Profile cover photo
Profile photo
Platform M3
5 followers
5 followers
About
Posts

Post has attachment
Op 17 juni was er in het kader van de Midden Delfland Dagen van alles te doen op het gebied van duurzaamheid. Zo ook op de De Polderij. Platform M3 architecten was er ook bij met een mooie impressie van de ecologische verbouwing, momenteel in uitvoering.
Add a comment...

Post has attachment
Infomarkt Duurzaam Bouwen in Maassluis

MAASSLUIS – Op zaterdag 17 juni kunnen bezoekers van de Midden-Delflanddag informatie inwinnen over duurzaam bouwen en verbouwen. Voor het thema Duurzaam Midden-Delfland is er op monumentale boerderij en toekomstige locatie voor zakelijke bijeenkomsten ‘De Polderij’ een Infomarkt Duurzaam Bouwen.

Van 10.00 uur tot 16.00 uur kan de bezoeker in het kader van duurzaam verbouwen een kijkje nemen bij live ecologisch bouwproject ‘De Polderij’. De voormalige kampeerboerderij wordt verbouwd tot locatie voor doeltreffende bijeenkomsten in het groen.
Duurzame architect Ralf van Tongeren verzorgt een virtuele 3D-tour door de boerderij. Aannemer en houtbewerker ‘de zingende zaag’ brengt het proces van circulair hout bewerken in beeld. Er is volop informatie over bouwen met natuurlijke materialen en duurzame energiesystemen. Er zijn proefmonsters van natuurlijke bouwmaterialen en in het bijzonder is er informatie over isoleren met hennep. De ‘Rijksdienst voor Ondernemend Nederland’ geeft advies over subsidies en regelingen voor duurzaam (ver)bouwen. ‘Duurzaam Maassluis’ is er met tips en adviezen over duurzaam wonen. Ter plekke worden wilde bloemen in kleurrijke veldboeketten gebonden. Ook zijn er biologische schepijsjes te koop en kunnen kinderen met Scouting Paulusgroep met visnetjes en insectenpotjes diertjes zoeken in het bos.
Kortom, er is op 17 juni van alles te doen aan de Vlaardingsedijk 7 in Maassluis. Meer informatie vind je op depolderij.nl.
Photo
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
De laatste periode zijn we bij Platform M3 druk bezig geweest met het ontwerp en vergunningentraject voor "de Polderij". Dit wordt een groene locatie voor effectief vergaderen, trainen, coachen, heien en retraiteren. In 2017 openen de monumentale staldeuren speciaal voor zakelijke bijeenkomsten.

Hier het eerste filmpje van de opdrachtgevers over hun dromen en ambities
Add a comment...

Post has attachment
Een van onze favorieten natuurlijke materialen om mee te werken is kalkhennep. Een echt toekomstbestendig materiaal met CO2 neutrale footprint en een aantal mooie eigenschappen die het leefklimaat van je woning positief beinvloeden. In een reeks blogs gaan we nader in op dit, voor Nederland nieuwe bouwmateriaal...
Add a comment...

Post has attachment
Eerste onderzoeken naar verbouwing en herbestemming Boerderij te Maassluis. Op dit moment doet de boerderij dienst als kampeerboerderij. De opdrachtgevers toveren het om werk en ontmoetingsplek in de natuur met veel aandacht voor natuurlijke materialen en een duidelijke verbinding tussen binnen en buiten.
Photo
Photo
2016-06-24
2 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Te midden van aardolieproducten presenteerde Platform M3 architecten met Isohemp kalkhennep aan de traditionele bouwer en bouwmarkt. Eén voor één transformeren we de fossiele grondstoffen depots om tot biobased natuurlijke materialen leveranciers. RAB bouwcenter te Utrecht was iig al razend enthousiast! Wie volgt??
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Op zaterdag 27 februari mocht Platform M3 architecten, voor het programma "Woontips" van RTL 4 kort wat vertellen over het bouwen met kalkhennep.
Add a comment...

Op zaterdag 27 februari mocht Platform M3 architecten, voor het programma "Woontips" van RTL 4 wat vertellen over het bouwen met kalkhennep.
Add a comment...

Post has attachment
Hennephuis te Ede in de top 10 biobased gebouwen
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded