Profile cover photo
Profile photo
ENSOLA
About
Posts

Post has attachment
Public
Culori și materiale folosite în LED-urile din corpurile de iluminat
LED-urile convenționale sunt fabricate dintr-o varietate de materiale semiconductoare anorganice. În timp, corpurile de iluminat cu LED, sunt supuse unor uzuri naturale și îmbătrâniri foarte limitate dacă sunt operate la curenți mici și temperaturi scăzute. Durata de viață tipică este de 25.000 până la 100.000 de ore, dar setările de temperatură și curent pot prelungi sau scurta semnificativ aceste perioade (Sursa: Ensola).
Tabelul următor prezintă culorile disponibile cu interval de lungime de undă, căderile de tensiune și materialele:
https://www.setthings.com/ro/culori-si-materiale-folosite-led-urile-din-corpurile-de-iluminat/

Post has attachment
Public
Iluminatul casnic cu LED, integrat în Internetul Tuturor Lucrurilor
Un studiu al firmei Frost & Sullivan, Global Homes and Building Industry Outlook 2017, în cadrul programului Homes & Buildings Growth Partnership Service (GPS), arată că iluminatul cu LED a ajuns la o rată de expansiune de peste 10%. Integrarea corpurilor de iluminat casnice cu LED în Internetul Tuturor Lucrurilor, Big Data, analize de date și cloud, va permite dezvoltarea acestei industrii la un nivel al cifrei de afaceri de a,15 miliarde USD în 2017.
http://www.ensola.ro/iluminatul-casnic-cu-led-integrat-internetul-tuturor-lucrurilor/

Post has attachment
Public
Roma investește în iluminarea completă a orașului cu LED-uri
Acea, compania de electricitate a orașului, a declarat că noul sistem de iluminat cu LED va fi finalizat în această vară, îmbunătățind vizibilitatea și siguranța și făcându-se astfel economii.
Investiția este de cca. 50 milioane EUR, estimându-se că prin adoptarea iluminatului cu LED se va face o economie de 260 milioane EUR în următorii 10 ani.
http://www.ensola.ro/roma-investeste-iluminarea-completa-orasului-cu-led-uri/

Post has attachment
Public
Iluminatul industrial cu LED (1)
Corpurile de iluminat „industriale“ sunt predominante atât în ​​sectorul comercial cât și în cel industrial, oferind un iluminat ambiental economic în spații interioare largi, deschise, precum depozite, spații de producție, și magazine mari de vânzare cu amănuntul. Iluminatul industrial este împărțit în două categorii: înălțime mică și înălțime mare a tavanului. De obicei corpurile de iluminat pentru înălțime mică a tavanului sunt utilizate pentru înălțimi de până la 20 de picioare, în timp ce corpurile de iluminat pentru înălțime mare a tavanului sunt utilizate unde plafoanele depășesc 20 de picioare. Având în vedere cerințele de spațiu, sunt necesare corpuri de iluminat cu flux luminos mare la ieșire, cu opțiuni pentru tavane joase între 5.000 și 20.000 de lumeni pentru tavane înalte între 15.000 și 100.000 de lumeni per corp de iluminat.
http://www.ensola.ro/iluminatul-industrial-cu-led-1/

Post has attachment
Public
Corpuri de iluminat cu LED pentru decorațiunile exterioare
O firmă cu activitate în domeniul remodelării și decorării caselor a publicat recent un studiu privind tendințele actuale în design-ul curților, grădinilor și parcurilor, 2017 Landscape Trends Study.
Studiul oferă o perspectiva asupra celor mai recente tendințe de reamenajare a spațiilor în aer liber. Houzz a constatat că peste trei sferturi din decoratori reamenajează spațiile în aer liber existente, și aproape jumatate din aceștia (45%) instalează sisteme de iluminat exterioare. Sisteme de iluminat în aer liber includ iluminarea aleilor și a drumurilor, proiectoare care se aprind pe timp de noapte, iluminarea piscinelor, etc.
http://www.ensola.ro/corpuri-de-iluminat-cu-led-pentru-decoratiunile-exterioare/

