Profile cover photo
Profile photo
EBONITETE.SI, Prva bonitetna agencija d.o.o.
Vse informacije na enem mestu.
Vse informacije na enem mestu.
About
Posts

Post has attachment
Kako so vaši poslovni partnerji poslovali v letu 2017?
Kakšne so njihove OSVEŽENE BONITETNE OCENE?

Za naše naročnike smo vnovič kot prvi zbrali in obdelali podatke iz zadnjih bilanc slovenskih gospodarskih subjektov.

Preverite finančni položaj vaših poslovnih partnerjev skozi SVEŽE bonitetne ocene, ki so od danes že na voljo v naši aplikaciji!

Se je vašim poslovnim partnerjem bonitetna ocena izboljšala ali poslabšala? So prezadolženi oziroma ali je potrebno biti pozoren na kak drug opozorilni status?

Vse to lahko preverite v aplikaciji EBONITETE.SI. Obrnite se na nas in z veseljem bomo odgovorili na vsako vaše vprašanje.
Photo

Post has attachment
V soboto je naša trženjska ekipa gostila napredno prodajno izobraževanje, na katerem je predaval energičen Filip Pesek, slovenski marketinški guru.

Vzdušje je bilo izjemno, prav tako izjemni pa sta količina in vsebina novih spoznanj, ki smo jih prejeli tekom druženja.

Vse zgoraj navedeno seveda z namenom izboljšanja komunikacije s strankami ter optimizacije celotnega prodajnega procesa, kar pa neposredno vodi k številčnejšim in predvsem zadovoljnejšim kupcem❗✅👍

#PrvaBonitetnaAgencija
#PrvaFinančnaAgencija
PhotoPhotoPhotoPhoto
4/9/18
4 Photos - View album

Post has attachment
SVEŽE bilance tudi v ČRNI GORI❗

Pred kratkim smo vas obvestili, da so nove bilance na voljo za srbske pravne subjekte...tokrat vas obveščamo, da so slednje objavljene tudi za črnogorske pravne subjekte.

Zahvaljujoč našemu črnogorskemu partnerju BI Consulting Montenegro, so vam nove bilance in osvežene bonitetne ocene že na voljo v naši aplikaciji EBONITETE.SI.

V kratkem lahko pričakujete informacije tudi za ostale "EX YU" države. Ostanite povezani👍✅

Post has attachment
Z veseljem vas obveščamo, da si v naši aplikaciji EBONITETE.SI že lahko ogledate NOVE bilance za več kot 52.000 pravnih subjektov iz SRBIJE. Seznam pa se z vsakim tednom znatno povečuje.

Zahvaljujoč našim partnerjem CUBE team so vam namreč v vsakem trenutku na voljo vse bonitetne informacije o srbskih pravnih subjektih.

V Sloveniji bo na glavnino bilanc za leto 2017 potrebno še malce počakati. Nove bilance bodo v naši aplikaciji na voljo že v prvi polovici maja 2018❗
Spremljajte nas, da boste zmeraj na tekočem z vsemi spremembami in novostmi.

Post has attachment
Poleg podjetij, se na nas redno obračajo tudi mediji, ki spremljajo ter analizirajo dogajanje v gospodarstvu.
Tokrat smo svoje mnenje delili v zelo zanimivem in aktualnem članku objavljenem v poslovnem dnevniku Finance:

ZAUPANJE GLEDE PLAČIL SE VRAČA V SLOVENIJO

Precej boljšo plačilno disciplino kot v preteklosti zaznavajo tudi podjetja, ki podeljujejo bonitetne ocene oziroma odkupujejo terjatve. Plačilna disciplina je tako dobra, da zahteva po avansnih plačilih, ki so bila stalnica v prenekaterih panogah v preteklosti, zapušča poslovno okolje, okrepljeno zaupanje med poslovnimi subjekti pa dopušča dogovore o daljših plačilnih rokih kot v preteklosti.

»Letos po daljšem obdobju opažamo pomembno izboljšanje plačilne discipline, če to presojamo skozi število blokiranih subjektov v posameznem letu. Letos je imelo do današnjega dne blokirane transakcijske račune približno 21.300 subjektov, v letu 2016 pa kar 30.200. Navedeni podatki torej kažejo na zmanjšanje števila blokad kar za 30 odstotkov. Pri tem je sicer povprečna dolžina blokade v letu 2017 znašala 107 dni, v letu 2016 pa 92 dni, kar nakazuje, da je blokad manj, da pa so med blokiranimi subjekti predvsem tisti, katerih računi so blokirani že dve leti ali več. Pomemben indic, ki nakazuje na izboljšanje plačilne discipline v primerjavi z obdobjem pred petimi leti, je dejstvo, da je pred petimi leti med pomembnimi neplačniki bila tudi država oziroma javne inštitucije pod njenim okriljem, medtem ko zdaj državne inštitucije le redko najdemo med neplačniki,« pojasni Dragica Razboršek iz Prve finančne agencije. Zaznava, da večina podjetij danes svoje obveznosti poravnava s 15- do 30-dnevno zamudo.

