Profile cover photo
Profile photo
Donovan van der Roest
51 followers -
Ondernemer gedreven door passie voor Italiaanse wijn en nieuwe technologieën
Ondernemer gedreven door passie voor Italiaanse wijn en nieuwe technologieën

51 followers
About
Posts

Post has shared content
Erg blij met twee pagina's in #ItalieMagazine over de mooie #Piemontese Cagliero wijnen door +Onno Kleyn.
De wijnen zijn natuurlijk verkrijgbaar bij WijnCantina: https://www.wijncantina.nl/wijnhuis/cagliero
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Wijn en verpakkingen

Post has attachment
Vinitaly 2014 is helaas alweer twee weken geleden. Hier nog even een korte impressie van dit geweldige evenement!
PhotoPhotoPhotoPhoto
2014-04-23
4 Photos - View album

Post has shared content
Weer een mooie recensie voor WijnCantina wijnen!
Steek aan die BBQ! Mooie recensie van +Onno Kleyn in +volkskrant  Magazine over de Barbera en Dolcetto Basarin van Voghera. Zie de wijnen op: http://bit.ly/1gIGldD
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Chianti Classico Gran Selezione gaat nog een stap verder
De nieuwe DOCG Chianti Classico Gran Selezione is pas net gepresenteerd, maar nu al lijkt het erop dat deze DOCG een speciale onderverdeling zal krijgen voor specifieke sub-gebieden.

Bekende voorbeelden van kansmakers zijn de gemeenten:
Greve in Chianti, Val d’Elsa, Radda in Chianti en Castellina in Chianti.

Persoonlijk vind ik dit een goede stap. Waar de Chianti Classico Gran Selezione gedeeltelijk willekeur lijkt, heeft een onderverdeling van de classico zone als voordeel dat er (naar Cru voorbeeld) meer duidelijkheid ontstaat over wat voor stijl Chianti je kan verwachten.

Wat vinden jullie?

#chianti   #chianticlassicogranselezione
Bron: www.winenews.it/news/34055/la-gran-selezione-del-chianti-classico-ha-appena-iniziato-il-suo-cammino-ma-ha-gi-aperto-unaltra-strada-quella-delle-denominazioni-comunali-del-gallo-nero-per-discutere-della-zonazione-territoriale-i-commenti-di-consorzio-produttori

Post has attachment
Eerder vandaag gedronken: #Bertani #Recioto
Lichtzoet met de smaak van verse kersen, pure chocolade en lichte specerijen. Mooie zachte tannines op het eind geven de wijn een lange afdronk waar duidelijk specerijen en gedroogd fruit in voorkomen.
Valt in de categorie snoepen!
Photo

Post has attachment
Crisis heeft geen invloed op waarde wijngaarden in Toscane.
Volgens wineNews.it stijgen de prijzen van de zeldzame grond van belangrijke wijngebieden in Toscane zelfs tijdens de crisis .

Met huidige prijzen van €350.000 per hectare voor nummer één #Montalcino en €320.000 p/h voor #Bolgheri lijkt de crisis inderdaad ver weg in #Toscane .

Bron:
http://www.winenews.it/news/33874/la-crisi-non-intacca-il-valore-del-vigneto-toscana-con-montalcino-ancora-al-top-e-con-bolgheri-che-tallona-il-valore-dei-vigneti-del-brunello-a-dirlo-le-stime-winenews-a-ridosso-delle-anteprime-di-toscana-by-toscana-promozione
Photo

Post has attachment
Nu in het glas: Secco Bertani - vintage edition 2010.
Heerlijke geur van donkere bessen / cassis en lichte specerijen.
Zachte medium-volle smaak met aardse tonen, donker fruit en lichte zuren. Nog iets jong, te merken aan de nog wat (lichtelijk) straffe tannines, maar dat stoort weer niet in de fijne lange afdronk.

Leuk project van Bertani waarmee ze terug gaan naar de originele versie uit de jaren 30. Niet alleen de fles ziet er hetzelfde uit als toen, ook het productieproces is gelijk aan hoe het ruim 80 jaar geleden gebeurde. Deze wijn is daardoor o.a. gerijpt op vaten van kastanje- en kersenhout in plaats van de tegenwoordig normale eikenhouten vaten.

Kastanje- en kersenhout werden vroeger gebruikt omdat deze in de omgeving van Verona ruim aanwezig zijn. Maar zoals vaker blijkt met traditionele technieken en materialen was dit niet alleen uit practische overwegingen. Het eindresultaat bevalt Bertani zo goed dat ze deze houtsoorten ook voor andere wijnen gaan inzetten.
Photo

Post has shared content
Sneak-preview: binnenkort op de site. Welke fan herkent dit traditionele logo?
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Going to Friuli Venezia Giulia this summer or autumn. Does anyone have advice on where to stay (2 persons) in this lovely wine region? Preferably something outside of a village with a fireplace. Good wineries with an Agriturismo are of course perfect.
Photo
Wait while more posts are being loaded