Post has attachment
Public
Durata de viață și degradarea caracteristicilor LED-urilor
Dispozitivele cu semiconductori, precum LED-urile, sunt supuse unor uzuri naturale și îmbătrâniri foarte limitate dacă sunt operate la curenți mici și temperaturi scăzute. Durata de viață tipică este de 25.000 până la 100.000 de ore, dar setările de temperatură și curent pot prelungi sau scurta semnificativ aceste perioade.
Cea mai frecventă degradare a caracteristicilor LED-urilor este scăderea treptată a luminii la ieșire și pierderea de eficiență. Degradările bruște, deși rare, pot să apară. Primele LED-uri roșii aveau o durată de viață scurtă. Odată cu dezvoltarea de LED-uri de mare putere, dispozitivele sunt supuse la temperaturi mai mari de joncțiune și densități de curent mai mari decât dispozitivele tradiționale. Acest lucru duce la un stres pe material și poate provoca degradarea mai rapidă a luminii la ieșire. Pentru a clasifica cantitativ durata de viață utilă în mod standardizat a fost sugerat să se folosească metodele L70 sau L50, care determină durata (de obicei în mii de ore) la care un anumit LED atinge 70% și 50% din fluxul luminos inițial, respectiv.
http://www.ensola.ro/durata-de-viata-si-degradarea-caracteristicilor-led-urilor/

Post has attachment
Public
The Climate Group atenționează asupra urgenței adoptării iluminatului cu LED
The Climate Group a lansat zilele acestea un apel pentru persoanele de decizie să folosească potențialul semnificativ al sistemelor de iluminat public cu diode electroluminiscente (LED) pentru economisirea energiei.
Apelul se bazează pe o muncă de șase ani prin care The Climate Group a evidențiat avantajele iluminatului public cu LED, și oferă actualizări pe o serie de subiecte abordate în timpul consultărilor cu părțile interesate din întreaga lume.
http://www.ensola.ro/climate-group-atentioneaza-asupra-urgentei-adoptarii-iluminatului-cu-led/

Post has attachment
Public
Eficiența și parametrii operaționali ai #LED-urilor din corpurile de iluminat
LED-urile tipice sunt proiectate să funcționeze cu o energie electrică mai mare de 3-60 miliwați (mW). În 1999 au apărut LED-urile de putere care pot fi utilizate continuu de un watt. Aceste LED-uri aveau dimensiuni mult mai mari ale materialelor semiconductoare pentru a gestiona intrările de mare putere. De asemenea, matrițele semiconductoare erau montate pe disipatoare de metal pentru a permite îndepărtarea căldurii din matrița de LED-uri.
Unul dintre avantajele cheie ale surselor de iluminat pe bază de LED-uri este eficacitatea luminoasă ridicată. LED-urile albe au luat locul rapid și au depășit eficacitatea sistemelor standard de iluminat cu incandescență. În anul 2002 au apărut LED-urile de cinci wați cu eficacitate luminoasă de 18-22 lumeni per watt (lm/W). Pentru comparație, un bec convențional cu incandescență de 60-100 wați emite în jur de 15 lm/W.
http://www.ensola.ro/eficienta-si-parametrii-operationali-ai-led-urilor-din-corpurile-de-iluminat/

Post has attachment
Public
Muzeul de Știință din Hong Kong a trecut pe iluminat cu LED
Muzeul de Știință din Hong Kong și-a modernizat sistemul de iluminat înlocuind iluminarea tradițională cu corpuri de iluminat cu LED, oferind muzeului o atmosferă mai teatrală.
Muzeul a dorit să treacă la iluminatul cu LED pentru a economisi costurile de energie, a îmbunătăți eficiența și pentru a reduce costurile de întreținere. Actualele corpuri de iluminat pot varia intensitatea iluminării și au control DMX, obținând astfel o lumină plăcută asemănătoare cu cea de la un teatru sau studio. Sistemul este disponibil în patru temperaturi de culoare diferite.
http://www.ensola.ro/muzeul-de-stiinta-din-hong-kong-trecut-pe-iluminat-cu-led/

Post has attachment
Public
Testarea și verificarea sistemelor de iluminat cu LED prin metoda LM-79
Performanțele procentuale opționale listate pe etichetele sistemelor de iluminat cu LED descriu mentenanța fluxului luminos (cantitatea de lumină rămasă după un anumit timp, în comparație cu cea rezultată inițial la ieșire) a sursei de lumină cu LED-uri pe perioada funcționării în mediu termic a lămpii sau a corpului de iluminat.
Durata de viață și fiabilitatea, prin contrast, iau în considerare performanța altor componente ale sistemului în timp, inclusiv aspectele electronice (de exemplu, alimentarea cu energie electrică), optice (de exemplu, lentile și reflectoare), sistemele de management termic, locația, precum și componentele aferente.
http://www.ensola.ro/testarea-si-verificarea-sistemelor-de-iluminat-cu-led-prin-metoda-lm-79/
Wait while more posts are being loaded