ENO JE PLAČILNA DISCIPLINA, DRUGO MORALA

Dragica Razboršek pri tej temi opozori na pojem plačilne morale, ki ga po njenem mnenju nikakor ne gre enačiti s plačilno disciplino. »Kljub izboljšanju plačilne discipline je še vedno prepogosta praksa večjih deležnikov na trgu, ki svoj položaj izkoriščajo na način, da namensko plačujejo svoje obveznosti z določenim zamikom, s čimer financirajo svoje poslovanje na račun svojih dobaviteljev,« poudarja izkušena finančnica.

Celoten članek se nahaja na navedeni povezavi:

Post has attachment
Z veseljem vas obveščamo, da smo se v sredo, 20.9.2017 v Bosni in Hercegovini udeležili gala prireditve "100 najvećih u BiH", ki jo je skupaj z zunanje-trgovinsko zbornico BiH organizirala priznana poslovna revija "Poslovne novine" .

Podeljena so bila priznanja najuspešnejšim bosanskim podjetjem preteklega leta, za rangiranje katerih je poskrbel specialni partner projekta LRC d.o.o. s katerim tudi sami odlično sodelujemo.

Prav tako pa je bila letos premierno oblikovana lestvica TOP 500 podjetij iz celotne regije bivše Jugoslavije.
Lestvica je plod odličnega sodelovanja več bonitetnih agencij iz regije, in sicer: LRC d.o.o. iz Sarajeva, EL Koncept d.o.o. iz Hrvaške, CUBE d.o.o. iz Srbije, BI Consulting d.o.o. iz Črne Gre, Prve bonitetne agencije d.o.o. iz Slovenije in Infopoint d.o.o iz Srbije (za podatke podjetij iz Makedonije).

Post has attachment
|| Smiselno je oceniti, ali je partner »dober« ali »slab« ||

Tokrat se je na nas obrnil priznan slovenski +Časnik Delo., ki veliko mero pozornosti posveča predvsem gospodarskim tematikam.

Glavna tema pogovora je bila bonitetno ocenjevanje poslovnih partnerjev, dotaknili pa smo se tudi pomena pravočasne ključne informacije, ki lahko nemalokrat prepreči pravo "malo katastrofo".

Misel iz članka:
"...Obstoj tveganja pri poslovanju je gotovo dejstvo. Ni se mu mogoče v celoti izogniti, je pa mogoče s svojimi dejanji to tveganje omejiti..."

Članek je v celoti na voljo s klikom na spodnjo povezavo.

Post has attachment
PRIDOBITE SVOJ CERTIFIKAT FINANČNE ZANESLJIVOSTI!

Tudi letos smo naredili najožji izbor finančno stabilnih in zanesljivih gospodarskih subjektov v Sloveniji.
Preverite ali vaše podjetje spada med 5,99% najboljših poslovnih subjektov v Sloveniji.

Certifikat finančne zanesljivosti izdajatelja je PRVI certifikat v slovenskem gospodarskem prostoru za pridobitev katerega so pogoji jasno določeni in javno objavljeni (http://www.ebonitete.si/datoteke/certifikat-splosni-pogoji.pdf)

Certifikat finančne zanesljivosti je mednarodno priznana listina, s katero v svojem poslovnem okolju izkazujete neodvisno potrjen izjemen finančni položaj, na podlagi česar lahko vaši obstoječi in bodoči poslovni partnerji z visoko stopnjo verjetnosti predpostavljajo, da ste finančno trden in zanesljiv partner. Za prejemnike certifikata velja namreč zanemarljiva ali praktično nična stopnja verjetnosti, da bi v obdobju enega do dveh let prišlo do nastopa kakršnihkoli znakov slabitve plačilnih sposobnosti ali finančnega položaja.

Več informacij o Certifikatu finančne zanesljivosti najdete na povezavi: http://www.ebonitete.si/certifikat-predstavitev.aspx#predstavitev
Photo

Post has attachment
Kako so vaši poslovni partnerji poslovali v letu 2016?
Kakšne so njihove OSVEŽENE BONITETNE OCENE?

Za naše naročnike smo vnovič kot prvi obdelali podatke iz zadnjih bilanc slovenskih gospodarskih subjektov.

Preverite finančni položaj vaših poslovnih partnerjev skozi SVEŽE bonitetne ocene, ki so od včeraj že na voljo v naši aplikaciji!
Se je vašim poslovnim partnerjem bonitetna ocena izboljšala ali poslabšala? So prezadolženi oziroma ali je potrebno biti pozoren na kak drug opozorilni status?

Vse to lahko preverite v aplikaciji EBONITETE.SI. Obrnite se na nas in z veseljem bomo odgovorili na vsako vaše vprašanje.
Photo

Prazniki so mimo in podjetja se postopoma vračajo v običajen delovni ritem.
Nič drugače ni v primeru stečajnih upraviteljev v Sloveniji. V zadnjih dneh se je namreč pričelo 16 novih stečajnih postopkov in 2 prisilni likvidaciji.
Po drugi strani pa je prišlo tudi do zaključka 17 obstoječih stečajnih postopkov in 2 obstoječih prisilnih likvidacij.
Ste prepričani, da med slednjimi niso tudi VAŠI poslovni partnerji?

Vse to in še več lahko ENOSTAVNO preverite z BREZPLAČNIM testiranjem aplikacije EBONITETE.SI!
Oglasite se nam in uredili bomo vse potrebno.
Wait while more posts are being loaded