Profile

Cover photo
Eliss Mie
Lives in Malaysia
1,219 followers|30,029,429 views
AboutPostsPhotosVideos+1's

Stream

Eliss Mie

Shared publicly  - 
 
Mentol Lampu untuk Lampu tidur Smila Blomma IKEA
Dah lama dah beli lampu tidur Smila Blomma IKEA ni. Kirim kat Naim. Tapi punyalah lama nak boleh ke pakai, tahun ni baru pakai. Setahun jugak amik masa tu sebab asyik tersalah beli mentol. Harga lampu ni RM29.90 . Bentuk bunga memang sesuai untuk bilik anak...
 ·  Translate
A blog of programmer life and lifestyle blogger , food review ,fridge magnet collector, Advertorial Write Ups!
1
Add a comment...

Eliss Mie

Shared publicly  - 
 
Kurus dan Putih dengan JUS SW SLIMMEWHITE seawal 3 hari
Semua orang menginginkan kulit yang putih mulus gebu dan badan yang kurus kan? Kalau pasal nak kurus dan putih ni memang cepat jer klik laju-laju kan? Kita kurus bukan untuk cantik sahaja tapi untuk elak dari penyakit pun satu hal jugak.Nak buat ibadah pun ...
 ·  Translate
A blog of programmer life and lifestyle blogger , food review ,fridge magnet collector, Advertorial Write Ups!
1
Add a comment...

Eliss Mie

Shared publicly  - 
 
Nasi Himpit, Kuah Kacang dan Sambal Ikan Kelapa Style Pantai Timur
Gara-gara ada orang share kat timeline makanan pantai timur, terus malam tadi buat menu yang bermain di fikiran tu untuk dinner. Terpaksa guna masa tambahan.Selalu pukul 7 dah settle kemas dapur tapi semalam dengan sampai rumah lewat sebab jam, buat pulak m...
 ·  Translate
A blog of programmer life and lifestyle blogger , food review ,fridge magnet collector, Advertorial Write Ups!
1
Add a comment...

Eliss Mie

Shared publicly  - 
 
Pertama kali ke AEON Shah Alam, Seksyen 13
Semalam, abang-abang dan kakak-kakak ipar saya telah berangkat ke tanah suci untuk menunaikan umrah. Dah selamat sampai di Madinah dah malam tadi. Doakan mereka mendapat umrah yang mabrurah. Tak sabar nak tunggu giliran saya dan my hubby pula untuk dipilih ...
 ·  Translate
1
Add a comment...

Eliss Mie

Shared publicly  - 
 
Cafe Eat & Repeat, Boat Noodle Malaysian Style, Seksyen 7
Hari ni JJCM @ elissmie ke kafe hipster yang baru memulakan operasi di Seksyen 7, Shah Alam iaitu Cafe Eat & Repeat dengan konsep Boat Noodle Malaysian Style. Saya tak pernah lagi ke Boat Noodle yang style makan mee tu kan tapi kita terjah sini dulu lah yer...
 ·  Translate
A blog of programmer life and lifestyle blogger , food review ,fridge magnet collector, Advertorial Write Ups!
1
Add a comment...

Eliss Mie

Shared publicly  - 
 
Macam mana nak BERJAYA KURUS dengan Leptos dan Qufast?
Kalau tips nak kurus memang cepat jer klik laju-laju kan? Kita kurus bukan untuk cantik sahaja tapi untuk elak dari penyakit pun satu hal jugak.Nak buat ibadah pun senang malah amanah kita terhadap tubuh badan kita. Tapi kalau nak BERJAYA KURUS memang kena ...
 ·  Translate
A blog of programmer life and lifestyle blogger , food review ,fridge magnet collector, Advertorial Write Ups!
1
Add a comment...
Have her in circles
1,219 people
TajHairi z's profile photo
Fara Othman's profile photo
YONG CHEN HUI's profile photo
Jay S's profile photo
Suey Kaseh's profile photo
Samad Cv's profile photo
Labu Labi's profile photo
Ibu House's profile photo
Musa Hassan's profile photo

Eliss Mie

Shared publicly  - 
 
Tips Tabung Bunian dan Mesin Deposit Tunai RM5 / RM 1 Maybank
Korang pernah ada tabung bunian? Tabung Bunian ni adalah tabung dimana korang simpan duit tapi tak pernah kira . Konsep dia, masukkan ajer duit dalam tabung dan duit duk diam-diam kat situ. Nak lebih manis lagi, masukkan ikut warna duit yang disukai. hahaha...
 ·  Translate
1
Add a comment...

Eliss Mie

Shared publicly  - 
 
Promosi Buffet Selera Muhibbah Hotel UiTM Shah Alam

 ·  Translate
A Place for food diary, hidup seorang blogger, makanan,about food, event ,where to eat,place to eat,food price, IT event, programmer,Tutorials and Plenty More!
1
Add a comment...

Eliss Mie

Shared publicly  - 
 
Warung Kambing Bakar Sahara, Meru , Klang
JJCM @ elissmie kali ni kita terjah warung yang tengah viral hari tu Warung Kambing Bakar Sahara yang terletak di Jalan Kasim Meru .Kami pergi selepas dah habis viral dah rasanya ni tetap jugak ramai lautan manusia. Mesti sedap lah kan kalau macam ni punya ...
 ·  Translate
A blog of programmer life and lifestyle blogger , food review ,fridge magnet collector, Advertorial Write Ups!
1
Add a comment...

