Profile cover photo
Profile photo
EVO Marine as
30 followers -
Båtelektronikk, Navigasjon, Dieselvarmere, Lading og Strøm.... Vi pleier å si: - alt med ledning kan vi hjelpe deg med ombord i båten din !
Båtelektronikk, Navigasjon, Dieselvarmere, Lading og Strøm.... Vi pleier å si: - alt med ledning kan vi hjelpe deg med ombord i båten din !

30 followers
About
Posts

Post has shared content
Kom innom oss den 29. eller 30. desember. Fyrverkeri salg !!
Skal du kjøpe fyrverkeri i morgen, da får du ta turen innom Gamleveien 68 på Lurahammaren. Den 29 og 30 desember starter salget. Ta turen !
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Problemer med autopiloten ombord ?

- Er du “ute av kurs”...
- Har en autopilot fått allergi mot en angitt kurs.
- Aldri noen vellykket kalibrering, og skyhøy deviasjon, sikker lei av å gå rundt og rundt.
- Ikke prøv en kalibrering når autopiloten sier "Too Fast", og du ligger fremdeles fortøyd.

Dette gjelder alle typer autopiloter med fluxgate kompass eller en EV sensor, sistnevnte er mer intelligent og er ikke så sensitiv/følsom for magnetisme, men den vil bli påvirket denne også, og derved monterer vi det på samme måte og sted du ville gjort med et fluxgate kompass.
EV Sensoren og Fluxgate Kompasset skal monteres i et område uten magnetisk forstyrrelser, vist det er noen magnetisk forstyrrelser eller noe som lager det jeg kaller en “magnetisk blindsone”

Magnetisk forstyrrelser, som diverse metaller, og elektriske komponenter. Vi har også sett forsterkninger i trekonstruksjoner noe som gjør dette til en ren gjettelek uten hjelpemiddel.
Her sier de at et manuelt kompass vil hjelpe,... tja... ikke kast bort tida med det. Den vil ikke vise “magnetisk blindsoner” som er et stort problem med fluxgate kompassene. og avstanden fra metall eller elektriske komponenter er også like varierende som været på vestlandet.

Fluxgate kompasset og EV sensoren MÅ monteres perfekt for å ha en perfekt autopilot.

Det er 3 eller mer gjenstander som vil lage ei “magnetisk blindsone” og disse gjenstandene gjør at autopiloten for eksempel har problemer med en angitt kurs ofte sørlige og nordlige.
Motoren
Kjøleskapet
Varmebeskyttelsen ved gassovn
Varmtvannsbereder
Magnetiske dør stoppere
Det som jeg har erfart er at fluxgate kompasset bruker nord som referanse punkt og når varmtvannsberederen kommer mellom fluxgate kompasset og magnetis nordpol, så “låser” kompassets sitt nordlige referanse punkt til varmtvannsberederen din. Og dette vil alltid inntreffe når båten legger seg på den kursen så gir ei “blindsone” og da vil autopiloten prøve å styre en båt han ikke får endring i kursen og da også begynne å bli aggressiv på ror styringen for å få kursendring, noe så kan resultere i at den vil gå til maksimalt innstilte grader, og uten rorføler vil den fortsette å presse på...
Du må ha en mobiltelefon av noe nyere dato, Jeg bruker en Samsung S7 Edge, jeg har brukt de tre forrige modellene også S6, S5, S4. Da må du laste ned Smart Tools / Metalldetektoren (også som gratisversjon) Bilde av app vises nedenfor

https://play.google.com/store/apps/... Link til appen vist du ønsker å installere den fra PC’en til mobilen din (NB! Har ingen erfaring med frukt (iprodukter)

Denne appen vil hjelpe deg å finne den perfekte lokasjonen til fluxgate kompasset eller EV sensoren, det du må huske er å ta ut mobilen fra eventuelt mobiltaske/holder/beskytter for de vil ikke gi korrekt måling. Deretter starter du appen og gjerne ta en kalibrering, det gjøres ved å vri mobilen rundt som et åttetall. Når den er kalibrert og du er utenfor og ikke noen forstyrrelser så vil du se at du får 49uT dette er “styrken” i magnetfeltet ved havoverflaten (kan vandre fra 47uT - 51uT)
Så vist du finner et område i båten hvor mobilen viser 47uT - 51uT (optimalt er 49uT)... Da du har et område som viser ønsket verdi flytter du handen i en ring rundt området og mobilen skal holde seg stabilt både opp rundt under og bak. Har du en stabil verdi der, så er det der du monterer Fluxgate kompasset eller EV sensoren... NB husk de skal stå riktig veg i forhold til båten.. Nedenfor ser du 3 bilder av område med stor magnetisk forstyrrelse, ønsket magnetisk nivå (for å si det slik; Fluxgate kompasset forstår 49uT), Her ser du eksempel på når du er i en “magnetisk blindsone” (lavere verdi en jordas magnetfelt) dette er bak speilet på toalettet, hvor speilet fungerer som magnetisk skjold.

Men etter alt er montert og du ligger for havn, og trykker auto så skal det ikke komme så mye reaksjon, lite rykk i roret/hydraulikkpumpa. Deretter gir du noen grader babord og tilbake til samme kurs. Da skal roret følge deg eller du skal høre hydraulikk pumpa gå litt så stoppe, så kan du ta noen grader styrbord og tilbake og se om det rører på seg... Da vet autopiloten hva som er babord og hva som er styrbord.
- Skulle autopiloten ikke følge deg og gå helt ut til en av sidene, så stopp ! Da må du bytte om den røde(A) og sorte(B) ledningen til drivenheten/hydraulikkpumpa.

Håper dette kan være til hjelp til frustrert autopilot bruker... Finn ut miljøet til fluxgate kompasset ved hjelp av Metalldetektor appen.

Nils-Ove Halvorsen
EVO Marine AS
Raymarine Servicesenter
Photo

Post has attachment
Software release 2016 May - 17.**

Post has attachment
Now...Our demonstration/work vessel is on land for upgrade. A Bow-thruster and navigation upgrades... the new Raymarine Quantum radar, New VHF, and a 2ed security system for inflicting damage on unauthorized night guests ! (You can use the airbag you'll find in your car. And it will trigger the explosion by 12V output on the alarm... But I will not recommend this solution, as no insurance company will accept this type of alarm.. that's why I got a second system)
Photo
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Ny software oppdatering av Raymarine kartplottere....,
Anbefales å få siste versjon installert, og mulig ta en "fin kalibrering" før sommerferien. Holder været deg ombord og innendørs så har du en god mulighet til å bli bedre kjent med navigasjons systemet ombord., Slipp deg løs og bli kjent med systemet ombord, tilpass båtens nav-system til din type båt osv..., da vil du få mer funksjoner i forhold til forbruk eller "autorouting" av ruter vil bli optimal..o.l.

Skulle du rote deg inn på ukjente menyer, valg eller oppsett og usikker på hvordan du tilbakestiller den. Så er det lettere å tilbakestille kartplotteren enn en mobiltelefon !... skulle frustrasjonen gå til værs, så er jeg tilgjengelig på 51 96 10 00 (påskeferien så er dette nr. viderekoblet direkte til "lommeboka/mobilen") så lenge jeg ikke ligger i en horisontal stilling så vil du få svar. Mvh. Nils-Ove Halvorsen

Oppgrader plotteren din til siste versjon 16.47 - Mars 2016
Add a comment...

Post has attachment
Voltmeter / Joystick / Anchor
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Joystick - For thrusters (Side-Power) or autopilots
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded