufia yang suka sangat usap-usap, peluk dan dukung kucing. Balik dari rumah pengasuh, kucing dulu yang dia cari. Selepas bermain, kadang-kadang terlupa basuh…
Add a comment...

Post has attachment
Public
Boleh ke aku minum Lazz Susu Kambing ni. Kambing pun aku tak makan, inikan pula nak minum susu kambing. Risau juga aku, kan rasa hamis pulaknya. Anggapan pertama sebelum minum susu Lazz Kambing. Tapi selepas minum, tak ada rasa hamis pun. Itulah “belum…
Add a comment...

Post has attachment
Public
Buka puasa di PNB Perdana Hotel & Suites On The Park Kuala Lumpur sambil menikmati pemandangan indah bangunan KLCC dan KL Tower di waktu malam dari tingkat 39. PNB Perdana Kuala Lumpur PNB Perdana Hotel & Suites On The Park Kuala Lumpur (dahulunya…
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded