Profile

Cover photo
Douwe Attema
Works at FORCU
Attended MTS
Lived in Leidschendam
233 followers|158,982 views
AboutPostsPhotosYouTube+1's

Stream

Douwe Attema

Shared publicly  - 
 
NOOIT MEER ZO DIK, EEN ANDERE MANIER VAN LEVEN

Sporten is niet "the key" en alleen gezond eten is ook niet "the key". Geen enkel dieet helpt, anders zouden er niet iedere week nieuwe diëten bij komen. Calorie in en Calorie uit is gewoonweg niet de rekensom waarmee je resultaten gaat bereiken zoals vele diëten je voorschrijven. Stop daar maar mee.

Het enige wat werkt is te onderzoeken waarom je zo geworden bent zoals je nu bent en jezelf daarmee te confronteren. Als je echt niet dik meer wilt zijn en je dealt met de oorzaak waarom je zo geworden bent, dan verandert er werkelijk iets in je lichaam. Het heeft te maken met alle stressfactoren die je in je leven tot nu toe hebt mee moeten maken. Deze hebben je gemaakt zoals je nu bent. Waarom hebben "natural thin people" bijvoorbeeld niet de behoefte om de pizza helemaal op te eten en een wat meer gezet persoon wel? 

Het is omdat hij of zij zich dan voldaan voelt en zoekt naar een manier van veilig zijn. Het is het "animal brain" dat ons dat zegt: "Ik voel me veilig als ik wat dikker ben, want dat beschermt mij dan tegen de kou", of ik kan door mijn gewicht mijzelf beter in de strijd gooien als je moet vechten. Of je voelt je veilig als je in staat bent te kunnen rennen voor je leven. En je kunt pas hard rennen als je vetpercentage laag is. We leven niet zoals vroeger meer in de natuur, we zijn niet omringd door wilde beesten en we zijn ook niet in oorlog. Toch weet het animal brain alleen met deze oude vormen van overleven om te gaan. In deze moderne tijd komen we niet of nauwelijks meer in aanraking met deze vormen van stress, echter de stressfactoren die we meemaken in deze tijd kun je wel relateren aan de factoren die we in het verleden kregen te verwerken. 

"Wanneer voel je je veilig?" is de vraag die je dient te stellen. Het heeft te maken met je stresshormonen. Het streshormoon dat ervoor zorgt dat de vetverbranding minimaal is heet cortisol. Deze wordt aangemaakt als er stress is in de vorm van financiële problemen, verlatingsangst, ik ben niet goed genoeg, wat doe ik ertoe?, etc. 

Andere vormen van langdurige stress waarbij het sloophormoon Cortisol vrijkomt zijn o.a. 

- Vermoeidheid en Slapeloosheid
- Depressie
- Verminderd Libido
- Verminderde werking van het imuunsysteem.
- Spierafbraak
- Diabetes

Het andere stresshormoon heet adrenaline. Deze komt vrij en zorgt ervoor dat het lichaam denkt dat je dun moet zijn. 

Beide stresshormonen worden geproduceerd door de bijnieren.

Wanneer de factoren die stress en spanning veroorzaken, zich oplossen zal ook het lichaam herstellen. Maar wanneer de oorzaak niet weg wordt genomen of iemand is niet in staat zich te herstellen, dan blijft het lichaam in een staat van stress. De stresshormonen kunnen dan op korte en lange termijn negatieve effecten met zich meebrengen.

Ik ben ervan overtuigd geraakt dat, wanneer je je veilig gaat voelen door dun te willen zijn, je ook dunner wordt. Je gaat vanzelf opletten wat je eet en het sporten wordt leuk omdat je weet dat je daar energie van krijgt. Het sporten wordt niet het doel om dunner te worden.

Oké, ik ben nog niet waar ik wil zijn, maar heb wel al een behoorlijke weg bewandeld. Deze mindset heeft mij in ieder geval gebracht waar ik nu ben. Geen zware trainingen van uren en uren; deze helpen niet. Nee gewoon een stukje lopen en dan visualiseren dat er een tijger achter je aan zit. Dat zorgt ervoor dat je lichaam een signaal stuurt dat zegt: "ik moet dun zijn, want anders kan ik niet ontsnappen". 

De rest gaat vanzelf. Je laat vanzelf de producten staan waar geen voedingstoffen in zitten. Het zogenaamde door de mens gemaakte voedsel laat je steeds vaker staan. Ik noem dat het dode voedsel. Het voedsel waar echt leven in zit: dat voedsel tot je nemen, is waar de focus op moet liggen. Zorg ervoor dat je bij iedere maaltijd die je neemt nadenkt of je voldoende juiste vetten naar binnen krijgt. Check je voedsel op voldoende Omega 3. Voor elke maaltijd minimaal 2 glazen water drinken kan ik ook adviseren. Gedurende de dag door ook voldoende water blijven drinken.

Daarnaast moet je je ook afvragen of er proteïne aanwezig is in het voedsel. Gefabriceerd voedsel heeft meestal zeer weinig tot totaal geen proteïne. 

Vlees rechtstreeks bij de ambachtelijke slager of Halal vlees bevat meestal nog voldoende proteïne. 

Ook in haring, paling etc. zitten de juiste vetten. Zorg dat bij iedere maaltijd groente zit en vul je dag ook aan met voldoende fruit (het liefst biologisch).

Als er geen proteïne of omega 3 vetten aanwezig zijn in je voedsel krijg je later op de avond trek in iets. Door echt hier op te letten wordt het snacken in de avond minder en zul je daar ook geen behoefte meer aan hebben.

Je komt dan al een behoorlijk eind op weg. Je gaat daarna vanzelf sporten en ga die sport doen die je echt leuk vindt. Urenlang in de sportschool trainen. zorgt er juist voor dat het cortisol weer gaat vrijkomen omdat je geen echte stoot van adrenaline meer krijgt. 

Dus echt iets doen waar je echt snelheid voor nodig hebt binnen een korte tijd is vele malen effectiever. Dit signaal zorgt ervoor dat je lichaam dunner wil zijn, want door dunner te zijn voel je je veilig (althans, als je dit graag wilt). Als je dit niet wilt, dan word je het ook niet.

Een sprinter op de 100 meter heeft een lager vetpercentage dan een marathonloper (wel dun, maar ten opzichte van een sprinter wel een hoger vetpercentage). 

De sprinter moet namelijk echt heel hard. Een sprinter is daarentegen ook sterker en heeft grotere spieren, omdat er een krachtexplosie nodig is om echt heel snel te kunnen. Een krachtigere motor in een auto zorgt toch ook voor meer snelheid.

Programma's zoals Obese zijn voor het programma leuk. Als het gewicht van de kandidaten er eenmaal van af is door zeer intensief en langdurig te sporten, zal het lichaam reageren door dikker te willen zijn zodra de intensiteit van het sporten afneemt. 

Visualisatie

Ik kom van 136 kilo (1 1/2 jaar geleden) en ben nu richting 110 aan het gaan en heb me in het begin voornamelijk met sporten bezig gehouden. 

Ik bekijk nu iedere avond 30 seconden lang een foto van iemand die er goed gespierd uitziet en een prachtig lichaam heeft. Daarna doe ik mijn ogen dicht en stel me voor dat ik ook zo wordt. Ik weet zeker dat ik over een tijdje er ook zo uit zal zien. Dit experiment (visualisatie) herhaal ik in de ochtend. Ik haal de foto in de ochtend weer voor de geest en blijf de hele dag denken aan hoe ik er uit wil zien. De afgelopen weken is mijn lichaam echt aan het veranderen. Als je iets graag wilt, dan kun je dat ook door middel van visualisatie als hulpmiddel realiseren. Je creëert in wezen je nieuwe ik. Nu sport ik er ook nog bij, maar veel bewuster en minder langdurig.

Ik merk dat een korte, sportieve inspanning meer resultaat geeft, in combinatie met de mindset en het verwerken van je stressfactor. 

Wanneer je je eigen realiteit eenmaal kunt beïnvloeden, kun je ook je nieuwe persoonlijkheid beïnvloeden.

INSPIRATIE :  The Gabrielmethod,  Joe Dispenza, Overstijg jezelf
 ·  Translate
7
Douwe Attema's profile photoGert Kracht's profile photo
2 comments
 
thanks Gert de mindset is goed gosuhr. love you
 ·  Translate
Add a comment...

Douwe Attema

Shared publicly  - 
 
Office with à view
1
Add a comment...

Douwe Attema

commented on a video on YouTube.
Shared publicly  - 
 
It is indeed a teaser...
1
Add a comment...

Douwe Attema

Shared publicly  - 
 
now populair on 500px
1
Add a comment...

Douwe Attema

Shared publicly  - 
 
My daughter
5
Add a comment...
In his circles
259 people
Have him in circles
233 people
Esther Offringa's profile photo
Photoplace Nederland's profile photo
Bart van der Linden's profile photo
Glen Allison's profile photo

Douwe Attema

Shared publicly  - 
 
The Hague this Morning... My office view for today
1
Add a comment...

Douwe Attema

Shared publicly  - 
 
Is #Prince2 en #Agile #Scrum te combineren? Lees alles hierover in mijn blog update: http://www.forcu.nl/?p=480 
 ·  Translate
1
Add a comment...

Douwe Attema

Shared publicly  - 
 
Our kids skating
3
Add a comment...

Douwe Attema

Shared publicly  - 
 
Just added on my 500px gallery
1
Add a comment...

Douwe Attema

Shared publicly  - 
 
StudioDA wishes you a Merry X-Mas! and a Flashing 2014
1
Add a comment...
People
In his circles
259 people
Have him in circles
233 people
Esther Offringa's profile photo
Photoplace Nederland's profile photo
Bart van der Linden's profile photo
Glen Allison's profile photo
Education
  • MTS
    electronics, 1988 - 1992
Basic Information
Gender
Male
Links
Contributor to
Work
Employment
  • FORCU
    passionate Agile coach specialised in Scrum, Kanban, Kata, Lean, 2011 - present
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Previously
Leidschendam
Contact Information
Home
Phone
+31 641565366
Email
Address
rietvinklaan 52, 2265 DL Leidschendam
Apps with Google+ Sign-in
Douwe Attema's +1's are the things they like, agree with, or want to recommend.
Managing the iteration Flow--Getting Ready-Ready for user stories in an ...
www.technodeation.com

Agile team – Product owners(primarily responsible) and development team members, work on user stories grooming in advance, to ensure that by

Jeanine Ottenhof – Queen of the Benelux 2013 | StudioDA
www.studioda.nl

Scheveningen 29 septemeber- Jeanine Ottenhof wint Queen Benelux 2013. Na 3 rondes over de prachtige wit zilveren catwalk wist Jeanine Ottenh

Manager valt door de mand
www.vankennisnaarkansen.nl

Het nieuwe werken bestaat niet. Het is een oude opmerking, maar het klopt echt wel. Vroeger -toen de schepen nog van hout waren en de mannen

SwiftKey Keyboard Free
market.android.com

Try SwiftKey free for one monthSwiftKey – the best-selling keyboard on Android#1 selling app in 38 countries, over 100,000 ✮✮✮✮✮ reviews Win

Synopsis aan het schrijven
forcu.nl

Ik ben druk bezig een synopsis te schrijven met betrekking tot het project wat ik heb uitgevoerd als Agile Coach voor Nedtrain. Bij Nedtrain

Populariteit Google+ neemt langzaam toe
www.telegraaf.nl

Gebruikers van Google+ spendeerden in maart gemiddeld nog geen zeven minuten op de sociale dienst. Op Facebook stond de teller fiks hoger, m

Als je haar maar goed zit | StudioDA
www.studioda.nl

Een tijdje geleden vroeg kapsalon Marna Hair mij om mee te werken aan nieuwe kapselfoto's. Het kapsel moest laten zien dat haaruitgroei ook

Fietstijd Training, 21,98 km, 00:57:11, 23,07 km/u
www.fietstijden.nl

Detail van de fietstijd Training, 21,98 km, 00:57:11, 23,07 km/u.

Fietstijd Training, 14,69 km, 00:36:46, 23,98 km/u
www.fietstijden.nl

Detail van de fietstijd Training, 14,69 km, 00:36:46, 23,98 km/u.

Turn Off the Lights
plus.google.com

The entire page will be fading to dark, so you can watch video as if you are in the cinema.

500px
market.android.com

500px — World's Best Photos!Get inspired by amazing landscapes, cutest moments of wildlife, striking portraits and more. With the 500px acco

Vimeo, Your Videos Belong Here
vimeo.com

Vimeo is the home for high-quality videos and the people who love them.

Your Shape: Fitness Evolved 2012 | My Profile
yourshapecenter.us.ubi.com

Fitness level: blue | Total Calories: 0 Activities: 0 | Workout: 0 | Classes: 0 Take a look at my profile on YourShapeCenter.com! I can trac

Workshop Agile Awareness
rimacon.nl

RiMaCon biedt in samenwerking met Agile Coach Douwe Attema de interactieve workshops Awareness in Agile Scrum. Steeds meer organisaties conc

Workshop Agile Awareness
www.rimacon.nl

RiMaCon biedt in samenwerking met Agile Coach Douwe Attema de interactieve workshops Awareness in Agile Scrum. Steeds meer organisaties conc

The Google+ Project
www.google.com

The Google+ project makes sharing online more like sharing in real life.

Steadicam Mertlin 2 test
www.attemapolet.nl

This was the first test we did with the Steadicam Merlin 2 Kit with an XF100 mounted on top. It's a messy test at my place, which was rather

Want Your Company to Grow? Fire Your Managers!
www.linkedin.com

Too many employees work for their boss rather than their company or their clients. Businesses these days are filled with multiple layers of

PittHopkins-filmdag
www.attemapolet.nl

Vandaag zijn we weer op pad geweest om beelden te schieten voor de opdracht van Stichting Pitt Hopkins Syndroom. We zijn op twee locaties ge

Booking.com: 285,092 hotels worldwide. Book your hotel now!
www.booking.com

Big savings on hotels in 41,000 destinations worldwide. Browse hotel reviews and find the guaranteed best price on hotels for all budgets.