Profile cover photo
Profile photo
Гуми Център E-gumi
21 followers
21 followers
About
Posts

Post has attachment
Разберете как зимните гуми могат да ви спестят не само пари, но и множество главоболия

#гуми   #зимнигуми   #автомобили  

Post has attachment
Питате се защо да изберете зимни гуми през зимата?

Ето две причини, които ще ви накарат да го направите:

1. През зимата температурите рязко спадат и летните гуми се втвърдяват, губят своята еластичност и така намалява тяхното сцепление с асфалта. А липсата на сцепление води до нестабилността на автомобила или казано на жаргон гумата не може да „захапе” настилката. За да се реши този проблем с втвърдяването при ниски температури зимните гуми се произвеждат от по-меки смеси. При производството на зимни гуми към каучуковата смес се добавя двуокис SiO2 или по известен като силика. Благодарение на него при минусови температури зимните автомобилни гуми не се втвърдяват, запазват еластичността си и могат да осигурят максимално сцепление при сняг и лед.

2. Зимните гуми са проектирани специално за движение при сняг и лед, затова имат различни като големина, брой и форма ламели. Благодарение на това те прилепват много плътно към пътнатa настилка и това ги прави много по-сигурни на пътя.

Прочетете останалите 8 в блога на E-gumi.com - http://www.e-gumi.com/blog/10-prichini-zashto-da-karame-sus-zimni-gumi-prez-zimata-23

#зимнигуми   #гуми   #gumi  

Post has attachment

Post has attachment
Според действащият в България Закон за движение по пътищата през зимата зимните гуми не са задължителни. Законът не ни задължава да използваме зимни гуми, но е препоръчително от ноември до март или когато температурите паднат под 7 °C. шофирането да се извършва със зимни автомобилни гуми. Служителите на КАТ нямат право да глобяват шофьори ако през зимния период те карат с летни гуми.

#зимнигуми   #гуми   #България  

Post has attachment
Защо и кога да сменим летните със зимни гуми? Ние от E-gumi.com ви даваме някои добри съвета, които могат да ви бъдат полезни при вземането на тези решения.

Основната причина е свързана с материала, от който се произвеждат гумите - каучук. Той не може да запази едни и същи своите характеристики в температурния диапазон от -30 до +40 градуса. Прочетете повече в блог поста ни :)

Post has attachment
Кои са основните фактори при стареенето на гумите

"В предишния материал разгледахме и разнищихме митът за стареене при автомобилните гуми. В тази статия ще се спрем на това какви са различните етапи и фактори когато става дума за стареене и съхранение на нови гуми. И отново ще се доверим на специалистите и професионалисти в производството на гуми, Michelin. И така, стареенето по време на съхранение от доставчиците се влияе от следните фактори:..."

Прочетете повече на официалния сайт на онлайн магазин за гуми www.e-gumi.com.

Post has attachment
За или против купуването на зимни гуми

Въпреки множеството инциденти и предупреждения от КАТ и ДАИ, то в пространството продължават да витая всякакви мнения и митове за това дали трябва да изберем зимни или да останем с летните гуми през студените месеци. На практика, основните колебания са три:

1) Трябва ли да задължително да шофираме със зимни гуми през студените месеци от октомври до април?

2) Какви са предимствата и недостатъците на зимните гуми? 

3) Има ли закон, който да ни задължава? 

Открийте отговорите на тези важни и критични въпроси както и не забравяйте да посетите онлайн магазин за автомобилни гуми E-gumi (http://www.e-gumi.com)

Post has attachment
Зимни гуми цени - онлайн магазин за гуми в Перник "E-gumi"

Здравейте приятели,

Зимата наближава, а с нея и сезонът на зимните автомобилни гуми. Независимо от вашата марка автомобил, мотор или бус, то ние ви съветваме да изпреварите сезона и да се възползвате от промоционалните оферти на зимни гуми от най-известните марки като #Goodyear#Continental , Bridgestone, Dayton, Sava, Fulda и много други - http://goo.gl/9nmTMj.

Също бихте могли да разгледате и останалите ни оферти на зимни гуми тук - http://goo.gl/E3sFRR.

Очакваме ви и в нашите два сервиза за смяна на гуми в град Перник. Бихте могли да ни намерите на следните адреси:

Сервиз за гуми 1
гр. Перник, кв. Твърди ливади, бл. 9

Работно време:
Понеделник - Петък 09:00ч. - 18:00ч.
Събота: 09:00ч. - 14:00ч.
Неделя: Почивен ден

Сервиз за гуми 2
гр. Перник, ул. Софийско шосе №76

Работно време:
Понеделник - Петък 09:00ч. - 18:00ч.
Събота: 09:00ч. - 14:00ч.
Неделя: Почивен ден

Очакваме ви!

#зимнигуми  
Wait while more posts are being loaded