Profile cover photo
Profile photo
Drupal Note Malaysia
8 followers -
Portal pembelajaran Drupal dalam bahasa Malaysia
Portal pembelajaran Drupal dalam bahasa Malaysia

8 followers
About
Posts

Post has attachment

URL statik ibarat anda memiliki dan tinggal di rumah tetap manakala URL dinamik seolah anda menyewa rumah yang mungkin akan berpindah-randah ke tempat yang lain dalam satu-satu masa. Ia menyukarkan orang lain mencari anda sekiranya kerap berpindah-randah.

Post has attachment
Saban hari ini dapat kita lihat begitu banyak laman-laman web dibina dan diperkenalkan dunia internet ini. Masing-masing berlumba untuk menjadi satu laman web yang sering dikunjungi oleh pelawat-pelawat di seluruh dunia.

Post has attachment
Setiap perkara yang ingin dilakukan seharusnya dirancang dengan strategi tertentu termasuklah pemilikan sebuah laman web. Tanpa perancangan yang sempurna, hari ini banyak laman web yang dapat kita lihat tidak kekal laman. Dan yang ada pun seperti "hidup segan, mati tak mahu".

Post has attachment
Simplicity bukanlah satu konsep rekaan yang baru tetapi semenjak akhir-akhir ini ianya mula digunapakai kembali walaupun kita masih berada di konsep Web 2.0 yang menekankan kepada keindahan dan ketinggian kualiti rekaan satu-satu laman web.

Post has attachment
Microsoft secara strateginya telah mengura-ura kedatangan Windows 10 pada bulan Julai 2015 ini. Dan kini, mereka sekali lagi menapak langkah dengan melepaskan produk terbaru iaitu Microsoft Office 2016 Preview kepada umum. Satu penambahbaikan terhadap produk sedia ada iaitu Microsoft Office 2013.

Post has attachment
Internet Protocol (IP) adalah satu alamat unik yang digunakan dalam peranti komputer untuk dijadikan sebagai pengenalan diri dan berhubung dengan peranti-peranti yang lain dalam satu jaringan IP.

Post has attachment
Kebolehgunaan (usability) dan kefungsian (functionality) merupakan elemen yang menjadi pengimbang CMS. Setiap CMS mempunyai fokus tersendiri dan agak sukar untuk menetapi citarasa setiap pengguna. Oleh itu, kedua-dua elemen ini memainkan peranan yang penting.

Post has attachment
Kata laluan (password) merupakan penjaga kepada maklumat sulit atau peribadi dan seharusnya ianya dilengkapi dengan ciri-ciri yang sukar untuk ditembusi dan diketahui oleh orang lain.

Post has attachment
Kepopularan (popularity) atau kerelevanan (relevancy) yang perlu dipilih apabila satu-satu penulisan artikel dibuat? Walaupun kedua-duanya saling bersangkut paut, tetapi sebagai seorang penulis, anda perlu mempunyai sasaran dan fokus terlebih dahulu.
Wait while more posts are being loaded