Eliss Mie

Shared publicly  - 
 
Aiskrim Malaysia Choki Choki dan Sumi Jelly, berbaloikah 50 sen ?
Hari ni saya kongsikan kos nak buat Aiskrim Malaysia Aiskrim Malaysia Choki Choki dan Sumi Jelly yang viral hari tu kan. Siap ada resepi sihat lagi . Tapi yang saya buat versi tak berapa nak sihat lah. hahaha. Resepi semua dah tahu rasanya . Ke nak ulang ju...
 ·  Translate
A blog of programmer life and lifestyle blogger , food review ,fridge magnet collector, Advertorial Write Ups!
1
Add a comment...

Eliss Mie

Shared publicly  - 
 
Aplikasi MyHomeButton untuk butang home Galaxy Mega tak berfungsi
Dah tiga tahun dah saya pakai Galaxy Mega ni.    Jenama mesin basuh katanya. Sabar jer lah nak..Tahun ni baru dia buat peel. Galaxy Mega saya ni ibarat Nokia juga. Jatuh tak payah cakap lah berapa kali. Nasib tak buat peel pekak macam Nokia. hahaha. Hari tu...
 ·  Translate
A blog of programmer life and lifestyle blogger , food review ,fridge magnet collector, Advertorial Write Ups!
1
Add a comment...

Eliss Mie

Shared publicly  - 
 
Macam mana nak BERJAYA KURUS dengan Leptos dan Qufast?
Kalau tips nak kurus memang cepat jer klik laju-laju kan? Kita kurus bukan untuk cantik sahaja tapi untuk elak dari penyakit pun satu hal jugak. Tapi kalau nak BERJAYA KURUS memang kena ada ilmu juga. Telan lah berbotol-botol ubat kurus Leptos dan Qufast pu...
 ·  Translate
A blog of programmer life and lifestyle blogger , food review ,fridge magnet collector, Advertorial Write Ups!
1
Add a comment...
People
Have her in circles
1,219 people
TajHairi z's profile photo
Fara Othman's profile photo
YONG CHEN HUI's profile photo
Jay S's profile photo
Suey Kaseh's profile photo
Samad Cv's profile photo
Labu Labi's profile photo
Ibu House's profile photo
Musa Hassan's profile photo
Work
Occupation
Certified IBM Lotus Domino 8.5 Application Developer
Employment
  • Programmer
Basic Information
Gender
Female
Story
Tagline
Lovely wife to charming husband, Mohd Hizaami and Nur Nuha Humayra and Nur Nayla Hazeeqa's Ummi.
Introduction
Lovely wife to charming husband, Mohd Hizaami and Nur Nuha Humayra and Nur Nayla Hazeeqa's  Ummi.A desperate programmer who hates thousand lines of coding so much! Welcome to my humble blog of mine , http://www.elissmie.com
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Malaysia
Links
YouTube
Other profiles
Eliss Mie's +1's are the things they like, agree with, or want to recommend.
Awesome Screenshot: Capture & Annotate
chrome.google.com

Capture the whole page or any portion, annotate screenshot, blur sensitive info, one-click upload to share.

Blogger-droid
market.android.com

Simple Blogger client. You can: -create/view/edit/delete blog posts -post comments to published blog posts -upload picture(s) and video(s) -

| Bonus hari raya setengah bulan gaji
www.bharian.com.my

Pemberian bonus dan bayaran khas berkenaan akan memanfaatkan seramai 1.27 juta penjawat awam persekutuan dan 657000 pesara kerajaan. Najib b

Tips Buat Duit dengan Blog dari Seminar Denaihati - Eyriqazz.com — Eyriq...
www.eyriqazz.com

Pelbagai Tips Menarik berkenaan Buat Duit dengan Blog dikongsi-kongsikan dari Seminar Denaihati. Apa yang saya belajar? Apa yang anda belaja

iPhone 5 Gadget Impian | cikgu naman
www.cikgunaman.com

ini adalah entri contest iPhone 5 Gadjet Impian dari Denaihati.com. Moga-moga kali ini dapat menang satu iPhone 5. ;) So kawan² semua kena t

iPhone 5 gadget impian
www.eyriqazz.com

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai ru

Menjejak Saudara yang Terpisah
shakiddo.com

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua yang baca entry ini. Entry ini adalah khusus dan mempunyai tujuan dalam family saya. Permin

Marah Ayah dan Ibu setakat mana
denaihati.com

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, 4/7/12 sepatutnya aku mengikut rombongan Kembara Media ke Kemboja untuk membuat liputan aktiviti eQurban d

: Jom Vote for Hazmanfadzil.com for Fave Makan-Makan
afasz.blogspot.com

Korang kenal tak dengan tuan empunya blog hazmanfadzil.com? Kalau korang terjah blog dia, kebanyakan entry dia semua pasal makan-makan. Yang

Jom kita BANTU rakan blogger MOHDZAID.COM |
hazmanfadzil.com

Di hari Jumaat yang mulia ini... Sesungguhnya kita diberikan peluang untuk membuat kebaikan sesama manusia....dan kebetulan salah seorang ra