Profile cover photo
Profile photo
Elvy Nellysha
213 followers
213 followers
About
Posts

Post has attachment
Conference on Diversity of Data..
Alhamdulillah, habis sudah 1 semester untuk Master di UM. Susah ke? Erm,,, Not bad~ Result sangat memuaskan. Memuaskan ye, belum cemerlang. hahahaha. So, just nak update 23.8.2018 Nelly pergi ke Conference on Diversity of Data di UTM. Pada mulanya program d...
Conference on Diversity of Data..
Conference on Diversity of Data..
nellythestrange.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Research Methodology Workshop
Haritu, (Kita lupa tarikh) ada Research Methodology Workshop di Universiti Malaya. Saje jeeee nak tulis kat blog menandakan Nelly masih lagi nak aktif kat blog ni. Nanti 2-3 tahun bukak balik, mesti rindu. hehehe Kita yang paling kecik. Kecik-kecik pun impi...
Research Methodology Workshop
Research Methodology Workshop
nellythestrange.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Master di UM
Assalamualaikum, Actually, Nelly nak kongsi berita baik ni. Memandangkan lama sangat menganggur di rumah sejak habis praktikal, Nelly dapat tawaran belajar di Universiti Malaya. Dulu Degree ambil Universiti Utara Malaysia (UUM). Ni buang satu 'U' jadi la UM...
Master di UM
Master di UM
nellythestrange.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
My Convocation Day 20 November 2017
Bulatan merah: Elvy Nellysha binti Bahaman. Nelly laaa~ Assalamualaikum, Hari ni Nelly nak update hari bersejarah dalam hidup selama 4 tahun belajar. Dulu, masa Nelly pilih untuk masuk Form 6, ramai kurang yakin dengan pilihan Nelly: "Eh, kau buat apa masuk...
My Convocation Day 20 November 2017
My Convocation Day 20 November 2017
nellythestrange.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Pengalaman terakhir sebagai pelajar praktikal
25 OGOS 2017: Tarikh keramat habis praktikal dengan jayanya di SMK RAJA MUDA MUSA Pengalaman terakhir di SMK Raja Muda Musa sebagai pelajar praktikal. Kebetulan, sekolah ni tengah buat Sambutan Hari Kemerdekaan. So, kira kita merdeka sama pada hari yang sam...
Add a comment...

Post has attachment
Pemilihan tempat praktikal
Assalamualaikum, Macam yang kita tahu, tempat praktikal ni memang setiap student akan mencari tempat latihan industri atau tempat praktikal. Dari awal sebelum semester untuk praktikal lagi memang kita akan cari tempat praktikal. Tetapi, pernah tak korang em...
Add a comment...

Post has attachment
Macam mana student nak jana pendapatan?
Assalamualaikum, entri Nelly kali ini lebih kepada nak bagi idea kepada student untuk jana pendapatan. Yes, Nelly juga student. Tahu kita memang takkan cukup duit. Lagi-lagi macam Nelly dapat PTPTN pun sikit. So, nak guna duit hari-hari beli makanan, sangat...
Add a comment...

Post has attachment
Final Year Project + Dinner MOT
Assalamualaikum,                                       Seminar: 7/12/2016 Rasa hari ni nak update blog. Nak cakap semua beban satu semester dah setel! Nak melalui hari-hari menyiapkan FYP ni, serius rasa macam nak meletup! Jumpa supervisor, masa nak present...
Final Year Project + Dinner MOT
Final Year Project + Dinner MOT
nellythestrange.blogspot.my
Add a comment...

Post has attachment
Penderaan
Baru-baru ini hangat
diperkatakan isu penderaan kanak-kanak yang semakin menjadi-jadi. Tidak kira
usia, tidak kira golongan mana sekalipun, isu penderaan semakin menjadi-jadi.
Ia lebih menjadi teruk apabila penderaan sehingga menyebabkan kematian.  Penderaa...
Penderaan
Penderaan
nellythestrange.blogspot.my
Add a comment...

Post has attachment
Pembulian siber
Pembulian siber
merupakan antara kes yang sentiasa mendapat perhatian umum. Pembulian siber
buli berlaku dengan menggunakan teknologi elektronik. Teknologi elektronik
seperti telefon bimbit, komputer dan tablet serta alat komunikasi termasuk
laman media sos...
Pembulian siber
Pembulian siber
nellythestrange.blogspot.my
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded